Niklas var extremt snäll och svarade på alla frågor jag hade. Riktig riktigt stjärna. Kan inte förstå hur folk kan ge under 5 stjärnor. Kanon bra samtal och han har till och med koll på deras GDPR reg... See more
Eniro
See what reviewers are saying
ENIRO er en EXTREM DÅRLIG reklamebranche..... rent SVINDEL Jeg har i årevis haft reklamer for mit firma i deres 'såkaldte' 'OMDELTE' bøger som faktisk aldrig blev omdelt, hverken for mit eller andre... See more
Company replied
Jeg har aldrig mødt så uetisk og useriøst firma . Jeg opsiger min aftale for et år siden pga utilfredshed med manglende fremsendt faktura og modtager bekræftelse på skrift Jeg modtager nu en faktur... See more
Company replied
Written by the company
Find virksomheder, produkter, varemærker, brancheforeninger på eniro.dk. Vi giver dig telefon- og mobilnumre, adresser, kort og meget mere. En smart genvej til det du søger - der hvor du er, eller der hvor du skal hen.
Vesterbrogade 149, 1620, København V, Denmark
- +45 88 38 38 00
- kundeservice@krak.dk
- www.eniro.dk
People also looked at
Endnu mere bondefangeri
Ja som jeg også læser længere nede på siden , er jeg vist ikke den eneste der bliver bondefanget af det firma her.
Jeg blev fanget midt i en travl time i vores køkken.
Der skal lige siges at når sælgere ringer plejer jeg at sige de må sende mig en mail så kikker jeg på det.
Men så er der eniro, som er begyndt at bruge de samme metoder som " IT- telefonbogen og de gulesider "
Her er hvad jeg efterfølgende mailer til deres reklamations kontor. :
Til den dette måtte vedrøre.
Jeg har været så heldig at blive ringet op af en af jeres sælgere.
Jeg står i min forretning og har travlt og er en smule ukoncentreret i telefonen. Den rare dame i telefonen ( XX) spørger om jeg er Lars Kubert ejer af forretningen.
Så spørger hun om jeg står for annoncering, hvor jeg fortæller at vi har en konsulent der står for det. Hun er så rar at oplyse mig om mine egne oplysninger. Som jeg godkender.
Hun spørge på et tidspunkt om , om vi laver mad, så kan jeg jo også stå under restauranter også. Og tilføjer det er gratis.
Her er det så nok jeg mistolker hendes budskab.
Hun snakker videre og jeg arbejder videre. Det hele ender med at hun sender en ordrebekræftelse på mail.
Jeg vil lige tilføje at alle der ringer med annoncering beder jeg om at sende en mail så jeg kan sende det videre til vores mediekonsulent, derfra tager han stilling til hvad der er bedst for os.
Da XX siger hun vil sende en sød ordrebekræftelse hører jeg det som en sød mail og tænker ikke videre over det.
Vi har efter vi modtog mailen sendt en mail samt lagt besked på XXs telefonsvarer at det er en fejl og vi ikke ønsker at være i vejviseren mere.
XX har været så flink at sende hele samtalen på mail og insistere på at der ingen returret er, såfremt jeg har sagt JA.
Jeg kan godt høre at jeg siger ja, men det må da være ret og rimeligt at jeg bare har lidt fortrydelsesret.
Efter som samtalen er blevet misforstået fra min side af.
Jeg har også talt med en XXX fra jeres reklamations kontor, hvor jeg spurgte om der var mulighed for at annullere ordren, hun sagde helt blankt NEJ. Her efter blev jeg nok lidt rød i hovedet og skulle af med lidt
frustrationer, med en stadig ordentlig tone.
Nu har jeg været kunde hos jer er ca. 10 år og står hermed lidt uforstående med at jeg skal behandles på denne måde.
Det eneste jeg ønsker er at få annulleret ordren. Efter som vi opsagde alt hos jer i november 2014
Hvis dette ikke lykkes må jeg desværre vende den med mine kolleger i henholdsvis erhvervforeninger, brancheforening og erhvervsråd, da dette også er nogen af jeres kunder.
God dag og håb om et videre sammenarbejde i andre henseende.
Hilsen Lars Kubert.

hold jer langt væk
de er kun gode til at snyde deres kunder og løbe fra aftale
som man også kan læse på ders feedback fra andre kunder
så hold jer væk

