SOVA - Borås Reviews

TrustScore 4.5 out of 5

Ålgårdsvägen 11, 506 30 Borås, Borås, SE

See what reviewers are saying

Rated 5 out of 5 stars

Har varit i Sova-butiken i Borås vid två tillfällen med kort mellanrum, och har fått lika fantastiskt fin hjälp av både Eric och Fredrika. De tog sig tid att förklara teorin bakom olika material (jag... See more

Rated 5 out of 5 stars

Tempursängen är för go. vill vi bara sova hela tiden. Hade gått på en tråkigt köp och köpt butiksexemplar från konkurrenterna. Memoryfoam som inte höll min vikt. Genom att vi prova oss fr... See more

Rated 4 out of 5 stars

Toppbetyg till personalen! Ovanligt vänliga och proffsiga. Jag har handlat från två olika butiker och blev glatt överraskad över bemötandet. Lugnt, kunnigt och trevligt, både i Borås och Kungens kurv... See more

Company details

About SOVA - Borås

Written by the company

Sängexpert sedan 1989

Certifierade sängexperter

Våra certifierade sängexperter hjälper dig att prova ut rätt säng som du kan sova gott i.

Garantier

På SOVA vill vi att du ska känna dig trygg när du köper en säng hos oss. Därför erbjuder vi flera garantier som ger dig trygghet både när det gäller pris och komfort. Skulle något hända med din säng täcks den dessutom av vår särskilda garanti, som inkluderar ram- och resårbrott samt motorer i våra ställbara sängar.

Servicetjänster

Vi erbjuder flera olika servicetjänster för att göra ditt sängköp så smidigt som möjligt. Välj mellan leverans till tomtgräns, hemleverans med inbärning, eller fullservice med montering, samt bortforsling av gammal säng.

Välkommen!

3-star
2-star
1-star

Asks customers to review

This company invites their customers to review, whether positive or negative

How this company uses Trustpilot

See how their reviews and ratings are sourced, scored, and moderated.

All reviews

1,315 reviews in the last 12 months

Write a review

Rated 5 out of 5 stars

Fantastiskt service och bemötande av…

Fantastiskt service och bemötande av Isabella. Hon såg till att hela familjen var delaktiga i säng valet. Kan starkt rekommendera att åka dit för att dom tar sig tid för att man verkligen ska hitta den rätta sängen.

January 11, 2026

Hej Richard,

Vad glada vi blir! Så roligt att vi kunde hjälpa er att hitta rätt säng. Detta ska vi hälsa vidare till Isabella. Varmt välkommen tillbaka – och sov gott!

Bra komfort

Bra komfort. Känns lyxigt.

November 12, 2025

Hej Margareta,
Tack för er recension, vad glada vi blir. Önskar er en fin dag! Sov gott

En riktigt bra säng

Jag fick jättebra hjälp av säljaren när jag skulle välja säng. Har lite besvär av diskbråck i ryggen. Det tog lite tid innan sängen levererades men nu har jag en jättebra och snygg säng som funkar.

October 24, 2025

Hej Kirsi,
Tack för att du delar med dig av din upplevelse! Vi är glada att höra att en av våra sängexperter kunde hjälpa dig hitta en säng som fungerar för din rygg och att du är nöjd med både komfort och design. Vi hoppas att du får många sköna nätter framöver!

Trevligt bemötande, perfekt service

Vi besökte butiken två gånger inom loppet av en vecka - samma finfina kundbemötande vid båda tillfällena.
Perfekt service, personalen tog god tid på sig att visa lite olika alternativ.

November 8, 2025

Hej Jan-Åke,
Tack för din fina recension! Vad glada vi blir att höra att ni fick samma härliga bemötande vid båda besöken och att personalen tog god tid på sig att visa olika alternativ. Vi ska hälsa vidare detta till butiken.

Vi önskar er många goda nätters sömn. Sov gott!

Rated 4 out of 5 stars

Bra hjälp av kunnig säljare i butik

Bra hjälp av kunnig säljare i butik. Snabb leverans. En sak som tar ner omdömet är att vi fick påslakanset på köpet (var en kampanj på det vid inköp av säng) och det var trasigt. Jag var och lämnade tillbaka det och butiken skulle beställa hem nytt då det var slut. Har ännu inte fått ny produkt och har inte fått någon återkoppling om när det kan tänkas finnas i lager (har slutat räkna hur många veckor sedan det är). Men mkt nöjd med sängköpet!

October 4, 2025

Hej Peter,
Tack för din recension och för att du delar med dig av din upplevelse! Vi är glada att höra att du är nöjd med sängköpet och att du fick bra hjälp i butiken samt snabb leverans.

Vi beklagar verkligen att påslakansetet som följde med kampanjen var trasigt och att återkopplingen kring ersättningsprodukten dröjt. Vi förstår att det är frustrerande och ska självklart följa upp detta så snart som möjligt. Sov gott!

Underbar trevlig kunnig personal

Underbar trevlig kunnig personal , bra service, kan varmt rekommendera Isabella .

