Zielige, oubollige site met bitter weinig echte profielen
Ik ken deze site nog van eind de jaren '90, toen zij wel nog veel leden hadden, gewoon omdat zij zowat de enige waren.
Hier lijkt het alsof de wereld is blijven stilstaan.
Alle suggesties voor verbetering die toen gegeven werden, zijn nog altijd van toepassing en blijven straal genegeerd worden door de eigenaars.
De eigenaars zijn Franstalig en doen geen moeite om hun vertalingen te laten checken door Nederlandstaligen, en zo krijg je de meest kromme vertalingen.
Profielvragen zijn ook allesbehalve duidelijk.
Wat te denken van "favoriete parfum"?
Is dit het parfum dat u zelf gebruikt of het parfum dat u liefst bij uw partner zou ruiken?
Ik heb ook vermoedens dat de Admin zelf valse profielen aanmaakt.
Wat moet ik immers van het volgende denken?
Op 2 september krijg ik een bericht van een vrouw die volgens die site laatst aangemeld was op 17 augustus.
Ze beweert dat ik geen profielfoto heb en dat ik met zo'n profielfoto wel 10 keer meer kans maak, terwijl die bij mij er wel staat, maar bij haar staat er geen.
Bij de talen staat er bij dat ze Frans spreekt, maar haar zeer beperkte profiel is in het Nederlands.
Hoe doet iemand dat om een bericht te schrijven terwijl die niet aangemeld is?
De site is voor de rest verschrikkelijk oubollig, volgens mij zijn de meeste profielen die er nog opzitten mensen die indertijd lid waren, en niet echt thuis zijn op het internet.
Als je bijvoorbeeld een foto uploadt die te groot is, krijg je een foutmelding waar een niet-IT'er van onder de kast kruipt, echt niet meer van deze tijd.
Dit is ook een suggestie die al 25 jaar genegeerd wordt.
Het belangrijkste van zo'n site is natuurlijk het aantal leden.
Het systeem is zo dat je enkel per provincie kunt zoeken, je kunt dus niet zoeken op bijv. 25 kilometer van jouw thuis, dat is natuurlijk niet praktisch want iemand uit een aangrenzende provincie kan soms op 5 km zich bevinden terwijl iemand uit de eigen provincie op 80 km zich kan bevinden.
Maar kom, zoek ik een vrouw met foto bij haar profiel, tussen 18 en 35 jaar in de provincies Oost- en West-Vlaanderen, dan kwam ik er op 2 september 2023 welgeteld NUL tegen.
Voegde ik er nog de groep tot aan 40 jaar aan toe, dan had ik 3 vrouwenprofielen, tot aan 45 jaar zat ik aan 8 profielen.
En lijkt Ukkie, 42 jaar, uit Zonnebeke (1145941) niet verdacht veel op Countrygirl, 42 jaar uit Passendale (1150502)?
Beide vrouwen hebben overigens dezelfde lengte.
Veel geluk om als man daar iemand te vinden.
Er is ook geen verificatie, dus meerdere profielen creëren is geen probleem.
Je kunt overigens niet een begin- en eindleeftijd vrij ingeven, je moet werken met de door hen ingestelde intervallen.
Ze oganiseren ook activiteiten, als ik zoek op "volgende 90 dagen" (alle provincies inbegrepen) kom ik op 1 activiteit, een vliegreis die een man wil organiseren op 4 september, er staan nog geen deelnemers...
Ze kunnen dan bij RdV wel zeggen dat het goedkoper is dan de concurrentie, maar wat krijg je ervoor?
Voor mij is dit een van de slechtste sites voor dating.
PS: er is ook een app, dat voelt iets moderner aan, maar voor de rest zijn natuurlijk alle kwalen aanwezig.
September 2, 2023
Unprompted review