Lingon  Reviews 163

TrustScore 2.5 out of 5

2.4

See what reviewers are saying

Rated 1 out of 5 stars

Blev "pålurad" ett mobil abonnemang av 2 killar som stog på byn. Väldigt envisa ! Jag låste mej på 24 mån till ett högt pris med väldigt lite mängd surf. Dessutom va inte mottagningen den dom lovade!... See more

Rated 5 out of 5 stars

Mycket nöjd med mitt elpris under vintern, förvaltade priset har varit bättre än marknadspriset vilket sparat mig ca 800 kr under dec och januari låg lingon 14 öre lägre än grannen på samma gata som h... See more

Rated 1 out of 5 stars

Akta er... alltså ni läser om 60 Månsders bindningstid.. men har de i själva rätt till detta enligt konsumentköplag ens? Sen.. de använder ett oseriöst inkassobolag "PS inkasso" som gör ALLT... See more

Rated 1 out of 5 stars

Akta er för Lingon energi. Blev på lurad ett långt el avtal av en säljare i centrum. Ångrade mig direkt . Försökte fylla i ångerblanketten digitalt. Fungerade EJ. Jag skickade då en ångerblankett per... See more

Company details

4-star
3-star
2-star
1-star

No history of asking for reviews

Hasn’t replied to negative reviews

How this company uses Trustpilot

See how their reviews and ratings are sourced, scored, and moderated.

Jag blev grundlurad

Jag blev grundlurad. Han påstod att min räkning till Norrtälje energi skulle sänkas mef 20%.Det skulle månads märkas på Augusti månads faktura. Fine tänkte jag men min elhandel har jag ett mycket prisvärt avtal med Göteborgs energi.Norrtälje måste jag ha eftersom jag bor i den kommunen de ansvarar för att elen kommer fram.
Så får jag ett femårsavtal som ska gälla när Göteborgsavtalet löpt ut 2026.Vi pratade aldrig om det. Katastrof
Lingon vägrar göra något åt saken. Jag känner mig dum och är grundlurad.

June 15, 2024
Rated 1 out of 5 stars

På torget i Tierp erbjöds jag 25%…

På torget i Tierp erbjöds jag 25% rabatt på nuvarande elavtal. Detta var nurligtvis inte fallet.
Evigt tjat om att byta mobil ab. men det ville jag inte då hon inte ens kunde tala om vilket mobilnät som användes och kunde därmed inte kolla hur täckningen var.
Skrev dock på elavtalet efter att jag kollat ångerrätt. En timme senare kollade jag vad det innebar. Det var inte 25% rabatt på nuvarande elavtal utan nytt avtal hos lingon och administrationsavgiften som skulle tillkomma på månadsfakturan som var högre än vad jag skulle tjäna på rabatten.
Ringde direkt upp lingon och åberopade min ångerrätt och fick ett SMS (efter tjat) om att avtalet var borta.
Rekommenderar ingen, absolut ingen att gå på dessa försäljningsmetoder från Lingon.

May 3, 2024
Rated 5 out of 5 stars

Må ju säga att de var en väldigt…

Må ju säga att de var en väldigt trevlig tjej som sålde ett nytt elavtal till mig allt var väldigt tydligt, men då jag hade bindningstid ganska lång tid hos nuvarande elbolag gick det inte att bli kund. ringde därför kundtjänst och handläggaren där som också var väldigt trevlig ordnade allting kommer garanterat att överväga lingon energi när mitt nuvarande avtal hos Fortum löper ut.

December 4, 2024

Hoppas ni är nöjda Lingon

exakt som alla som blev lurad av lingon säljare på torget blev vi oxå vi litade på det han sa det var i agusti han sa engentin om 5 år bidninstid eller nåt om tiliget varje månad även dom 10% blev bara blöff dessutom sa han inget oxå att det fann 2000 kr varje år att betala om man vill säga upp han gav sin garanti att vi kunde säga upp när som helst om vi var inte nöjda vi fick 5 år bidningstid det var en riktigt smälla tack Lingon Energi vi kommer aldrig att glömma god jul

September 19, 2024

Oerhört trevlig personal

Oerhört trevlig personal, lätta att prata med och förstående när man själv är dålig på tekniken. Försäljaren jag träffade var väldigt långrandig men väldigt tydlig.

