New Balance Polska Reviews 79

TrustScore 1.5 out of 5

1.4

See what reviewers are saying

Rated 1 out of 5 stars

Nie polecam tej firmy, buty które zamówiłem po 3 miesiącach normalnego noszenia wyglądają jak bym nosił je 2 lata bez przerwy. Zrobiły się dziury w piętach, odkształcenia i materiał się zestarzał. D... See more

Rated 1 out of 5 stars

Kupiłam buty New Balance z myślą, że będą solidne i wytrzymają przynajmniej jeden sezon szkolny. Niestety, po zaledwie miesiącu użytkowania wyglądają, jakby były noszone co najmniej rok. Materiał szy... See more

Rated 1 out of 5 stars

Nie polecam i przestrzegam przed tym sklepem. Pierwszy raz zakupiłem buty firmy New Balance i to na oficjalnej polskiej stronie. Nigdy więcej. Wydałem blisko 900 zł na buty, które po kilku miesiącach... See more

Rated 1 out of 5 stars

Proces reklamacyjny w praktyce nie istnieje. Sprzedający odrzucił reklamację obuwia, mimo stwierdzenia trzech wyraźnych uszkodzeń: odklejonych nosków, wytartej dziury w okolicach palców oraz przetarty... See more

1.4

3-star
2-star
1-star

How this company uses Trustpilot

See how their reviews and ratings are sourced, scored, and moderated.

Rated 1 out of 5 stars

nie kupujcie nigdy butów tej marki…

nie kupujcie nigdy butów tej marki rekalamcji nie uwzględniają prawie wcale,wciskają kity ze niby prane w grącej wodzie itp ale nie poddawajcie sie bierzcie rzeczoznawce on wam powie czy macie szanse czy nie Walczcie nie dajcie się zrobić w chu.....to sa cwaniaki najgorsza fitma jeśli chodzi o reklamowanie butów

July 2, 2025

Buty kupiłam w grudniu

Buty kupiłam w grudniu, mamy miesiac czerwiec niestety zapiętki uległy rozpruciu przez to utrudnia to chodzenie w obuwiu. Nigdy więcej nie kupie w tym sklepie butów, jest to porażka dla firmy i renomy marki każdemu z osobna będę odradzała zakup w New Balance !
Jakość na poziomie zerowym ! Żałuje ze kupiłam w tym sklepie, teraz wiem ze marka nie ma nic wspólnego z jakścią ! Dno !

June 27, 2025

Moja opinia o sklepie i produktach New Balance Polska

kupiłam buty New Balance 530 w kolorze biało-zielonym. Niestety, nie wytrzymały nawet dwóch lat użytkowania. Z tyłu, na zapiętku, material całkowicie się zdarł i obcierał moją nogę, co było bardzo niekomfortowe. Dodatkowo siateczka na palcach zaczęła się rozrywać na zewnątrz — nie z mojej winy, a z powodu wad fabrycznych.

Oddałam buty do reklamacji, jednak otrzymałam odpowiedź, że moja reklamacja została odrzucona i mam dalej korzystać z tych butów. Ponowiłam reklamację, niestety z takim samym skutkiem i kolejnym okresem oczekiwania.

Dodatkowo pracownicy w sklepach mają praktycznie zerową wiedzę na temat produktów i są dość nieprzyjaźni. Buty są ładne, ale jakość ich wykonania to niestety żart. Firma powinna zacząć brać odpowiedzialność za produkty, które wypuszcza na rynek.

Mam nadzieję, że moja opinia przyczyni się do poprawy jakości i obsługi klienta.