Gangster metoder.
Hvordan kan man snyde og bedrage en forretningsdrivende på den. Prøv at se hvordan i bliver bedømt her på Trustpilot. Er der virkelig ikke nogle der hos jer, kan tage ansvar og sørge for at behandle jeres kunder ordentligt. Min kone ville fravælge at have nogle annonce i fremadrettet. Hun har aldrig fået nogle henvendelse vedr. om annoncen stadig passer eller om der skulle være nogle form for rettelser. Rent mafia metoder. Er det ikke normalt, at man tager kontakt til evt. kunder, inden man bare trykke annoncen. Det kunne jo være at man ikke længere, ville være kunde hos jer. Nu svarer i så nok. Du kan bare kontakte os. Det har vi gjort. Men der havde i trykket annoncen. Hvis jeg modtager flere regninger fra jer, bliver forbrugerklagenævnet og forbrugerombudsmanden samt kontant, kontaktet. Med henblik på at få sat fokus på jeres forretningsmetoder. Dette er ikke en trussel. Blot en kend skæring. Jeg har ikke lyst til at ringe til jer mere. Jeg opsiger min aftale med jer, på trods af at jeg aldrig har skrevet nogle kontrakt med jer.

Dårlig forretningsmoral
Købte via Google play butik deres søkort Eniro søkort. Disse kort omfatter ikke danske farvande, men mod betaling af 108 kr får man opfattelse af at får disse farvande med. Det gør man ikke og når man så henvender sig til Eniro får man ingen reaktion. Selvom man henvender sig igen sker der intet - ikke engang en bekræftelse på sin henvendelse. Gå langt uden om dette firma da deres forretningsmoral kan ligge på hovedet af en knappenål 👎👎👎👎👎👎👎👎👎👎
Fungerer faktisk godt
Er imponeret over deres service og produkter.
Deres sælgere er altid hjælpsomme og har altid et godt tilbud. ;-)
Tak for god service

Bondefangeri anno 2015
En kammerat og jeg åbnede for nyligt et lille IVS selskab, ved siden af vores regulære jobs. Virksomheden er tiltænkt små opgaver, og en måde at eksperimentere med 3D-printere på.
Kort efter vi har opstartet selskabet bliver vi ringet op af Eniro. Vi får af vide at i mangler oplysninger om vores virksomhed, og om i derfor må stille os et par spørgsmål. Der bliver på intet tidspunkt nævnt noget med annoncering/priser/aftaler, men jeg lugtede måske lidt lunten da jeg blev spurgt til hvilke søgeord vi gerne vil findes på. Jeg fortalte at det må jeg lige tage med min makker i firmaet, og så må vi vende tilbage til jer. Siden da er jeg blevet decideret spammet med opkald fra jer. Jeg tjekkede jeres omdømme på nettet, og har derfor skrevet til jer og bedt jer om at stoppe med at kontakte mig, da vi ikke vil handle med jer. Svaret jeg fik fra jer var at mine kontaktoplysninger nu var fjernet, og jeg ikke ville blive kontaktet igen. Dette holdt lige nøjagtigt en måned, så begyndte i at ringe 4 gange om dagen igen. Jeg skrev igen, og har fået samme(Sikkert autosvar?) at mine kontaktoplysninger er fjernet hos jeres konsulenter.
Det i gør er utvivlsomt ulovligt og selvfølgelig dybt flabet og uetisk. Der må gøres noget ved det her, da jeres metoder er skadelige for dansk erhvervsliv, og især de små innovative som er vores fremtid.

Reply from Eniro
Er det overhovedet løvligt?
Vores virksomhed blev ringet op af en sælger fra Eniro. Det vil tage 'kun et par minutter'. 20 minuter senere havde vi sagt ja til at vi skulle modtage over e-mail et overslag over hvor meget det ville koste for at få indrykket en annonce i telefonbogen. Det vi fik dagen efter var en ordrebekræftelse. Da vi klagede fik vi at vide at den oprindelig samtale var optaget og indholdet beviste at aftalen var gældende.
Er det overhovedet lovlig at optage telefonsamtaler uden at man er blevet gjort opmærksom på det? Mit råd til andre vil være at spørge sælgeren lige fra starten, om samtalen bliver optaget. Er svaret 'ja' så er det farvel og tak. Er svaret 'nej' er en eventuel optagelse og 'aftale' ubrugelige fordi det er baseret på et løgn. Sådan!

Pas på - Klam forretningsmodel
Ja desværre kan man ikke gi 0 stjerner for 1 er for meget.
De tider er åbenbart ikke forbi hvor man sender regninger til folk for noget man ikke har bestilt og truer med inkasso rki osv. Dybt useriøst!

