See what reviewers are saying

Rated 1 out of 5 stars

Ingdams har solgt mig en sadle som de mente kunne tilpasses, de tog mål og tog sadlen med hjem for at lave den efter de mål osv. jeg fik den en fredag , kontaktet dem efter at have prøvet den på... See more

Rated 5 out of 5 stars

Vi bestilte ny sadel hos Ingdams i november 2024. Pga. lang lev.tid fik vi en lånesadel - rigtig fin sadel og super fin service 👌 Da vores nye sadel endelig ankom skulle den lige tilrettes lidt... See more

Rated 1 out of 5 stars

Har fået en utrolig dårlig behandling hos Ingdams, jeg sender min sadel over til reparation, i starten af nov og har ikke modtaget sadlen endnu. De har haft den i 5 mdr nu. De kunne heller ikke skaf... See more

Rated 5 out of 5 stars

Vores hest havde tydeligt gener af sin sadel, men pga Corona har det ikke været nemt at få sadelmagere til Bornholm. Ingdams var her start Maj og bekræftede vores antagelse, og endda værre end vi... See more

Company replied

Company details

1. Animals & Pets

Information provided by various external sources

Sadler, springsadel, dressursadel, military, islænder sadel, ponysadel, jagt, rytter, tøjler, stigremme, ridestøvler, underlag, sadelpad, lammeskindspad, grime, trense, kandar, bandager, sadeltilbehør, Passier, Prestige, Roosli, Clincher, Invictus, Holu Horse, Königs, Kiffer, Hermes, Butet, Sadeltilpasning, sadelservice, hestetrailere

3.2

Average

TrustScore 3 out of 5

5-star
4-star
3-star
2-star
1-star

Hasn’t replied to negative reviews

Kan ikke anbefales

Jeg fik vejledning til køb af ny (og dyr) sadel hos jer. Denne kunne trods gentagne forsøg ikke tilpasses min hest og gav store sadeltrykninger.
Jeg har skiftet sadelmager, og al fyldet i min nye sadel var små kugler af vat.
Jeg er ærgelig over jeg valgte at bruge så mange penge på en ny dyr sadel hos jer, når denne sadel slet ikke passer til bygningen af min hest.

April 11, 2022

Hej Ida,

Desværre ser vi os nødsaget til at dementere din fejlagtige anmeldelse, da vi ikke kan genkende forløbet, som i korte træk er forløbet således:
Nedenstående opridsning af forløbet jf. journal er helt i tråd med den naturlige udviklingsproces hos en unghest.

April 2021 foretager vi opmåling af hesten for sadel, der kan udvikles i takt med den netop indkøbte 3 års hest. Sadlen leveres ca. 12 uger efter. Vi tilpasser da sadlen til hestens daværende aktuelle anatomiske facon og form. Dette sker uden omkostninger, idet hesten har udviklet sig flere bomvidder siden opmålingen.
Forandringerne skyldes den naturlige aldersrelaterede udvikling samt miljøskifte. 3 måneder senere kontaktes vi med en klage over sadlen, fordi hesten nu har trykninger. Hvilket er konstateret af unavngivet sadelkyndig samt dyrlæge. Vi tilser hesten indenfor 1 uge, hvor der foretages større justering af både polstring samt justering af bomvidden, som følge af at hesten har gennemgået yderligere anatomiske forandringer. Helt naturligt for en 3,5 års hest.

Vi er derfor uforstående overfor din anmeldelse, da vi ikke har hørt fra dig, siden du har modtaget sadlen retur fra seneste justering i december. Vi tilbyder altid 30 dages tilpasningsgaranti, såfremt der skulle være behov for finjustering og formoder, at eftersom vi ikke er kontaktet efterfølgende, at hesten har trivedes med sadlen. Nu 4,5 måned efter seneste justering er sadlen sandsynligvis atter i behov af fornyet tilpasning - som følge af en helt naturlig udvikling hos en unghest.