November 15, 2025

Hej Mia,
Tack för din recension och så kul att vi kunde hjälpa till - det ska vi hälsa vidare till Isabella. Vi uppskattar att du rekommenderar oss. Sov gott!

Rated 2 out of 5 stars

Rätt säng är bra att få vilket jag inte…

Rätt säng är bra att få vilket jag inte fick. Jag fick en mindre och en ofullständig säng. Eftersom jag hade slängt min gamla så fick jag iallafall andvända den fel levererade sängen som har varit en pina att sova i. Eftersom dom tillverkar säng efter köp så har jag fått vänta flera veckor varje gång. Jag skall få den riktiga sängen idag efter minst 8 veckor hoppas jag.
Ps det var tillverkaren som har gjort fel Eken sängar. Dom på sova fick jag kompensation från.

October 17, 2025

Hej Tommy,
Vi beklagar verkligen förseningen och det besvär det har inneburit. Ibland uppstår tyvärr förseningar som ligger utanför vår kontroll, men vi förstår att det påverkar upplevelsen.
Vi hoppas att du nu har fått rätt säng och att du äntligen kan sova gott.

Rated 5 out of 5 stars

Riktigt bra försäljare som verkligen…

Riktigt bra försäljare som verkligen tog sig tid att gå igenom alternativa sängar.

September 23, 2025

Reply from SOVA - Borås

Hej Anna, Tack för ditt besök & tack för din recension - det ska vi hälsa vidare till butiken. Vi önskar dig många goda nätters sömn. Sov gott!

Vi fick fantastisk bra service av Isabella i Borås

Vi fick fantastisk bra service av Isabella vid valet av säng. Fick prova flera olika sängar och fick tydlig genomgång av deras olika för-och nackdelar. Dessutom service med kaffe under tiden. Kändes väldigt proffsigt och väldigt tryggt när valet av säng väl skulle göras.

October 2, 2025

Hej Hanna,

Tack för att du delar med dig av din upplevelse. Vad glada vi blir att Isabella kunde hjälpa dig hitta rätt - det ska vi hälsa vidare till henne.
Vi uppskattar din recension och hoppas att du får många goda nätter i din nya säng!

Rated 5 out of 5 stars

Kunniga och lyhörda säljare.

Kunniga och lyhörda säljare.

August 19, 2025

Reply from SOVA - Borås

Tack så mycket för din recension Ullrika. Detta ska vi hälsa vidare till butiken. Sov gott!

Rated 5 out of 5 stars

Trevligt bemötande och kunnig personal

Trevligt bemötande och kunnig personal, snabb leverans och en återkoppling som gjorde mig glad ;)

September 10, 2025

Hej Tony!
Vad glada vi blir för din recension. Så kul att vi kunde hjälpa dig att hitta rätt – det ska vi självklart hälsa vidare till butiken!
Vi önskar dig många goda nätters sömn.

Sover som en kung

Personalen var supertrevliga och väldigt kunniga i sin sak

September 9, 2025

Reply from SOVA - Borås

Vad glada vi blir, så kul att vi kunde hjälpa till och tack för din fina recension. Det ska vi hälsa vidare till butiken! Vi önskar dig många goda nätters sömn. Sov gott!

Rated 2 out of 5 stars

Retur?

Hjälpsam, trevlig och kunnig personal. Men det räddar inte att dem säger den 5 Augusti att de har ordnat transport för retur av säng och nu nästan exakt en månad senare ännu inte ordnat transport. Att man dessutom knappt får återkoppling är under all kritik.

August 5, 2025

Hej Linus,

Vi är glada att du upplevde vår personal som både hjälpsam och kunnig. Samtidigt vill vi be om ursäkt för den fördröjning som uppstått kring upphämtningen av din säng. Vi har varit i kontakt med butiken och fått bekräftat att bokningen är gjord, men vi förstår att väntan har varit lång och att det varit frustrerande. Vi tar med oss dina synpunkter och hoppas kunna rätta till detta och ge dig en bättre upplevelse framöver. Sov gott!

Rated 5 out of 5 stars

Bra pris och väldigt bekväm säng.

Bra pris och väldigt bekväm säng.
Hjälpsam och trevlig personal som är där till 100%

June 14, 2025

Reply from SOVA - Borås

Tack för din recension! Vad glada vi blir, så kul att vi kunde hjälpa till. Vi önskar dig många goda nätters sömn i din nya säng. Vänligen SOVA

Dubbelsäng

Superskön säng 😍

May 14, 2025

Reply from SOVA - Borås

Vi är glada att du gillar sängen! Tack för din recension. Sov gott! Vänligen SOVA

Mycket bra!

Trevlig säljare med mycket kompetens. Leveransen gick kalas och sängen är fantastisk.

June 6, 2025

Hej Lisa,

Tack för din fina recension – så roligt att höra att allt fungerade smidigt och att du är nöjd med sängen! Önskar dig många sköna nätter framöver. Vänligen SOVA

The Trustpilot Experience

Learn about Trustpilot’s review process.

Here are 8 tips for writing great reviews.

Take a closer look