Reply from Eniro
FUP OG SVINDEL A/S !!!!!!!!!!!
HAR LIGE STARTET EN MEGET LILLE KJOLE PRODUKTION ( 5 KJOLER ) 1/4 OG ALLEREDE 1/5 KAN JEG SE AT JEG DRUKNER PÅ NETTET MED MIN HJEMMELAVEDE HJEMMESIDE. JEG VÆLGER AT LUKKE DEN OG SENERE KOMME PÅ EN STØRRE KENDT SIDE NÅR JEG HAR RÅD.
13/5 RINGER DER EN PIGE TIL MIG OG SIGER AT : VI MANGLER NOGLE INFORMATIONER OM DIN FORRETNING ..... JEG FORKLARER AT JEG INGEN FORRETNING HAR DA DEN ER LUKKET ....
HUN ER INTERESSERET I AT HØRE OM MINE KJOLER FOR AT SØRGE FOR AT FINDE DE RIGTIGE SØGE ORD , NÅR FOLK SØGER EFTER KJOLER ....
JEG HAR FERIE FOR AT MALE MIN LEJLIGHED OG HØRER KUN EFTER MED ET HALVT ØRE MEN PÅ INTET TIDSPUNKT SIGER HUN DIREKTE AT HUN ØNSKER AT SÆLGE MIG NOGET !
JEG KØBER ALDRIG NOGET OVER TELEFONEN AF TV-SHOP SÆLGERE !
JEG ER FØR BLEVET RINGET OP AF GOOGLE PÅ SAMME MÅDE DA JEG HAR HAFT EN ANDEN VIRKSOMHED , MEN DE GØR DET GRATIS SÅ JEG FATTEDE IKKE MISTANKE , SELVOM JEG NORMALT ER MEGET MISTÆNKELIG ......
JEG FORKLARER AT JEG HAR LUKKET MIN FORRETNING OG IKKE VED HVORNÅR ELLER OM JEG STARTER PÅ DEN ETABLEREDE SIDE
HUN BLIVER VED MED AT SPØRGE TIL MINE KJOLER ......
JEG SIGER AT JEG SKAL TIL MØDE OG PRØVER AT AFSLUTTE SAMTALEN 3 GANGE .....
SÅ SIGER HUN DA JEG INSISTERER PÅ AT AFBRYDE AT JEG SKAL VÆRE KLAR OVER AT SAMTALEN BLIVER OPTAGET !!!
OG INDEN JEG NÅR AT LÆGGE PÅ SIGER HUN AT DET KOSTER 3500 KR MEN AT JEG FÅR RABAT ....
JEG SIGER JA , IKKE TIL AT KØBE DA JEG IKKE BLIVER SPURGT MEN TÆNKER ,DA JEG KAN HØRE AT HENDE FÅR JEG IKKE UD AF RØRET, AT JEG MAILER SENERE OG ANNULLERER ORDREN ......
JEG MAILER 3 GANGE TIL PIGEN DER MENER HUN HAR SOLGT MIG NOGET JEG IKKE HAR BEDT OM ELLER ØNSKER .....
INTET SVAR !!
JEG MODTAGER EN FAKTURA SOM JEG RINGER FOR AT FORKLARE AT JEG IKKE HAR TÆNKT AT BETALE DA JEG IKKE ER INTERESSERET I PRODUKTET ....
JEG FÅR AT VIDE AT DE SÆTTER DEN I BERO SÅ DER IKKE LØBER GEBYR PÅ OG AT JEG VIL HØRE FRA REKLAMATIONS AFDELINGEN NÅR DE HAR AFGJORT SAGEN .....
UD OVER AT I HAR EN USMAGELIG MÅDE AT DRIVE FORRETNING PÅ FATTER JEG GANSKE ENKELT IKKE AT DETTE ER LOVLIGT ......
SÅ JEG MELDER JER TIL POLITIET , KONTAKTER TV PROGRAMMET KONTANT OG HVAD DER ELLERS SKAL TIL !
DET ENESTE JEG IKKE GØR , ER AT BETALE SVINDLERE SOM JER !

