See what reviewers are saying

Rated 1 out of 5 stars

Kifid is er niet voor de consument het is er voor de banken en financiële oplichters..je maakt 1 fout ben je 5 jaar de sjaak ..dit is gewoon een foute organisatie die bij onze roverheid hoort ..

Rated 1 out of 5 stars

geknipt en geplakt uit een andere review omdat het perfect verwoord wat ons ook is overkomen: Kifid presenteert zich als laagdrempelig en klantvriendelijk, maar in de praktijk is het: • niet... See more

Rated 1 out of 5 stars

Na bankfraude RABO van 4801 euro kwijt aan criminelen Kifid ingeschakeld maar geen resultaat . geven hetzelfde antwoord als RABO dus heeft geen nut na 7 mnd . RABO maakt miljarden winst maar na 68 jaa... See more

1.4

Bad

TrustScore 1.5 out of 5

5-star
4-star
3-star
2-star
1-star

No history of asking for reviews

How this company uses Trustpilot

See how their reviews and ratings are sourced, scored, and moderated.

1.4

All reviews

17 reviews in the last 12 months

Write a review

Rated 1 out of 5 stars

Kifid en Hypotheker Dordrecht nooit doen!

Kifid gewoon overslaan, want ze houden de financiele instanties altijd een hand boven het hoofd! In mijn geval de Hypotheker Dordrecht (nooit heen gaan voor je hypotheek!!!) Ondanks bewijstukken die ik had wordt de klacht niet behandeld. Lezen van een klacht is blijkbaar ook heel moeilijk voor beide instanties! Sla deze 2 instanties gewoon over en ga naar betrouwbare instanties. Advies was naar de rechtbank gaan....Maar ze weten dat het voor een hele grote groep mensen niet betaalbaar is en daardoor afhaken en dat is precies wat ze willen. In de doofpot stoppen, want dan komt de waarheid nooit boven water.....Heel vals!

January 26, 2024
Rated 5 out of 5 stars

Zeer Vriendelijk en echt behulpzaam is…

Zeer Vriendelijk en echt behulpzaam is mijn ervaring met de secretaris en team van Kifid. Het doorsturen van informatie via de site van Kifid heb ik als probleemloos ervaren. Hoor en wederhoor gaat volgens de aangegeven richtlijnen. Telefonisch contact heb ik als erg prettig ervaren. Het is ongelooflijk zeldzaam dat iemand de telefoon pakt en u belt, en dat gebeurd bij Kifid. Daarbij heeft het zijn vruchten afgeworpen en de communicatie was zeer prettig zowel met de Kifid als de verzekeraar !

January 11, 2024

Niet zo best..

M'n aanvraag wordt niet in behandeling genomen, ook niet na 'n bezwaar. Ik krijg 'n lange brief dat ik als consument/prive persoon volgens voorwaarden niet in aanmerking kom voor klacht behandeling. Gewoon iets tussen 'n bank en mij waarover de wet duidelijk is, maar door bank niet nageleefd wordt. Kifid stelt hun eigen regels, net als de bank dat deed, boven de wet en ook als je hun daar letterlijk op wijst en de passages in Wetboek vermeld, gaan ze daar mee verder, in mijn geval nota bene door 'n voorzitter van Kifid.
Dus ga ik naar de rechter want 't lijkt me niet zo dat banken en Kifid met hun regels burgers rechten kunnen afnemen die in de wet duidelijk zijn vastgelegd.
Oftewel naar mijn menig 'n organisatie waar je niks aan hebt behalve ergernis.

December 28, 2023

Uitslag Kifid

Uitslag Kifid binnen. Goede secretaris, alleen heeft zij mijn dossier niet voldoende serieus beken.
Uitslag volledig in voordeel bank.Mijn klachten zijn nauwelijks of niet serieus genomen. Klachten van bank zijn bijna volledig anoniem en er worden leugens en onwaarheden verteld.
Deze bank volksbank cq sns verbieden klanten om brieven aan raad van bestuur te schrijven. Uit de mond van medewerkers gehoord.
Wiens brood men eet diens woord men spreekt klopt hier volledig. Advies om niet met Kifid te beginnen omdat dit verloren tijd is en veel energie kost. DUS NIET DOEN.

December 21, 2023

Zonde van je energie

Ze doen een uitspraak die bindend is. Mijn bank (Santander) houdt zich hier niet aan. Ik dien een klacht in bij het Kifid met het verzoek of ze hun eigen uitspraak willen handhaven en de bank hierop aanspreken. Wordt mijn klacht afgewezen omdat ik eerst bij mijn bank een klacht moet indienen?

