Lingon  Reviews 163

TrustScore 2.5 out of 5

2.4

See what reviewers are saying

Rated 5 out of 5 stars

Rated 1 out of 5 stars

Akta er... alltså ni läser om 60 Månsders bindningstid.. men har de i själva rätt till detta enligt konsumentköplag ens? Sen.. de använder ett oseriöst inkassobolag "PS inkasso" som gör ALLT... See more

Company details

4-star
3-star
2-star
1-star

No history of asking for reviews

Hasn’t replied to negative reviews

How this company uses Trustpilot

See how their reviews and ratings are sourced, scored, and moderated.

Rated 5 out of 5 stars

Mycket nöjd med mitt elpris under…

Mycket nöjd med mitt elpris under vintern, förvaltade priset har varit bättre än marknadspriset vilket sparat mig ca 800 kr under dec och januari låg lingon 14 öre lägre än grannen på samma gata som har skellefteå kraft under januari.

February 18, 2026

Dåligt företag

Blev "pålurad" ett mobil abonnemang av 2 killar som stog på byn. Väldigt envisa ! Jag låste mej på 24 mån till ett högt pris med väldigt lite mängd surf. Dessutom va inte mottagningen den dom lovade! Enda "positiva" är att man snabbt kommer fram till kundtjänst! ( dom kanske inte har så många kunder )

February 18, 2026

VARNING VARNING VARNING

Hade det varit möjligt att ta en -10000 stjärnor hade jag valt det. För ungefär två år sen blev min mamma uppringd av en telefonförsäljare som påstod att Lingon var ett dotterbolag till 3 och kom med ett helt fantastiskt erbjudande. Naiv som hon är tacka hon ja och skrev på ett kontrakt. Visade sig bara vara lögner, det fina erbjudandet resulterade i betydligt dyrare mobilabonnemang för markant mindre surf. Dom gick från obegränsad surf till 3GB, efter mycket bråk höjde dom surfen till 6GB. Eftersom hon blev så lurad skrev hon in slutdatumet för att genast kunna byta abonnemang. Klipp till 2 år senare och det vidriga avtalet äntligen skulle nå sitt slut, då går det inte att överföra telefonnumret ens tre månader EFTER slutdatumet eftersom det fortfarande är bundet. Hon ringer till kundtjänst som vägrar skicka henne en kopia av kontraktet och påstår att slutdatumet är 26 februari. Vi går tillsammans till en 3 butik IGEN för att teckna nytt avtal med start 27 februari. Vi försöker överföra telefonnumret till slutet av APRIL och det går inte för att det fortfarande är bundet. Efter hot om åtal har vi äntligen lyckats få ett slutdatum som verkar stämma,

Summan av kardemumman - SKRIV INTE PÅ AVTAL. Det är bara lurendrejeri och dom är så fruktansvärt svåra att bli av med. Nu håller vi tummarna att vi aldrig kommer behöva ha med dom att göra.

February 3, 2026
Rated 1 out of 5 stars

Akta er... för Lingon....

Akta er...

Sen.. de använder ett oseriöst inkassobolag "PS inkasso" som gör ALLT för att försvåra för sina kunder.. de kan inte ens lösa bekymmer med något så enkelt som swish som idag de flesta seriösa företag har....

Så alltså var medveten... jag ångrade mig från första dagen och man har en viss tid på sig att ångra...

Om man då ångrar sig redan första dagen.. så bör det också gälla

January 24, 2026

Akta er för Lingon AB!

Läser om alla som känner sig lurade. Jag är också en av dem och också pensionär. 60 mån bindningstid är horribelt. Dessutom lovede säljaren att de alltid är 15 % billigare än andra. Bluff, det stämmer inte. Akta er för Lingon AB.

November 13, 2025

Pålurade ett elavtal...

Mina föräldrar blev pålurade ett elavtal på stan med 5 års bindningstid. De förstod aldrig/det var aldrig klart att det handlade om ett elavtal. De tänkte inte mer på det efter mötet. Men de blev skickade papprena på avtalet, fast inte förrän efter de två veckor som man har ångerrätt. Så det var"för sent" att säga upp utan att betala. Lingon sa upp mina föräldrars gamla elavtal. Ärendet gick till ARN. Men det fanns inte tillräckligt med bevis från mina föräldrars sida för att bevisa bedrägeri. Säljaren hade foton på deras körkort, röstinspelning (som mina föräldrar aldrig fick höra), samt en underskrift som inte såg ut som någon av deras underskrifter. Mina föräldrar fick betala de 10 000 kr som elavtalet var på (2000x5 år) för att de bröt det och gick tillbaka till sitt gamla elbolag som de aldrig ville byta från. Ser i kommentarerna att de inte är de enda som blivit lurade. Så ville bara lägga till detta som en varning.

December 2, 2024
Rated 1 out of 5 stars

Ett skolboksexempel på hur man inte ska bedriva försäljning

Jag blev kontaktad av en av deras säljare utanför en matbutik som påstod att det handlade om en extratjänst eller ett tillval, men det visade sig i själva verket vara ett elavtal med fem års bindningstid. Ett avtal som dessutom är sämre än mitt tidigare avtal. All information gavs muntligt och jag insåg först långt senare att jag helt bytt elavtal och då hade ångertiden redan löpt ut. Det är tydligt att man aktivt undviker att säga att det är ett elavtal som tecknas.