May 24, 2025

nb Polska ODRADZAM zakup w oficjalnym sklepie

nb Polska - dramat, praktyki rodem z PRL, gwarancja do bramy i się nie znamy. Buty zimowe YT800V2 z napisem na cholewce "waterproof" wg nb nie są wodoodporne i były źle uzytkowane (syn chodził w nich do szkoły, po chodnikach, nie przez pola i trzęsawiska czy inne tereny zalewowe ;-) ), zostały przemoczone i dlatego pękły cholewki przy łączeniu z podeszwą po niecałym roku :-)
2 rady:
- podszkolić pracowników z angielskiego żeby umieli przetłumaczyć co na bucie jest napisane,
- zorganizować szkolenie z pracownikami z regionu, gdzie reklamacje rozpatrują na poziomie obsługi zachodniej a nie wschodniej.
Polecam przesłać swoje odrzucone reklamacje na maila centrali regionalnej: customercare 'małpa' newbalance 'kropka' com

February 25, 2025
Rated 1 out of 5 stars

Omijać szerokim łukiem ten sklep…

Omijać szerokim łukiem ten sklep internetowy New Balance !!!Po roku buty straciły kolor czarny zrobiły się białe w niektórych miejscach ,reklamacja odrzucona ale uwaga !!!Buty odesłali w tragicznym stanie widać że sami czyścili chemicznie całe pokarbowane ,podeszwy całe w kropki żółte które nie schodzą !Kpina !Ten sklep powinien być zlikwidowany i kontrola powinna być gdyż obawiam się że są to odrobione obuwie nie oryginalne !!!Nie kupujcie butów jak kupicie cokolwiek się z nimi wydarzy reklamacje odrzucą i buty zniszczą do końca !Uokik pozostaje !

March 19, 2025
Rated 1 out of 5 stars

UWAGA na firmę NB Polska!!!!!!

UWAGA na firmę NB Polska!!!!!!, jestem w szoku co do postępowania tak, jakby nie patrzeć, popularnej i wg mojej wcześniejszej oceny szanowanej firmy. Zakupiłem 2x nowe buty tylko pech chciał , że tym razem nowe buty, jedynie przymierzone w pomieszczeniu zamkniętym odesłałem w terminie do NB. Ku mojemu zdziwieniu otrzymałem odpowiedź po 14 dniach, że oczywiście obuwie nosiło ślady użytkowania, poddano je opinii rzeczoznawcy, który określił CAŁKOWITE ZMNIEJSZENIE WARTOŚCI TOWARU!, ale to nie koniec, osoby o słabych nerwach proszę aby usiadły, dodatkowo miałem zapłacić jeszcze "odszkodowanie" o pełnej wartości jaką zapłaciłem za obuwie. Czyli nie miałem zwrotu pieniędzy, nie miałem butów i miałem jeszcze im zapłacić tę samą wartość!!! Po skardze odesłali jakieś buty z kompensatą, że sprawa jest załatwiona bo ja im wiszę kasę i oni , no śmiech na sali. Po konsultacji z rzeszowskim wojewódzkim inspektorem handlowym nie zdziwił się i stwierdził, że NB jest baaardzo znane z takich praktyk zwłaszcza w kwestiach reklamacji i podobno sprawy kończą się w sądach. Zgłaszam sprawę do miejskiego rzecznika konsumenta i będę walczyć do końca o swoje! Jedna gwiazdka to zdecydowanie za dużo.

March 14, 2025
Rated 1 out of 5 stars

Spodnie gorsze niż te z targu

Jestem nieszczęśliwym posiadaczem spodni dresowych z tej firmy, i szczerze nie polecam. Spodnie po miesiącu normalnego użytkowania (spacery i chodzenie po domu) wyglądają jak takie z targu za 20 zł. Chociaż mam takie z targu i nie kulkują się aż tak bardzo. Materiał pomiędzy nogami zmniejszył swoją grubość do taniego papieru toaletowego i ogólnie jak na czas noszenia wyglądają tragicznie. Nie polecam i przestrzegam, bo z reklamacjami jest też tragedia (według sklepu są to zwykłe ślady użytkowania. Może i to prawda ale po roku albo dwóch)

February 1, 2025
Rated 1 out of 5 stars

Dzień dobry, muszę wystawić negatywną opinię na temat tej firmy i ich butów. Kupiliśmy synowi tenisówki NBMR530, noszone były 2 miesiące i po lewej i prawej stronie pękały w miejscach małego palca. Zgłoszono reklamację i trampki wysłano do producenta. Po kontroli producenta dostaliśmy decyzję, że tenisówki zostały zdestabilizowane przez stopę mojego syna.Śmiesznie. Być może konieczna jest zmiana nóg syna. Jednocześnie inne tenisówki nosi znacznie dłużej niż 2 miesiące. Bardzo słaba jakość butów. Nie polecam.