Passier har stoppet sadlerne således i årtier i lighed med de fleste andre sadelfabrikanter. Det lader til, at du har henvendt dig til en uautoriseret Passier-forhandler/sadelmager. Passier anvender syntetisk uld i lange baner. Stopningsmaterialet deles i mindre stykker som stoppes i panelerne. Det vil forme sig, men evt. ujævnheder vil ikke forefindes mod hestens ryg, idet sadlerne har en indvendig lining. Fremgangsmåde fremgår her: https://youtu.be/zqPg2YEVuYM / https://youtu.be/zS8mTch2b58

For god ordens skyld gør vi opmærksom på, at vi har korresponderet direkte med anmelder og fremsendt detaljeret dokumentation fra Journal samt ovenstående link.

INGDAM's

Rated 4 out of 5 stars

Så glade for vores Clincher ponysadel!

Vi er nu på 6. måned super glade for vores Clincher Monoflap-sadel!

Igennem årene har vi været en del sadler igennem med forskellige ponyer. Hvis vi var heldige, lå nogle af dem godt i perioder. Men den her sadel lægger vi på, og rider afsted uden at skænke sadlen en tanke. Sådan som det skal og bør være med udstyr.

Ponyen er glad og tilfreds både ved opsadling og ridning, og rytteren sidder bare rigtig godt i sadlen. Hun har stor gavn af den tætte kontakt til ponyen gennem monoflappen. Det, at sadlen er meget kort i anlægsfladen i modsætning til så mange andre ponysadler, er helt sikkert en vigtig faktor også.

Vi slog op, at Clincher betyder: "A fact, argument or event that settles a matter conclusively" og jeg må sige, at det har været tilfælde for os: Ikke flere sadel-issues (7-9-13), vores Clincher har løst dem! Så befriende! :)

March 28, 2022

Kære Lene,

tusinde tak for de rare ord. Skønt at pony og rytter igen er glade. :)

INGDAM'S Kundeservice

Rated 1 out of 5 stars

Ærgerlig oplevelse omkring opfølgning…

Ærgerlig oplevelse omkring opfølgning på en sadeltilpasning, hvor indehaver var arrogant og nedladende i dialogen. Det var helt unødvendigt, da jeg blot bad om en kontrolopfølgning (som jeg nok skulle betale, hvis de vurderede at der ikke var en tale om en fejl). Hun konkluderede uden at have set billeder af sadlen, at det var ponyens skyld, at sadlen var skæv kort tid efter tilpasningen. Hun har ikke ulejliget sig at spørge til forløbet, men kom med flere langt ude forklaringer på hvordan det kunne ske, at sadlen nu var skæv. Dyrlæge og anden sadelmager har bekræftet og dokumenteret, at ponyens pludseligt opståede rygproblemer svarer til skævheden i sadlen. Det var så ukonstruktiv dialog, at jeg valgte kontrolbesøget fra og gik til en ny sadelmager for at få rettet sadlen, så pony og rytter kan komme videre.

February 7, 2022

Helt igennem fantastisk service

Helt igennem fantastisk service.
Jeg har længe været i tvivl om hvilken sadelmager jeg skulle vælge til min hest, men valget faldt på ingdams, den mest behagelig mand kom ud og hjælp med at finde drømme sadlen til min hest og jeg.
Skulle dog vente 16 uger på sadlen grundet corona, men den har været hele ventetiden værd.
Præcis samme behagelige mand kom ud da sadlen skulle justeres lidt og allerede en uge efter havde jeg sadlen tilbage.
Super god service, både i stalden, på mail og i telefonen.
Virkelig nogen behagelige folk der sætter sig ind i ejerens og hestens behov.

1000 tak for hjælpen med at finde den perfekte sadel.

December 4, 2021

Kære Karina,
Tusinde tak for de rare ord samt tålmodigheden under de ualmindelige lange leveringstider, der opleves i alle brancher for tiden. Herligt at høre, at du og den lille firbenede er glade for den nye sadel.

Meget tilfreds perfektionistisk beriderelev

Jeg er beriderelev og derfor var det utrolig vigtigt for mig med en god sadel som passer både mig og hesten, så vi kan præstere vores aller bedste. Jeg har dog ventet lidt længe pga Corona, men det kan ingen gøre noget ved. Servicen været helt i top, og de har informeret om længere ventetider. Sadlen jeg har modtaget er jeg mere end tilfreds med, og har lige fået et opfølgende tjek, hvor der skulle ændres minimalt på sadlen, nu er der også er gået længe mellem bestilling og modtagelse. Det er uden omkostninger for mig.
Jeg kan KUN ANBEFALE INGDAMS. Meget dygtige og super god service.

