Ik ben afgelopen maand met wereldstap naar curacoa gegaan voor het tussenjaar programma en het was een maand om nooit meer te vergeten!! Ik voelde me al vanaf het vliegveld mega welkom en de mensen di... See more
See what reviewers are saying
Afgelopen maand ben ik meegegaan met het Wilweg programma van wereldstap! Enorm lieve mensen die hier werken, voelde me meteen welkom! Hiernaast werd er duidelijk gecommuniceerd en stonden ze a... See more
Ik heb het tussenjaarpakket gekozen bij wereldstage en ik ben van 3 oktober tot en met 3 november naar Curaçao geweest! Wat een geweldige ervaring! Ik heb mijn duikbrevet gehaald, leren windsurfen, su... See more
Ik heb het tussenjaar programma gedaan en het is zeker aan te raden! Zelf heb ik er heel lang over getwijfeld maar het is absoluut de beste keuze geweest die ik had kunnen maken. De werknemers van wer... See more
Company details
Written by the company
Al sinds 2000 regelt Wereldstap (voorheen onder de naam Wereldstage) meeloopstages, projectstages en afstudeeropdrachten voor Nederlandse studenten op Curaçao. In de loop van de jaren zijn daar verschillende andere programma’s en diensten bijgekomen waaronder: ** 4 weken Tussenjaarprogramma Curaçao ** ** 4 weken WilWegprogramma Curaçao ** ** Wereldjob, een tijdje werken op Curaçao ** ** Vrijwilligerswerk ** We hebben plezier in ons werk en gaan geen uitdaging uit de weg. Naast onze volledig verzorgde programma's richt Wereldstap zich op een goede voorbereiding voor je vertrek naar Curaçao. Afhankelijk van jouw keuze organiseren we een onvergetelijk avontuur op Curaçao. Zo kan je zonder zorgen beginnen aan jouw buitenlandavontuur.
Contact info
Scharlooweg 75, 1111, Willemstad, Curaçao
- +59994626335
- maartendejong@wereldstap.com
- www.wereldstage.com
Hasn’t replied to negative reviews
How this company uses Trustpilot
See how their reviews and ratings are sourced, scored, and moderated.
People also looked at
Mede dankzij dit bedrijf de tijd van…
Mede dankzij dit bedrijf de tijd van mijn leven gehad op Curaçao!!!
Vooraf goed geïnformeerd en een duidelijke planning ontvangen ter voorbereiding op de reis.
Eenmaal aangekomen netjes opgehaald en naar mijn huisvesting gebracht. (Ook hier was alles helemaal in orde en netjes)
Ze hebben mij goed geholpen met zowel het wegwijs worden op het eiland als de kennismaking met mijn Werkbedrijf waar ik een fantastische tijd heb gehad en veel heb geleerd!
Kortom ben ik enorm blij met de keuze voor dit bedrijf, erg fijn dat zij zowel in Nederland als op het eiland voor mij altijd goed waren te bereiken en altijd klaar stonden voor vragen!
Wereldstage
Wereldstage, op het eerste oog een fijn bedrijf om je stageperiode op Curaçao goed te regelen. Maar wat een slecht bedrijf.
De kosten van de pakketen die zij aanbieden zijn al vrij hoog, dus verwacht je een goede service. Uiteindelijk is Wereldstage goed geweest voor het boeken van mijn vliegticket en het ophalen van het vliegveld, daarna word je aan je lot overgelaten. Het huis waar ik in terecht ben gekomen was vies en primitief. Natuurlijk verwacht je geen mega luxe op Curacao, maar een wc deur die dicht kan tijdens het toiletteren is niet veel gevraagd. Daarnaast geven ze ook aan je te helpen met het vinden van een geschikte huurauto. Ze hebben 1 bedrijf die ze aanraden en zodra die vol zit moet je zelf maar opzoek gaan. Aan het begin van het semester wordt er een kickoff event georganiseerd waar je ook nog voor moet betalen om vervolgens koude burgers en een energiedrank te krijgen. Ohja, en mocht je stage of werktijden hebben overdag is er geen mogelijkheid om bij Wereldstage langs te gaan, want om 4 uur sluiten ze de deuren en kan je alleen nog een whatsappje sturen.
Aan het eind van je stageperiode moet je zelf vervoer naar het vliegveld regelen en een kort berichtje met “fijne vlucht” komt er niet vanaf.