March 11, 2025
Rated 1 out of 5 stars

Wady i niesatysfakcjonująca gwarancja.

Mam trzy pary butów sportowych kupionych w tej firmie. Dwie pary posiadają fabryczne wady w których jedna została odrzucona ze względu na "złe użytkowanie" sportowych butów. Używałem je tylko na boisku, są to korki. Druga para natomiast w ramach gwarancji została zakwalifikowana do naprawy (choć moim zdaniem nie kwalifikuje się do tego). Podsuwmowująć 2/3 to wadliwe produkty z których gwarancji nie jestem zadowolony. Polecam inne firmy.

March 10, 2025
Rated 1 out of 5 stars

Klips i inna cena na metce

Otrzymaliśmy polar z klipsem ze sklepu internetowego, cale szczescie, ze stacjonarnie w sklepie nie bylo problemu, aby go zdjąć po okazaniu faktury. Ponadto na metce byla cena niższa niz na stronie podczas zakupu. Niestety, ale założone mediacje po napisaniu opinii nic nie zmieniły, ponieważ otrzymałam jedynie informacje, ze powinnam skontaktować się z obsługa sklepu internetowego, a nie sama isc do sklepu :) paczka doszłaby po swietach wiec zaproponowane rozwiazanie to jedynie strata czasu, gdzie w sklepie stacjonarnym zajelo to 2 minuty. Do innej ceny na metce sklep nawet sie nie odniósł. Po mediacjach opinia miala ukazać sie na stronie ale oczywiście jej nie ma.

December 19, 2024

porażka

Niezadowolona na maxa! Nigdy więcej nie kupię butów new balance!! Wydałam 500zl na buty które po roku mega dbania o nie, zapietki rozwalone i pęknięcia w miejscu małych placów. Reklamacja odrzucona z powodu złego użytkowania śmiech na sali. 0 dbania o klienta. Jeszcze w uzasadnieniu, że buty wyglądają na przemoczone no cóż chyba musiałam je porządnie wyczyścić przed odesłaniem, szkoda słów.
Dla porównania ccc zwróciło mi za buty 150zl w których po prostu zepsul się zamek i co jakoś nie było, że w z winy klienta.
Porażka new balance!!!

February 3, 2025
Rated 1 out of 5 stars

Nie polecam sklepu New Balance!

Kontakt z obsługą sklepu internetowego fatalny, produkty słabej jakości, zwroty bardzo problematyczne i maksymalnie utrudnione. Nigdy więcej nie kupię nic z NB. Dla porównania zamawiałem 2 pary butów tego samego modelu - jedne z oficjalnego sklepu, drugie z innego sklepu internetowego. Obydwie pary nie spełniły oczekiwań - zwrot w innym sklepie został zrealizowany w ciągu tygodnia bez żadnych problemów, natomiast w sklepie NB trwał ponad 2 miesiące gdzie zostałem straszony prawnikiem i rzeczoznawcą... Kuriozalna sytuacja. Nikomu nie polecam zakupów w NB!

