Koop geen elektrische bakfiets.nl
In oktober 2022 een elektrische Bakfiets.nl gekocht bij een dealer 27 km verderop. We durfden dat wel aan, want op de website van Bakfiets.nl wordt je misleid door de uitspraak dat je 'gewoon' naar een lokale fietsenmaker kan voor reparatie. Online ook vooral positieve ervaringen gelezen.
Helaas valt de fiets echt enorm tegen qua kwaliteit:
- Binnen een half jaar brak de derailleur doormidden. Een stalen onderdeel wat 'nooit' breekt.
- Een pootje van de standaard brak af. Fiets staat sindsdien instabiel.
- 6 (!!!) Lekke achterbanden verder. Want, wat blijkt..
- Er zit een scheur in de velg van het achterwiel.
- Er zitten ontwerpfouten in, de kettingkast gaat snel kapot en de kabel van de versnellingen schaaft door een vreemde bocht waardoor deze regelmatig kapot gaat.
- Het ontwerp van de dure regentent is lomp. Het waait naar binnen waardoor de kinderen met hun hoofden er tegenaan zitten en geïrriteerd raken.
- De lokale fietsenmakers, we wonen in de randstad, willen niet helpen. Want ze doen óf geen bakfietsen, óf alleen de merken die ze verkopen omdat ze helemaal geen banden aan willen gaan met bakfiets.nl.
- Bakfiets.nl is zelf onbereikbaar voor commentaar. Onze dealer helpt wel, maar ik vind het niet hun verantwoordelijkheid dat Bakfiets.nl een slecht product afgeleverd heeft. Plus, een kapotte bakfiets 27 km verderop brengen is een flinke uitdaging.
We zijn een normaal gezin, niemand weegt boven de 100 kilo, onze kinderen zijn 2 en 7. We doen er boodschappen mee, maar zwaarder dan dat vervoeren we niet. We gaan met beleid met de fiets om.
Kortom, we hebben € 4.400,- uitgegeven. De waarde van een kleine auto. En oprecht, wat heb ik een spijt dat we niet gewoon een Babboe of een duurdere Batavus of Gazelle hebben gekocht.
November 18, 2023
Unprompted review