Wereldstage laat je welkom voelen
Wereldstage laat je al welkom voelen voordat je überhaupt op Curaçao bent. Het team is super vriendelijk en helpt je alles zo goed mogelijk te organiseren en doet voor vertrek een check om er voor te zorgen dat je niks vergeet en goed voorbereid bent. Toen we aankwamen op Hato werden wij gelijk verwelkomd met een koud drankje en vervolgens naar ons verblijf gebracht. Tijdens mijn verblijf op Curacao kon ik altijd bij Wereldstage terecht en hadden ze echt het beste met mij voor. Ik kwam alleen naar Curaçao, maar heb nooit het gevoel gehad dat ik er alleen voor stond en dat is echt een heel fijn, ze hebben mij ontzettend geholpen. Ik zou het iedereen aanraden om met Wereldstage te gaan! :)
Ik heb een geweldige tijd gehad!
Wereldstage is heel fijn bedrijf, die mij perfect heeft geholpen bij het zoeken van een stage. Verder heeft ze ook geholpen bij het regelen van mijn vergunning en met een huisvesting. Het personeel is heel aardig en neem echt de tijd voor je. Ik kwam helemaal voorbereid op het eiland en heb hier de beste tijd gehad!
Wereldstage Curacao
Ontzettend slecht bedrijf die niet hun werk goed doet. Ontzettend traag en vaak niet goed bereikbaar. Op het eerste oog lijkt dit een ontzettend fijn bedrijf die zich inzet voor mensen die graag willen werken of stagelopen op Curacao. Als het even niet naar hun wens gaat, krijg je direct het andere gezicht van dit bedrijf te zien. Ook de baas, Maarten, is een hele onvriendelijke man die geen blad voor de mond neemt. Dit bedrijf is sterk af te raden. Mijn advies is zelf op zoek gaan naar een bedrijf op Curacao. Mocht je er echt niet uitkomen kan ik Bo Curacao aanbevelen. Deze mensen zijn ontzettend vriendelijk en goed te bereiken. Gaan net het stapje verder voor je dan Wereldstage Curacao.
Slechte en onredelijke organisatie
Vanuit Nederland was het contact fijn en voelde het goed. Vanaf het moment dat ik op Curaçao landde heb ik geen hulp meer gekregen. Wereldstage heeft mij en 15 andere meiden op een taxi gezet. We kwamen aan op een plek dat we niet kenden en niemand van Wereldstage was te bekennen. Pas een half uur later kwam iemand ons zonder uitleg ophalen. Het huis dat ons was beloofd was niet af dus we sliepen de eerste nachten in een hostel. Toen we eenmaal in het huis werden geplaatst hadden we geen voordeur, geen keuken, geen licht en hadden we iedere dag bouwvakkers over de vloer. We hebben ook dagen geen stromend water in het huis gehad. De dingen die Wereldstage vanuit Nederland beloofden zijn niet waargemaakt, zoals een simkaart voor onze telefoon. Ze hebben van alle kanten misbruik gemaakt van het geld van mij en mijn huisgenoten. Het team is onaardig en onredelijk. We zijn uitgescholden door de eigenaar en er zijn dingen tegen ons gezegd die niet normaal zijn. Zo dreigde ze bijvoorbeeld om ons op nog slechtere plekken te plaatsen als we nog meer hulp vroegen. Eenmaal in Nederland kregen we onze borg niet terug. Kortom, ga nooit met Wereldstage op reis!
Hele fijne tijd gehad op Curaçao
Hele fijne tijd gehad op Curaçao. Goed geholpen vanaf het moment dat we op eiland aankwamen en eigenlijk zelfs al voordat we het vliegtuig ernaartoe instapten. Je wordt goed begeleid en het contact is makkelijk en op een leuke manier informeel. Een aanrader!
Wereldstage heeft ervoor gezorgd dat ik…
Wereldstage heeft ervoor gezorgd dat ik goed voorbereid ben begonnen aan mijn afstudeerstage. Daarnaast woon je samen met alle andere wereldstage studenten hierdoor maak je snel nieuwe vrienden. Dit heeft enorm bijgedragen aan mijn buitenlandervaring.
Een super voorbereiding voor mijn geweldige stage periode
Wereldstage heeft ervoor gezorgd dat ik zonder zorgen naar Curaçao kon gaan. De goede hulp van Wereldstage, het leuke stage bedrijf, de vele nieuwe vrienden die ik gemaakt heb en het eiland hebben ervoor gezorgd dat dit een onvergetelijke buitenlandervaring was.
Geweldige tijd gehad!
Vanuit Wereldstage in eerste instantie meegedaan aan het tussenjaarproject, een erg vette ervaring waarin we verschillende ervaringen opdeden. Vervoer etc werd allemaal netjes geregeld. Vervolgens heb ik zelfstandig een stage/werkplaats geregeld. Bij Wereldstage kon ik altijd binnenlopen wanneer er problemen waren. Die mogelijkheid was altijd fijn om in mn achterhoofd te houden. Ook toen ik 2 weken op roadtrip naar Florida ging keken ze met me mee naar de benodigde documenten. Ik heb mede dankzij hun een top tijd gehad!