January 7, 2025

New balance reklamacje

Witam. Jestem nieszczęśliwym posiadaczem kolejnej pary obowia tego producenta - na skórzanych butach czyszczonych i impregnowanych preparatem zakupionym w new balans powstały przebarwienia tylko i wyłącznie na czubkach butów, z reklamacji otrzymałem opinie i powtórna opinie po odwołaniu że skóra podsiaknieta woda i zmiany wynikają z tego powodu i że buty nie były impregnowane - absurd totalny. Jak zapytałem w takim razie dla czego te brzebarwienia tylko w.jednym miejscu w obu butach a.nie.na całej powierzchni to cisza . Piszą szablonowe odpowiedzi do reklamacji i mają konsumenta całkowicie w dupie . Na szczęście firma martes sport dzięki szerokiej gamie produktów do butów być może mi je naprawi , byli w szoku jak zostałem potraktowany przez new balance , dodam że buty po roku czasu użytkowania wyglądały jak nowe po z tymi przebarwieniami, nawet panie ekspedientki były pod wrażeniem jak są zadbane. NIE POLECAM NIKOMU FIRMY NEW BALANS Z RACJI BRAKU ODPOWIEDZIALNOSCI ZA SWOJE PRODUKTY I ICH WADY TECHNOLOGICZNE .

December 20, 2024

Bezzasadne odrzucanie reklamacji

Po krótce: buty sportowe, używane na hali, w super stanie ogólnym - czyste, zadbane. Dość szybko jednak zaczęła odklejać się podeszwa. Reklamacja RMA/17/10/2024/RW053 odrzucona bo rzekomo buty zostały przemoczone, nie wiem tylko jak na hali można to zrobić. Odwołanie odrzucone bo buty nie były impregnowane. Same bzdurne argumenty. Brak słów. To był ostatni produkt NB jaki kupiłem, nie kupię nawet skarpetki od tych cwaniaczków. Chętnie napisałbym do firmy matki w USA ale nie wiem gdzie takie pismo skierować. Jeśli ktoś ma pojęcie to poproszę o info.

November 25, 2024
Rated 1 out of 5 stars

Dzień dobry, obuwie o słabej jakości ale dużej rozpoznawalności marki, kwestie reklamacji są po za dyskusja, buty nie psują się z powodu produkcji … zawsze wina jest w nieprawidłowym urzytkowaniu wg NB. Nie polecam, ja i synowie mieli ten sam problem, wytarcia na bokach materiału i odklejenia czubków. Lepiej kupić buty w Dechatlonie i mieć realne szanse na reklamacje.

November 20, 2024
Rated 1 out of 5 stars

Nie polecam i przestrzegam przed…

Nie polecam i przestrzegam przed zakupami od tych pseudo przedsiębiorców. Wszystkie reklamacje nie będą uwzględnione mimo że są zasadne. Podsumowując: kupujecie / płacicie i na tym się przygoda kończy. Reklamacja - wszyscy dostają te same bajki ze reklamacją nie uznana

November 12, 2024
Rated 1 out of 5 stars

Drogie badziewie a reklamacje bezzasadnie odrzucane

Buty zakupione w kwietniu, po 4 miesiącach (z przerwą, nie używane w ogóle w wakacje!) rozkleiły się noski. Reklamacja w sklepie odrzucona bo pani rozpatrująca "ekspert" twierdzi że zostały uszkodzone mechanicznie bo są ślady uszkodzeń wokół (1 maleńka dziurka w ogóle nie związana z odklejeniem nosków w OBYDWU butach). Idę do sądu, nie daruję takiego lekceważącego podejścia do klienta. Już nam opinie rzeczoznawcy że jest to wada fabryczna. Omijać ten sklep szerokim łukiem

October 30, 2024

Proces reklamacyjny

Proces reklamacyjny - porażka. Oczywiście odrzucony, jak każdy opisywany w opiniach przypadek. Sklep, który traktuje klienta jak wroga. Nigdy więcej nie zamówię produktów z tej firmy. Wiem również, że gdybym kupiła przez strony typu Zalando z reklamacją nie byłoby problemu, natomiast strona new balance online - tragedia. To wystarczy bym omijała ich szerokim łukiem.

August 12, 2024

Is this your company?

Get free account

The Trustpilot Experience

Learn more about other kinds of reviews.

Learn about Trustpilot’s review process.

Here are 8 tips for writing great reviews.

Take a closer look