Reply from Eniro
Hvorfor har Eniro 1 stjerne?
Jo, fordi man ikke kan give 0 stjerner.
Fra at have været et rimelig fornuftigt fiirma (da de kaldte sig Krak / De gule sider), så har Eniro udviklet sig til at være et ægte Telefonbogs-annonce firma, med alt det dårlige man kan sige om det.
Senest har de sendt en rykker ganske få dage efter den skulle være betalt, med et rykker gebyr på 100kr. Og det er jo spillets regler, at de må tage 100kr for at sende en rykker. Men så står der også et kompensations gebyr på 310kr. Aldrig hørt om det før, men en søgning på Google viser at det er noget ret nyt, som er lovligt når det er firma der ikke har betalt. Så egentlig er det lovlig, kan bare slet ikke se rimeligheden i de skal kompenseres med 310kr, fordi det går 3 dage over med at betale en regning på 1400kr. Det er jo rykkergebyret der skulle dække udgifterne med at rykke, og hvis de mangler rente pengene, kan de bare skrive renter på. Men gebyr på over 20% for måske 10 dages kredit, det er en god forretning.
Og så er der noget med at de vist ikke kender rykker reglerne. På 1. rykker er der angivet en frist på 5 dage. Mig bekendt har man 10 dage til at betale en rykker. Så regningen bliver betalt 10 dage efter. Så går der et par dage og der kommer 2. rykker, udskrevet på 10. dagen. Dvs. de skriver rykker 2, før de kan nå at se om 1. rykker bliver betalt.
Men det er nok en af deres snedigheder, og at kunne opkræve et rykkergebyr mere.
Det bliver der nu ikke noget af her, for nu bliver alle aftaler med dem opsagt.
Enten er de meget penge griske, ellers er de ved at gå fallit.
Så til nye kunder, kan jeg kun sige, sig nej og læg røret på, straks de siger Eniro i telefonen.

Kompensationsgebyr??????
Har åbenbart været 4 dage over betalingstermin på en regning på 1.562,50 kr. Modtager en påmindelse herom med et rykkergebyr på 100 kr. - fair nok. Men derudover er opfundet et kompensationsgebyr på 310 kr. !!!!!, så jeg samlet straffes med 410 kr. !!!!!
Hvad f..... er et kompensationsgebyr???? Aldrig hørt om det før, og jeg har været selvstændig erhvervsdrivende i 20 år. Er der overhovedet hjemmel hertil ? Loven taler om maksimale rykkergebyrer på 100 kr. pr rykker.
Anyway - kompensationsgebyret kommer til at koste eniro langt mere end det kommer til at koste mig, da jeg afvikler mine forretninger med dem på baggrund heraf.

"Kompensationsgebyr"
Ikke alene bruger Eniro et firmastruktur som er helt uoverskuelig med flere datterselskaber så de kan skabe total fakturaforvirreing - men nu har de opfundet "kompensationsgebyr".
Fik en faktura pr mail som jeg glemte at betale og bare 3 dage senere kommer der en rykker med 310kr kompensationsgebyr på udover de 100kr i rykkergebyr.
Har produkter hos Eniro, Krak og Mostrums vejviser som allesammen bliver sagt op imorgen samtidig med at fakturaen bliver betalt.
Handler ikke mere med firmaet som jeg nu oplever som temmelig useriøs og ufleksibel,
Fra CVR 32329314.

BONDEFANGERI
Jeg har da ALDRIG oplevet en ringere service som hos ENIRO!
Vi taler med en af Jeres sælgere sidste år, som lovede guld og grønne skove. Vi ville ikke binde os med mindre der kunne foreligges kontrakt og tydelige resultater for Jeres produkt!
Men ak, efter vi talte med Jeres sælger, så vupti, så dumper der en faktura ind med et svimlende beløb, som vi på ingen måder havde fået forelagt, og på det her tidspunkt havde vi stadig ingen kontrakt set eller resultater.
Vi kontakter sælger og annullere ordren, men ingen svar. Vi ringer til vedkommende, men ingen svar. Vi ringer til kundeservice, men ingen service!
Nu er der blevet sat en advokat på sagen. Men undskyld mig, blot fordi I ikke kan argumentere at I har lavet en menneskelig fejl, så skal vi bøde for dette og blot betale ENDNU mere?
Så kan jeg satme også oprette et firma mere og blot "stjæle" penge fra virksomheder.
Er I virkelige ude på at skulle opnå en s***-storm, som så mange andre? Tror I at en tur i mediernes søgelys vil give mere PR?
Vågn nu op!