November 28, 2023

Zoek iemand anders

Heeft geen zin om veel te schrijven. Een goede tip-zoek iemand anders voor jou probleem, maar niet Kifid. Hopeloze organisatie. Kreeg je alleen frustratie en tijdverlies

September 27, 2022

Kifid = corrupt en partijdig

Het is me duidelijk gebleken dat het Kifid een corrupte, partijdige geldverspilling is. Incompetent als wat!

- Het Kifid is moedwillig bezig de boel te vertragen (Bewijs ingeleverd en ik moet 9 (!!!!!) DAGEN wachten totdat er eindelijk iets mee gedaan werd.
- Het Kifid is bezig mij te discrimineren. Waar de daders maanden de tijd krijgen, (en nog eens maanden méér) moet ik IN DE VAKANTIE op stel en sprong vanalles doen.

Het Kifid kan me gestolen worden! Wat een nep bende! Ze hebben bij mij een schuld vanaf nu! Schande!

September 4, 2023
Rated 1 out of 5 stars

Ik heb het gesprek ervaren als ijskoud.

Ik heb het gesprek ervaren als ijskoud.
Het gevoel dat het Kifid niet naast maar tegenover mij staat als consument.
Het gevoel dat ik had na het gesprek was Groningen 9.0 op de schaal van ontevredenheid.
Ik ervaar deze vereniging als zeer onprettig.
Paul Hubregsen.

May 8, 2023
Rated 1 out of 5 stars

Openlijke corruptie valsheid in…

Openlijke corruptie valsheid in geschriften smaad laster complot door oa Eveline ruinaard voorzitter bewezen met geluidsopnames namelijk :
1.Alle klachten van Achmea niet in behandeling willen nemen omdat het zogenaamd zakelijke polis is maar dat is uitlachen en zeggen we doen ook openlijk schaamteloos onrechtmatig handelen en we volgen Achmea want het betrof een aanrijding waarbij een verzekerde van centraal beheer aansprakelijk was dus niks te maken met mijn zakelijke polis maarja.
Die klachten hierover is zo openlijk smaad laster corruptie valsheid in geschriften oplichten frauderen misleiden bedriegen uitschelden stalken famillie uitschelden bedreigen met dood openlijke onterechte evr registratie blijkt ook geen fraude maar alsnog registratie niet weg halen auto letsel schade niet betalen racistcihe opmerkingen doen meerdere keren en daar nog achteraf trots op zijn en bewust met opzet discrimineren om vervolgens schaamteloos op te kunnen lichten etc etc etc etc nog veel meer klachten over Achmea nav een aanrijding waarbij in in coma was beland in Turkije.
2. Klachten tegen kifid zelf ook niet in behdbeling nemen terwijl dat volgens hun eigen reglement moest. Ze zeggen dus we doen wat we willen we zijn toch onschendbaar.
3. Smaad laster zwart maken ten onrechte en rechten blokkeren gevaarlijke complot doen. En later ook specifiek Eveline ruinaard bevestigd en nog met brief dat ze heeft gevraagd of Achmea nu helemaal niet moet oplossen. ( omdat ik ze corrupt en oplichters noemde omdat ze en Achmea de klachten en klachten tegen hun zelf ook niet behandelde en terwijl het al ernstig genoeg is dus met Achmea de 20feiten
4. Heb bewijs van corruptie waarbij Achmea heeft gevraagd aan kifid in december 2022 of ze ook nu pas aangifte willen doen omdat ik kifid in juli augustus 2022 meerdere keren terecht dus oplichters en corrupte mensen noemden. Ze wisten niet dat ik meeluisterde. Dus belde ik ze meteen ik zei niet aangifte doen aub want ik heb mt jullie 5 maanden lang niet gesproken alleen maar met Achmea (omdat kifid me ook niet hielp moest ik verder met Achmea ) dus heb jullie nooit gesproken ) ze zeiden oké we gaan nadenken. Over 1 week hebben ze alsnog gedaan. Ze wisten dat ik wist dat Achmea het vroeg aan hun en alsnog hebben ze gedaan.
Valsheid aangifte smaad laster openlijk corruptie roddelen smerig naam schaden ten onrechte en terwijl Achmea de klachten dus allemaal al ernstig genoeg is is niet meer te verwoorden oa 17aug heeft Achmea me gebeld anoniem en uitgescholden als k u t volk k u t moslim ik weet waar jy en je fam woon. Ook eerder 2 jaar geleden me fam revhtsreee via adres gegevens uitgescholden als kk oplichters kk bedriegers omdat ik ze toen ook zo noemde maar mij hebben ze ook schaamteloos opgelicht eerst zeiden ze fraude onderzoek en 8 maanden lang voor niks laten wachten en de auto slepen terwijl ik in coma was beland achteraf niet eens fraude onderzoek doen maar alleen calculatie bij hun duurste aangesloten dealer om de auto totallos te verklaren omdat ze bij totallos niks hoeven uit te keren en dat hebben ze nog schaamteloos na alle bewijzen dat dat zelfs die schade rappor vals gemeen is zelfs ook bevestigd door me contra expertise plus nog schade van 4.5 k is door slepen door hun van Turkije naar Nederland nog alsnog hebben ze met 509 verschil maar letterlijk totallos verklaard dus als de schade 29k was en niet 29.5k (volgens hun rapport ) dan was de auto niet totallos en moesten ze de hele schade betalen maar dit is nog niks heb niet eens over dit punt alle feiten kunnen vertellen gr sefa