Het beste half jaar van mijn leven!
In augustus 2018 tot februari 2019 stage gelopen op Curaçao via Wereldstage. Een hele fijne ervaring! Alles was voor vertrek voor mij geregeld. Voor vertrek werd er een whatsapp groepsapp gemaakt zodat we elkaar al een beetje leerde kennen en we elkaar konden opzoeken op het vliegveld. Na de vlucht werden we goed opgevangen en naar onze accomodaties gebracht. Een warm welkom! Wereldstage heeft mij enorm geholpen met het zoeken naar een geschikte stage die paste bij de eisen van mijn opleiding. Één week voor vertrek gaf mijn stagebedrijf aan dat ik niet kon starten. Wereldstage heeft er toen alles aangedaan om voor mij een passende nieuw stageadres te vinden zodat ik op tijd kon starten. Daarnaast gaan ze de eerste dag mee naar het bedrijf om je daar te introduceren.
Mijn half jaar op Curaçao was de meest geweldige tijd van mijn leven! Al met al is het zeker het geld waar geweest en ik zou het zo weer doen.
Geweldig!
In 2018 stage gelopen op Curaçao via Wereldstage. Hele prettige ervaring mee gehad. Alles was voor vertrek voor mij geregeld. Ik vloog met andere studenten dus leerde gelijk mensen kennen. Verder werden we na de vlucht goed opgevangen en naar onze kamers gebracht. Hier was het meteen een warm welkom. Daarnaast verzorgde ze een leuke introductie dag met allemaal activiteiten om andere studenten te leren kennen. Op je eerste stagedag gaan ze met je mee om je te introduceren bij het bedrijf. Zo weet je goed waar en bij wie je moet zijn. Als er tijdens mn stage iets was, kon ik altijd bij ze langslopen en hielpen ze mij hiermee. Ook het vertrek was goed door ze geregeld. Al met al heb ik het als zeer prettig ervaren. Het was het geld zeker waard, want alles goed geregeld. en ik zou het zo weer doen!
Super slecht!
Wanneer je contact hebt met Wereldstage in Nederland lijkt het een super behulpzaam bedrijf, maar wanneer je in Curaçao zit hoef je niet meer op ze te rekenen. Zo lag ik bijvoorbeeld in het ziekenhuis en had alleen een vraag over hoe ik van de zorgverzekering die ik via hun heb afgesloten, mn geld terug zou kunnen krijgen. Ik heb nooit antwoord gekregen. Ook was mijn huis super vies toen ik aan kwam. Wereldstage hun antwoord was daarop: wij kunnen een deepclean voor je regelen maar die moet je zelf betalen. Ook zou ik een tweepersoonsbed krijgen en zou de huur inc zijn. Ik kwam aan na 10 uur vliegen en de huurbaas verteld mij dat het zo’n 200 euro per maand meer kost voor elektriciteit en dat mijn borg wordt gebruikt voor de waterkosten. Ik zou iedereen aanraden via een ander bedrijf hulp te zoeken of om zelf stage en huisvestiging te zoeken.
SLECHT
Slecht door de Corona was ik zo wat al m’n geld kwijt enige wat ze mij terug konden geven was een voucher van 300 euro korting waar ik dus blijkbaar helemaal niks aan had. Geld weg ze doen niet aan teruggaves. Hard werkende om stage te kunnen lopen daar geld sparen en nu? 924 betaald daarvan hebben ze 279 terug gestort. Goed nadenken als je het echt wilt en weet wat de risico’s zijn.
Verschrikkelijk
Hulp vanuit Nederland was heel prettig. Eenmaal aangekomen in Curaçao werden we in het begin wel goed begeleidt. Toen ze vertelden dat TUI niet meer vloog moesten we het eigenlijk maar uitzoeken hoe we thuiskwamen. Wereldstage gaf geen gehoor meer en zeiden dat ze niks meer konden doen voor ons. Eerst zouden ze voor ons het vliegticket regelen maar ze lieten van zich afzien. Daar betaal je dan €700 voor. We hebben 7 uur (!!!) voor het KLM kantoor gezeten in de hoop voor een vliegticket, wat ondanks dat gelukt was. Wereldstage liet niks meer van zich horen. Toen we aankwamen in Nederland verstuurde we meerdere mails om te vragen hoe het met onze retourticket van TUI zat maar ze gaven gewoon geen gehoor. Echt misbruik maken van ons geld, waar ik kei hard voor gewerkt heb.