December 2, 2021

Kære Sophie
Mange tak for den flotte anmeldelse og anbefalingen.
Mange brancher er udfordrede med forlængede leveringstider, så vi takker også for din tålmodighed og forståelse herfor. Det glæder os, at I nu er klædt godt på til nye eventyr.

Rated 4 out of 5 stars

Lækkert produkt - uerfaren kundeservice

Gjorden fik stor ros af eksperter. Dog træls oplevelse med kundeservice.

October 3, 2021

Hej Freja,

Vi har netop talt sammen, efter vi har genfremsendt din pakke uden ekstra omkostninger, da pakken var blevet returneret til os efter at have ligget 25 dage i pakkeshoppen til afhentning.

Desværre må vi konstatere, at der foreligger en misforståelse ved samtalen, som ligger til grund for ovenstående anmeldelse.
Det er ikke en kendt fejl, at skruerne falder ud, og vi har derfor ikke en dialog med producenten om dette. Da der sker rystelser og friktion over tids brug, så er det altid en god idé at efterspænde skruer mm., når man ordner udstyr i lighed med andre produkter.
Man kan anvende fx. "Loctite, som er et klæbemiddel til skruer og gevind, hvis man vil sikre yderligere sig mod at gevind løsner sig over tid. Dette anvendes til mange produkter i mange sammenhænge.

INGDAM'S kundeservice

Rated 5 out of 5 stars

Helt igennem flot arbejde og fantastisk…

Helt igennem flot arbejde og fantastisk service ❤️❤️👍👍Hilsen Berit

August 9, 2021

Kære Berit,
Mange tak for dine rare ord, som alle i INGDAM'S er glade for.
Tak for du tog dig tid og ulejlighed med at give os denne dejlige ros.
Bh/Aff Ingdam-Lindgren

Rated 5 out of 5 stars

Tak for hjælpen med købet af min nye…

Tak for hjælpen med købet af min nye sadel , jeg har ingen rygsmerter mere , hesten er glad , sadlen er så fin og en sand fornøjelse at ride i 🤗

July 20, 2021

Kære Hendel,
Mange tak for dine rare ord. Vi er så glade for at erfare, at du er fri for smerter i ryggen og hesten er glad. Skønt.
- Husk gerne at vi altid har 30 dages tilpasningsgaranti, hvis der skulle være behov for en finjustering.
Bedste hilsner
INGDAM'S

Rated 5 out of 5 stars

Du får altid den bedste service hos…

Du får altid den bedste service hos Ingdams. De står altid klar til at hjælpe og vejlede. Jeg er ovenud tilfreds og ville til en hver tid anbefale ingdams, hvis du skal have ny sadel og lavet sadeltjek.

June 24, 2021

Kære Susan,
Dejlig ros, som vi er meget glade for. Stor tak.
Ønsker dig og din nye hest al godt i fremtiden.

Kan varmt anbefale Ingdams

Ingdams var her start Maj og bekræftede vores antagelse, og endda værre end vi selv troede.

Vi kom derfra med en ny brugt sadel, i en prisklasse vi kunne være med. Enormt søde og hjælpsomme mennesker, som både gav sig tid til at nusse hesten og lytte til rytteren.

Håber Ingdams fremover vil gæste Bornholm.

May 15, 2021

Kære Heidi,
Mange tak for dine rare ord. Uanset om der er tale om ny eller brugt sadel, dyr eller ikke dyr, så skal sadlen jo passe hest OG rytter.
Vi kommer gerne til Bornholm igen - det var dejligt at være der

Utrolig dårlig service

Jeg har først nu set / fået jeres besvarelse af den 06. November 2020 på min beskrivelse på jeres dårlig service

Selvfølgelig vil i ikke vedkende jer, at den sadel som blev speciel lavet til min pony ikke er blevet lavet efter de mål som Peter tog på ham. De mål stemte faktisk overens med min fast sadelmagers mål.

Men ikke med sadlens mål. Så uanset om i vil vedkende jer det. Var sadlen allerede fra start lavet forkert og ikke ud efter de mål Peter lavede.