December 3, 2024
Rated 5 out of 5 stars

Bytt elavtal till er fick min första…

Bytt elavtal till er fick min första faktura och må säga att de var mycket billigare än hos jämtkraft så väljer att fortsätta med er ett litet minus att nätfakturan från dominte går att samla på samma faktura mvh Ulrika nöjd kund

November 28, 2024
Rated 4 out of 5 stars

säljare som erbjöd avtal på torget

säljare som erbjöd avtal på torget, tecknade inte idag men var trevlig tjejer som jobbade vilket brukar vara ovanligt att jag ens stannar upp och pratar med säljare. Såg dock lite kallt ut sådär i november att stå ute... Dom bjöd på lite varm choklad vilket barnbarnen uppskattade

November 28, 2024

Missvisande gatuförsäljning

Stod tre säljare på gågatan i Östersund och skrek efter människor som gick förbi, mycket aggressiva. Pratade med en av säljarna som ville ge ut rabatt på mitt elavtal då jag bott mer än 12 månader i Jämtland (började med att fråga om jag bott här mer än 10 år, vid nej så sänktes helt plötsligt 12 månader). Det framgick inte att det skulle innebära att jag behövde byta elbolag. Tillslut efter en del omkringsvävningar av säljaren kom det fram att jag behöver byta elbolag ändå för att få rabatten. Riktigt ful införsäljning och det var pinsamt hur aggressiva säljarna var mot förbipasserande och pushade för att man skulle signa upp på plats. Inte förvånad att många verkar blivit lurade runt om i landet med missvisande och stressande säljare på gatorna. Uttalandena från företagets VD i media om att de spelar in säljarsamtal så att det går rätt till och konsumenten får rätt information gäller garanterat inte vid gatuförsäljningen.

October 22, 2024
Rated 5 out of 5 stars

Träffade nyligen på försäljare på…

Träffade nyligen på försäljare på torget utanför ica, tecknade förvaltat elavtal blivit mycket billigare än mitt gamla som jag hade hos jämtkraft som också var förvaltat jämförelsepriset i oktober var mycket lägre hos Lingon fick nästan alltid ringa och klaga på de gamla bolaget lingon energi har också mycket tydliga fakturor.

November 25, 2024

Lita inte på Lingon försäljare

Fick ett papper den 19/11som var skrivit den 8/11-24 välkommen till Lingon ditt elavtal börjar 22/11-24.
Vi ringde till Lingon de påstår att jag den 8/10 sagt ja att byta elavtal och skrivit under.
Vi sa att vi inte gjort det. Vi har varit gifta i 37 år och tar alla beslut tillsammans i hushållet. Vi diskuterar tillsamans hemma Vi har sagt upp avtalet från Lingon.
Pratat med Vattenfall och går tillbaka 22/12. Vi har skrivit till allmänna reklamationsnämnden, De säger att Lingon måste kunna visa upp att de spelat in har min namnunderskrift

Klockrent

Klockrent! Tecknade ett förvaltat elavtal via deras hemsida för några månader sedan och jag har aldrig haft så billiga räkningar som jag har nu.

Mycket nöjd kund ! 🌟🌟

Rated 1 out of 5 stars

Lingon vill ta över andras kunder

På gågatan i Karlstad erbjöds jag rabatt på min el för att jag bott mer än tio år i Värmland.
På min fråga om detta innebar byte av elleverantör ljög man "nej" när det i själva verket handlade om att ta över mig som kund med 5 års bindningstid.
Rena bedrägeriförsöket tycker jag!

The Trustpilot Experience

Learn more about other kinds of reviews.

Learn about Trustpilot’s review process.

Here are 8 tips for writing great reviews.

Take a closer look