Wil je stagelopen of werken op Curaçao? Zorg dat je stagebedrijf of werk je meehelpt met vergunningen etc. Anders betaal je €700 voor lekker saus. Aan hun heb je niks als het erop aan komt.
Dochter met Wereldstage naar Curacao
Wil even reageren als ouder van een kind dat tijdens de COVID-19 uitbraak op Curacao was. Graag wilden we dat onze dochter kon terugvallen op een organisatie bij eventuele calamiteiten. Echter toen er daadwerkelijk een calamiteit was en Curacao op slot gingen, hebben de studenten slecht advies gekregen.
Had zelf contact gehad met TUI in Nederland, die aangaven dat de studenten naar het TUI reisbureau in Curacao moesten gaan om hun vlucht om te boeken. Echter wereldstage gaf aan dat zij dat voor de studenten gedaan hadden en dat TUI geen mogelijkheden had. Derhalve hebben deze studenten nu extra kosten voor een retourticket moeten maken, terwijl ze nog in het bezit zit van een geldig retourticket.
Helaas zijn ze ook allemaal de borg van hun kamer en huurauto kwijt, dus gemiddeld wel 1500 Euro per persoon extra aan onkosten moeten maken. Fijn dat ze veilig in Nederland terug zijn, maar dit is wel zuur.
Geldklopperij
Aan het begin een fijne ervaring. Vooral in Nederland goed contact gehad en gesteund in de keuzes die ik moest maken. Eenmaal in Curaçao een belabberde ervaring. Nooit wereldstage nodig gehad en wanneer ik hun eenmaal nodig had omdat ik er helemaal door heen zat tot tranen aan toe werd ik weggestuurd bij het wereldstage kantoor. Ze konden niks doen want dat waren geen problemen waar wereldstage iets mee te maken had. Ook konden ze niet even mee kijken naar het huurcontract, ruzie auto verhuurder of samen een vliegticket boeken. Wat naar mijn mening kleine dingen zijn die voor mij het verschil hadden gemaakt. Als Klap op de vuurpijl moesten wij een eigen vliegticket kopen bij klm omdat tui niet meer vloog. Achteraf bleek dit niet waar te zijn want ik heb namelijk contact gehad met tui. Zij hadden woensdag al aangegeven een vlucht voor ons te sturen die dinsdag erop. Dit hebben ze ook door gecommuniceerd aan wereldstage. Als je het aan mij vraagt is dit onacceptabel en ik hoop maar dat er een compensatie komt vanuit wereldstage of tui. Mocht ik dit weten had ik uiteraard nooit 500 (!!!!) euro betaald voor een ticket. Dit zijn ook tientallen studenten overkomen dus een excuses zou worden gewaardeerd naast de compensatie.
Slecht bedrijf
Wanneer je contact hebt met Wereldstage in Nederland lijkt het een super behulpzaam bedrijf, maar wanneer je in Curaçao zit hoef je niet meer op ze te rekenen. Ze werken samen met bedrijven waar de contracten niet nagekomen worden. De kosten zijn veel te hoog voor wat je krijgt. Ze zijn alleen maar uit op je geld. Wanneer je een probleem hebt helpen ze niet en kun je het allemaal zelf uitzoeken. Ik zou iedereen aanraden via een ander bedrijf hulp te zoeken of om zelf stage en huisvestiging te zoeken.
Zeker niet je geld waard
Als je een lui persoon bent en denkt makkelijk te doen en je bij wereldstage in te schrijven. Bespaar jezelf de ellende en ga aub zelf opzoek naar een stage en een plek om te wonen. Wereldstage is echt een slechte organisatie die €800 van je innen. Vooraf lijkt het een goed bedrijf maar wanneer je in Curaçao bent heb je er helemaal niks aan. Dagenlang wachten op reactie. In een noodsituatie hoef je ook geen hulp te verwachten en kun je het allemaal zelf oplossen. Ze zijn alleen uit op geld. Is er een probleem met je huis en/of huisbaas zeggen ze dat het je eigen probleem is en laten ze je er mee zitten. Ik zou iedereen aanraden die €800 gewoon op te zuipen als je in Curaçao zit!
Wat een corrupt bedrijf is dit zeg
Wat een corrupt bedrijf is dit zeg! Alles doen om hun onverdiende poen te verdienen! Op het begin zijn ze zorgzaam en helpen ze je maar zodra je ze echt nodig hebt steken ze een mes in je rug!! Jammer dat ik hier zoveel geld voor heb betaald en nog extra kosten heb omdat ik mijn eigen terug vlucht moest regelen en betalen. En dit terwijl ik via wereldstage ook een ticket heb gekocht waar ik geen reet aan heb!
Hopen dat ze nog wat kunnen regelen!
The Trustpilot Experience
Learn more about other kinds of reviews.