August 17, 2022
Rated 5 out of 5 stars

Een pluim voor mr. Floor!

Vriendelijk en behulpzaam is mijn ervaring met de secretaris van Kifid. Het doorsturen van informatie via de site van Kifid heb ik als probleemloos ervaren. Hoor en wederhoor gaat volgens de aangegeven richtlijnen. Telefonisch contact heb ik als erg prettig ervaren. Het is ongelooflijk zeldzaam dat iemand de telefoon pakt en u belt, en dat gebeurd bij Kifid. Daarbij heeft het zijn vruchten afgeworpen!

April 26, 2023
Rated 1 out of 5 stars

KIFID, een zinloze organisatie voor een consument

26 oktober 2021 heb ik een klacht ingediend bij KIFID over de handelswijze en advisering van mijn rechtsbijstandverzekering. Juni 2022 kreeg ik bericht dat mijn klacht was afgewezen.
De uitspraak/besluit van KIFID werd onderbouwd met argumenten die inhoudelijk niets met mijn ingediende klacht te maken hadden. De onderbouwing paste wel goed bij het beschermen van de financiële dienstverlener.
De KIFID geschillencommissie heeft alle schijn niet onafhankelijk te zijn van hun broodheren.
Het is een juridisch steekspel met heel veel wollige documenten. Je hebt als consument (en ervaren brievenschrijver) geen schijn van kans. De daders worden beter beschermd, dan het slachtoffer geholpen.

June 6, 2022

“ Eindeloos “

Op 16 september 2016 hebben wij met camper en aanhangwagen in België een zeer ernstig ongeluk gehad . Vanaf het begin is er bij onze verzekeraar Centraal beheer Achmea alles fout gegaan wat maar fout kon gaan. Vrij snel na het ongeval al een klacht ingediend bij Achmea en direct Rechtsbijstand ingeschakeld . Alles bleef fout gaan . Meer dan 30 personen zijn met ons dossier bezig geweest . In 2019 hebben wij het eerste klachtformulier van KiFiD ingevuld . Alles bleef maar duren . Standaardzin van KiFiD : wij kunnen uw klacht nog niet in behandeling nemen , want de interne klachtprocedure is nog niet doorlopen bij Achmea en dat duurt al 6 jaar !!! Na een tijd van 2 jaar moesten wij opnieuw een klachtformulier invullen ! ? Tijd was verstreken ! .laatste brief van KiFiD staat letterlijk : U hebt er voor gekozen om het geschil INDIEN NODIG aan de rechter voor te leggen . ik trek hieruit de conclusie dat de klachtprocedure bij KiFiD geen voortzetting behoefd . Zonder mijn accoord is KiFiD doodgewoon gestopt met de procedure !!!. DIT KAN TOCH ZOMAAR NIET . KiFiD is echt waardeloos en duidelijk afhankelijk van wat de dienstverleners ( salarisbetalers) zeggen .

October 28, 2022
Rated 1 out of 5 stars

Typisch verhaal van een slager die zijn…

Typisch verhaal van een slager die zijn eigen vlees keurt. Anderhalf jaar bezig geweest met het indienen van documenten. Uiteindelijk conclusie Kifid verjaard. Die conclusie had men eerder kunnen trekken. Had mij een hoop tijd gescheeld. Betrof een geschil met ASR betreffende een levenhypotheek. Mafia is het. Kapitalisme is socialisme voor de rijken geworden. Totaal geen marktwerking. Banken worden beschermd om chaos te voorkomen. Helaas gaat die chaos er komen. Want zoals bankiers zeggen hebzucht is goed.