Min datter har en bekræftelse på at i ville refunderer hele beløbet også porto. Men kig på hvad i har refunderet. Porto mangler.

Ja i vil gerne handle med min datter. Men i glemmer vist at det er hende der er rytteren på ponyen. Så hun har på egen krop mærket jeres dårlig service.

Det tjener ingen formål at sende min faste sadelmageres vurdering af sadlen til jer. For hende vil i nok heller ikke tro på.

Vi er selvfølgelig kommet videre med en ny sadel til min pony. Og sikke en god kundeservice.

Det kunne i lære af.

Men som en fortalte mig. Herover (Sjælland ) køber vi kun sadlen ved Ingdams og får så en anden sadelmager til det videre forløb og tilpasning. For det duer de ikke til.
Meget sande ord.

April 28, 2021

Fantastisk service ♥️

Verdens bedste vejledning & service!
Peter ved ingdams har gjort en kæmpe forskel for mig & min hest.
Efter sadel problemer & meget sensitiv hest har Peter hjulpet os på rette kurs.
Jeg troede 100% jeg skulle have en passier optimum ll mono. Men efter guide & prøvning fandt vi ud af det rette valg var en passier optimum ll. Sys det var mange penge! Men den er alle pengene værd. MEGA god for både hest & rytter 🙏🏻🙏🏻🙏🏻
Tusinde tak for jeres fantastiske hjælp 👏

April 21, 2021

Kære Mia,
Endnu engang mange tak for din ros og rare ord.
Ønsker dig og hesten mange gode ture i sadlen fremover.

Fantastisk service

Fantastisk service, lækre sadler og imødekommende personale 🙂

January 7, 2021

Reply from Ingdams

Mange tak for dine rare ord og for at du tog dig tid.
Vi sætter stor pris herpå.

Rated 1 out of 5 stars

Vi har lige været igennem en meget…

Vi har lige været igennem en meget træls og uprofessionelt forløb med Ingdams. Fra den 27 august til i dag.

Et forløb hvor de har været svært at få kontakt med. Har ikke ringet tilbage som lovet mv.

Sam et forløb hvor Ingdams ikke har ville lytte til os der kender ponyen, lytte til de reaktioner vi kunne se vores pony “ fortalte” os . Ponyens adfærds ændring når vi kom med sadlen og når den gik med sadlen.
De har ikke ville tage os med på råd. De har bare givet vores pony skylden. Det ene og det andet var galt med den. For det var ikke sadlen der var noget galt med.

Vi har haft vores dygtige massør ude og behandle den. Hun fandt udelukket sadel relateret problemer. Problemer hun efter en gennemgang af sadlen stemte overens med det hun fandt.

Hun havde været på besøg inden vi fik sadlen, hvor alt var i orden.

Vi fik vores fast sadelmager til at se sadlen. For at se om den passede vores pony og om den kunne laves så den kom til at passe vores pony.

Vurderingen var: At få lavet sadlen så den kunne komme til at passe vores pony ville blive meget svært og omstændig. Måske ville det slet ikke lykkes. For sadlen var allerede fra starten lavet helt forkert til den. Kammer var ca 2 cm for smal til det kammer vores pony skal have.

Ingdams ville, da jeg fortalte dem at jeg ville få vurderet om sadlen passede til vores pony af en anden sadelmager, Ophæve vores handel og jeg skulle sende sadlen retur.

Sadlen er nu sendt retur og jeg har fået penge tilbage for sadlen. Dog har Ingdams trods en bekræftelse på at de sendte det fulde beløb tilbage, lige trukket porto fra beløbet.

Så heller ikke her gør Ingdams som de lover

November 6, 2020

Hej Mona Møller,
Har netop læst din anmeldelse her. Vi undlader at kommentere konkret på dét af dig skrevne, idet dette ikke afspejler virkeligheden. Vi har rådgivet og hjulpet på professionel måde i alle sammenhænge. Vi har meddelt dig, at vi har valgt at afslutte kundeforholdet, idet dialogen har været meget lidt konstruktiv og har bedt dig om at sende sadlen til os. Denne modtog vi g.d. og har udbetalt det aftalte beløb. Vi modtager gerne en skriftlig udtalelse fra den sadelmager, du anfører, har kommenteret på sadlen. Vi har tilbudt at hjælpe din voksne datter fremover, hvis hun ønsker dette.