När jag kontaktade kundtjänst bemöttes jag med nedlåtande och robotliknande standardsvar, där man helt nonchalerar den vilseledande försäljningen. De skyller på att "du som konsument borde ha förstått" trots att deras säljare medvetet förmedlade något helt annat. Inget ansvar. Inga ursäkter. Bara en konstant vägran att ens överväga att något skulle ha gått snett, trots att samma typ av upplevelser finns dokumenterade av flertalet andra. Det är nästan imponerande hur genomarbetat detta upplägg verkar vara.

Jag tog ärendet till ARN, som dessvärre avslog det. Inte för att det saknade grund, utan för att jag inte kunde bevisa det muntliga vilseledandet. Vilket i praktiken är omöjligt när ett företag medvetet ser till att inget problematiskt sägs i inspelade delar. Lingon använder nu det avslaget som ett sätt att tvätta händerna, trots att ARN alltså aldrig gjorde någon verklig prövning av säljmetoden. Deras svar känns mallskrivna och saknar både respekt och självrannsakan.

Företaget agerar i gråzonen mellan det lagliga och det etiskt förkastliga. Undvik Lingon Energi om du inte vill riskera att hamna i ett dyrt, långt och otydligt avtal med ett bolag som inte tar något ansvar för hur de säljer sina tjänster.

September 11, 2024

Jag blev grundlurad

Jag blev, precis som många andra, tagen lite på sängen då jag med lätta steg var påväg in på mataffären för att handla på mig lite godsaker inför ett midsommarfirande ute på sjön. I direkt anslutning till ingången står en ung man och påstår sig kunna få ner mina kostnader för mitt mobila abonnemang.
När det visar sig att det inte stämmer så drar han till med att jag är berättigad till en kanondeal via deras elavtal med "förhandlat" elpris.

Jag tänkte att jag kan skriva på och i lugn och ro läsa igenom detta ordentligt på hemmaplan och sedan avgöra om jag vill ha det eller inte inom tidsfristen på 14 dagar.

Dagen innan tidsfristen går ut så meddelar jag att jag inte vill behålla mitt abonnemang. Men misstaget var att jag inte gjorde detta via mejl utan istället skrev via deras kundformulär på lingons hemsida.

Lingon förnekar såklart att de har tagit emot mitt meddelande och jag är nu fast i detta absurt dyra abonnemang i 3 år!!!

Jag testade lite senare att skriva något annat via deras kundformulär, men jag har inte fått någon respons på det heller. Gissningsvis så kan man inte nå Lingon via det formuläret.

Snittpriset för elen under mars månad låg på 0,59 kr/kWh. Mitt snittpris från Lingon hamnade på 1,42 kr/kWh!! De har alltså lagt på 0,83 kr/kWh!

June 21, 2024

Bluffbolag

Bluffbolag. De skickar ut ungdomar på gatan som ljuger en rätt upp i ansiktet och tar legitimationen rätt ur näven på dig och får dig att skriva på. Skickar sedan lösenavgift på 10.000 kr när man säger upp dom och hänvisar till Konsumentverket att inspelningarna ungdomar gjorde inte gäller längre.

March 18, 2025
Rated 1 out of 5 stars

Lingon AB som påstår att jag tecknat…

Lingon AB som påstår att jag tecknat avtal med dom vägrar ge mig sitt organisationsnummer.
De enda kontaktvägarna med dom är via mail och telefon.
Något av alla bolag de är förknippade med har adress i Bromma!
Men det är skumt…
Vet någon annan som har något med dom att göra något mer?
Verkligen otäckt detta!

February 19, 2025

Lögnande säljare i Uppsala

Påflugen säljare vid Uppsala C som erbjuder rabatt på elavtal pga påstått samarbete med andra elbolag. Rena lögnen!! Finns inget samarbete. Lingon "Energi" är dyrare. Undvik detta avskum till bolag och deras ljugande huliganer, undvik likaså deras ägare Nordfin Kapital! Alltså, LITA ALDRIG PÅ RUTTNA LINGON!

September 4, 2024

Akta er för Lingon energi

Akta er för Lingon energi. Blev på lurad ett långt el avtal av en säljare i centrum. Ångrade mig direkt . Försökte fylla i ångerblanketten digitalt. Fungerade EJ. Jag skickade då en ångerblankett per post dagen efter jag skrivit på det idiotiska el avtalet. Men lingon säjer bara att dom inte fått nån ångerblankett. Har även skicket kopia på den.Men den accepteras inte.Akta er för dom. Catarina Kullman 73 år Köping

September 10, 2024
Rated 1 out of 5 stars

Blev lurad till att skriva på ett 5…

Blev lurad till att skriva på ett 5 årigt långt kontrakt för jag skulle få billigare el, visade sig att det blev dubbelt så dyrt. Att man inte lär sig. Oavsett om polisen inte gör nått så kommer en anmälan göras.

January 13, 2025
Rated 1 out of 5 stars

Lurade på min pappa ett uselt avtal

Upptäckte igår att de lurat på min pappa ett avtal. Vet ej exakt när då deras websida är under all kritik, går ej att se avtal, bindningstid etc. Så fort man klickar på en länk måste man verifiera med bankID igen trots att man redan gjort det. Funderar om de gjort så med flit för att kunder ska tröttna och bara ge upp. Mobilabonnemanget skulle bli billigare men blev istället nästan 3ggr dyrare med mindre data. Urusla telefontider och obefintlig online support.

Skulle absolut inte rekommendera Lingon.

January 17, 2025

The Trustpilot Experience

Learn more about other kinds of reviews.

Learn about Trustpilot’s review process.

Here are 8 tips for writing great reviews.

Take a closer look