October 18, 2022
Rated 1 out of 5 stars

Lees dit voor je naar Kifid gaat

Als je met klachten naar het KIFID gaat zijn er 2 mogelijkheden 1. Je bent oliedom of mogelijkheid 2. Je bent levensmoe. Bij het Kifid krijg je nooit maar dan ook echt nooit je recht! Let op ik spreek hier uit eigen ervaring! Het kifid is ontzettend corrupt!! Als je een lovende review vindt is die voor 99,9 door een werknemer van het KIFID neergezet! Op hun eigen site is de tevredenheid maar liefst een 7,7 en het is duidelijk dat die reviews gekocht zijn! Oooh ja de doorlooptijd bedraagt altijd meer dan 6 maanden! Het is een schande dat de consumentenbond het KIFID aanbeveelt bij haar leden! Mensen trap er niet in!! Ga naar een gewone rechter en niet naar het KIFID. Mocht je ze toch een kans willen geven? Pas dan op dat je niet om een bindende uitspraak vraagt want dan graaf je echt je eigen graf. Het is ook van belang te weten dat de schadevergoedingen die het KIFID in zware gevallen met veel pijn toekent amper 40% bedragen ten opzichte van een gang naar de gewone rechter. KIFID en tuchtrecht financiele dienstverlening zijn niet bepaald integer of onafhankelijk.

August 15, 2022
Rated 5 out of 5 stars

Zelf heb ik wel een positieve ervaring

Zelf heb ik wel een positieve ervaring. De procedure duurde iets van 2 maanden, moest veel documenten uploaden, goed beargumenteren (kon gewoon in normale mensentaal) maar ze hebben een beslissing genomen en die goed onderbouwd. Uitgebreid, duidelijk, terecht naar mijn idee. De duur en de moeite om de documenten aan te leveren kan ik als negatief zien maar dat doe ik niet want dat hoort er nou eenmaal bij. Zorgt er ook voor dat het objectief blijft en eerlijk zoals ik ernaar kijk

August 3, 2022

Waardeloze instituut!

Waardeloze instituut die behandelen geen zaken met bewijsstukken. Ik heb een zaak bij hun aangemeld tegen mijn rechtsbijstandsverzekering die mijn klacht en bewijsstukken hadden spontaan verwijderde. Kifid hebben de zaak helemaal niet behandelde en geparkeerde tot de rechtsbijstandsverzekering een oplossing ervoor zullen hebben. Ik moest alle bewijsstukken naar mijn rechtsbijstandsverzekering weer opsturen, de volgende dag hebben kifid aangegeven dat ze de klacht gaan behandelen. Kifid bestudeerd alles met de rechtsbijstandsverzekering zodat ze geen schade kunnen inleveren aan hun. Dus alle zaken worden naar de zwarte gat gegooid. De secretarissen spelen onder hetzelfde hoedje met de rechtsbijstandsverzekering en verbergen alle belangrijke stukken voor de voorzitters die een zitting houden met bijna geen bewijsstukken. Deze instituut kan beter dicht gegooid worden.

June 10, 2022
Rated 1 out of 5 stars

Na telefonisch contact een raar gevoel…

Na telefonisch contact een raar gevoel We moeten nog een rapport maken maar na lezen van vergelijkbare zaken door Kifid behandeld hebben we niet echt vertrouwen in deze instantie.
Ook werden bepaalde vragen niet beantwoord en werden we doorverwezen naar het Juridisch loket.
Wordt vervolgd....