Rated 5 out of 5 stars

Efter en lidt bøvlet start på projekt…

Efter en lidt bøvlet start på projekt ny sadel, sammen med jer, hvor sadlen aldrig rigtig kom til at fungere, for hesten og mig, må jeg sige jeg virkelig har fået den mest fantastiske service fra jer ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️ Jeg har nu fået den bedste sadel ever (Passier Optimum mono) som føles som skræddersyet til både hest og mig 👍🏻
Super service ved tilretningen af den, hvor i får arrangeret at jeres dygtige Sadelmager Gitte, er til stede og retter den til på stedet, så jeg ikke igen skal til at undvære min sadel 👍🏻
I får hermed mine bedste anbefalinger 🐴
Mvh Ulla (Fanø)

June 10, 2020
Rated 2 out of 5 stars

Ingen svar!

Skrevet en besked over mail og facebook for at høre om det er muligt at få dem til Sønderjylland, da de har præcis de sadler jeg gerne vil prøve... Problemet er bare de åbenbart ikke gider bruge tiden på at skrive de ikke kommer til Sønderjylland.
Trist man ikke har tid til at besvare mails!

June 3, 2020
Rated 2 out of 5 stars

Købte en sadel sidste sommer

Købte en sadel sidste sommer, inden for de første 30 dage ringer jeg til ingdams og bestille det besøg jeg gik at vide fyldte med når man købte en ny sadel hos dem. Jeg ringer der ind og skal først forklarer hvorfor jeg ikke synes sadel en ligger som den skal og nærmest tigge dem om at komme. De kommer ud og siger sadlen ligger som den skal, men problemet er at, når jeg ligger den som de siger laver den sår på min hest. Men det vil de ikke hører og mener ikke der skal gøres noget ved det. Så nu står jeg med en sadel til 23.000 som laver sår på mim hest.

Ude og jeg køber den sadel sender jeg min gammel sadel i kommission ved dem. De siger de har solgt den gamle sadel men har aldrig modtaget et papir på hvad de har solgt den for, og synes det er et utroligt lille beløb jeg fik udbetalt.

Alt alt følger jeg mig røvrandt af ingdams og føler virkelig jeg har fået dårlig service. Man kan åbenbart kun brugs hvis man har en "kendt navn". Derfor kan jeg ikke anbefale dem.

February 21, 2020

Hej anonyme,
Det lyder meget trist, men også mærkeligt og fjernt fra vores høje service-niveau. Vil gerne bede dig om at sende os din kontakt-info eller kontakte os på mandag, så kan vi finde din journal og kommissionspapirer frem og sende dette til dig. Der må råde en misforståelse, som vi gerne kaster lys over.

Rated 5 out of 5 stars

Professionel og smidig rådgivning fra a til z

Vi står nu med den bedste - ikke den dyreste - sadel til vores hest. Vejen var kringlet, indtil vi fik hjælp af Ingdams. Så kom der skred i tingene.
Professionel rådgivning, højt serviceniveau undervejs og lige så højt serviceniveau i forbindelse med efterjustering af den købte sadel.
Vi har fået mange gode råd og instruktioner, og har oplevet at være i top professionelle hænder.
Vi giver uden tøven 5 stjerner.

July 17, 2019
Rated 5 out of 5 stars

Jeg kan på det varmeste anbefale Ingdams

Jeg fik en virkelig god vejledning og en perfekt sadel til min islænder. Var egentlig ude efter en Prestige men fik anbefalet en Clincher i stedet, da Prestige ville blive for lang til min hest. Jeg sparede næsten 8000 kr på det valg., og det var pga deres anbefaling. Man kan fornemme at der er vigtigt for dem at man bliver glad for sin sadel, og ikke at man bare skal købe noget. Min nye sadel ligger helt perfekt og er fantastisk at sidde i. Desuden er det engelsk håndværk og den er meget smuk og læderet er i den bedste kvalitet. Oven i det er deres butik bare et lækkert sted med god stemning og proppet med lækre produkter.

June 4, 2019

Take a closer look