March 8, 2022
Rated 1 out of 5 stars

Ik probeer het netjes te verpakken maar…

Ik probeer het netjes te verpakken maar het KIFID is niet alleen partijdig maar vooral enorm corrupt! Het Kifid zou een goed alternatief zijn om niet de gang naar de rechter te hoeven maken terwijl dit alleen maar ten voordele is van de bij KIFID aangesloten deelnemers t.w. een bankinstelling of verzekeraar. De rechtspraak van het KIFID is dan ook door en door partijdig en bovenal corrupt! Ook de reviews over het KIFID op hun eigen site zijn zo vals als de nacht die hebben ze gekocht om consumenten te kunnen oplichten en naar hen toe te lokken. De schrijver van deze review weet precies hoe verzekeraars en de voor hun optredende brave advocatenkantoortjes werken. Geheime zwartelijsten ala kinderopvangtoeslag zijn bij verzekeraars de dagelijkse gewoonte. 45.000 euro heeft Nationale Nederlanden uitgegeven aan proces en advocaatkosten om aan een schadebetaling van 10.000 euro aan de schrijver van deze review te ontkomen. Heb je recent een letselschade gehad ofwel tot 5 jaar geleden vraag dan om een inzage bij de stichting CIS en je zult stomverbaasd zijn! Het werkelijk ontvangen uitgekeerde bedrag aan u is vele malen hoger als dat u heeft ontvangen!! Dat zijn niet de advocaatkosten van uw belangenbehartiger maar die van de advocaat van de verzekeraar!! De consumentenbond zou zich dood moeten schamen dat zij met dit stelletje georganiseerde criminelen handel drijft. Iedere dag vinden verzekeraars weer meer fraude en bijna alle verzekeringsnemers zijn volgens verzekeraars fraudeurs! De schrijver van dit bericht is bestempeld een frauderende verzekeringsboef die tot 3x toe met letselschade te maken heeft gehad. Tot 2x toe is de schade aan mijn auto die zelfs total-loss werd gereden niet uitbetaald maar het gekke daarbij is dat terwijl zowel Nationale Nederlanden als hun brave advocaat roept dat er door mij fraude zou zijn gepleegd dit niet te merken is aan mijn schadevrijejaren die 27 jaar bedragen en ook niet aan een boete van SODA of aangifte bij de Politie De getuigen in casu twee zussen worden al jarenlang door deze verzekeraar en hun brave advocaat kapot gemaakt! Verzekeraars en hun advocaten bedienen zich maar al te vaak van de meest smerige leugens etc. en het KIFID is dan ook het zenuwcentrum dat dit
soort criminele activiteiten in stand houdt!

February 9, 2022
Rated 1 out of 5 stars

Geen sprake van rechtspraak bij het Kifid

Ik las de uitspraak en dacht even dat het opgesteld was door de advocaat van de tegenpartij. Mijn belang en mijn argumenten zijn op geen enkele wijze behandeld in de uitspraak. Zelfs door mij aangevoerde argumenten waarbij ik een rechtstreekse link naar het desbetreffende wetsartikel geef worden door het KIFID niet benoemd in de uitspraak. Ze slaan het domweg over of doen alsof het niet bestaat. En als je dit achteraf vraag krijg je te horen:” het is aan de commissie wat ze wel of niet in behandeling nemen.” Tsja is wel lekker makkelijk natuurlijk. Als je zelf kan kiezen welke argumenten je wel of niet zin in hebt om mee te wegen in je uitspraak.

Waarbij mijn argumenten domweg niet behandeld worden weet het kifid wel op eigen initiatief punten te vinden die in het voordeel van de tegenpartij zijn ergens ver weg in een memore van toelichting. LET OP, een memore van toelichting waar de tegenpartij op geen enkele wijze zelf naar verwezen heeft. Toen ik deze memore van toelichting zelf ging lezen zag ik dat het Kifid selectief de punten in voordeel van tegenpartij heeft benoemd en degene in mijn belang gemakshalve achterwege heeft gelaten.

Het kifid moest het ook zelf wel met de argumenten komen want het verweer van de tegenpartij was op ze zachts gezegd matig. Uiteindelijk vinden ze ergens een uitzondering op een uitzondering in de WWFT op basis waarvan ze de tegenpartij gelijk geven. Dat deze uitzondering in strijd is met hetgeen de tegenpartij zelf in haar eigen verweer heeft aangegeven, dat zien ze dan gemakshalve even over het hoofd.

Leuk detail nog, bij het Kifid zijn ze gewoon in staat een uitspraak te doen zonder goed uit te zoeken waarover ze een uitspraak doen. Ze hebben in mijn zaak een uitspraak gedaan wat gevolgen had over het verstrekken van mijn BSN nummer. Terwijl het kifid geen flauw idee had dat mijn bsn nummer onderdeel van de uitspraak was.

Mijn uitspraak heeft op geen enkele wijze iets met rechtspraak te maken gehad. Het Kifid is gaan zoeken of ze iets konden vinden wat in het voordeel van de tegenpartij was en heeft de rest van tafel geschoven. Dit wordt bevestigd door het feit dat ze 2 maanden later een uitspraak doen over exact hetzelfde onderwerp en hier met een 180 graden andere uitspraak komen.

Ik heb er geen goed woord voor over. Dit heeft op geen enkele wijze iets te maken met rechtspraak en het stinkt aan alle kanten naar partijdigheid en afhankelijkheid. Als ik het in 1 zin moet samenvatten:

“wiens brood men eet, diens woord men spreekt ”

February 1, 2022

Is this your company?

Get free account

The Trustpilot Experience

Learn more about other kinds of reviews.

Take a closer look