amatøragtigt
eniro. sjusket overfladisk og amatøragtigt .de sender faktura til forkerte mail adresser /modtager den ihvertfald ikke , heller ikke rykkere hverken på mail eller post men får inkassoskrivelse fra deres advokat som har lagt 1200 kr oveni faktura .har sendt en indsigelse til dem og foventer at få noget dokumentation .intet svar det eneste jeg har modtaget er to inkasso skrivelser . hold jer væk fra dem det er ikke besværet værd at ha noget med dem at gøre ,har betalt men det er også sidste gang jeg skal ha noget med det firma at gøre

Reply from Eniro
Bestemt en oplevelse der tangerer BONDEFANGERI !!!!
Min historie er desværre ikke særligt speciel, men for mig er det noget af en mavepuster !!!! Som nyligt uddannet fodterapeut blev jeg kontaktet af Eniro 4 november 2013 og indgik en aftale om annoncering i 360 dage for 2988kr. Fint nok - men så begynder "problemerne", idet Eniro (XX) kontakter mig 7/11-14 først på mail:
"Hej Anitta
Jeg har prøvet at fange dig angående din nuværende løsning på Krak.dk
Har i lavet noget ændringer det sidste års tid eller har i behov for noget andet?
Med venlig hilsen ."
Jeg svarer : Hej XX
Næh det er kun adressen der er ændret. Nu : Skottegården 65, 2770 Kastrup mvh Anitta
og får dette svar:
"Okay :) Skal vi bare fortsætte med det du altid har haft? Eller vil du prøve noget større i år?"
og senere på dagen pr. telefon, for at høre om jeg vil fortsætte.
Under samtalen takker jeg nej flere gange fordi jeg ikke har råd, men den unge mand er ihærdig, oplyser hvor mange klik der har været på min annonce og tilbyder at finde en billigere løsning, og jeg ender med at tage et år mere. Imidlertid prøver jeg at ringe tilbage ca. et kvarter efter for at fortælle at jeg ikke er interesseret. Jeg kan ikke få fat i vedkommende - prøver et par gange mere den eftermiddag - uden held. Derfor sender jeg denne mail samme dag:
"Hej XX
Tak for behagelig samtale - har lige prøvet at ringe til dig igen .... jeg ønsker ikke at fortsætte abonnementet. Jeg har ikke råd til det.
mvh Anitta"
Samme dag sender han så denne :
Ordrebekræftelse
Kære Anitta Pintos
I forlængelse af vores telefonsamtale/møde d. 7. november 2014, hvor vi aftalte nedenstående, sender jeg dig hermed ordrebekræftelse på den aftalte annoncering.
Du vil ved publicering modtage en faktura på det samlede ordrebeløb.
Såfremt du har nogen spørgsmål til denne bekræftelse eller din annoncering generelt, er du meget velkommen til at kontakte undertegnede direkte.
[link]
Forventet startdato: 11. november 2014
Varighed: 360 dage
Vare Minimumpakken giver dig en online annonce, der bliver vist på både Krak.dk og Eniro.dk. Her kan du præsentere dit firma med en kort profiltekst. Udover åbningstider, kontaktinformation og et link til din hjemmeside, har du mulighed for at vise dine kunder f.eks. en prisliste/brochure el. menukort (som PDF fil). I pakken indgår 10 fremhævede søgeord og 1 premium søgeord (uden tekst/billede/link), der forbedrer dine søgeresultater. Vi hjælper dig med at producere din annonce.
Pris: 3.996,00 DKK
Ordre total (eks. moms) 3.996,00 DKK !!!!!!!!!!!!!!!!
Det beløb var overhovedet ikke på tale - heller ikke i hans mail til mig, som lød : Okay :) Skal vi bare fortsætte med det du altid har haft?
Jeg svarede på denne ordrebekræftelse, at jeg ikke ønskede dette.
Fik så en faktura 10/11-14 pålydende : 4995kr.
Har henvendt mig flere gange på mail til Eniro (uden respons) og fortalt at det ikke var hvad aftalen lød på og den eneste gang jeg fik svar, var svaret dette:
Hej Anitta,
I forlængelse af din henvendelse efter modtagelse af fakturanr: 3104689, vedr. annoncering på [link], må jeg henvise til accept af denne aftale.
Den 7.11.2014 er du i telefonisk dialog med salgskonsulent XX her gennemgås annoncering, med efterfølgende mundtlig accept på annoncering på [link], til kr. 3996,00 ex.moms.
På baggrund af denne samtale fastholder vi kravet om betaling af fakturanr: 3104689 , og i mødeser indbetaling af nævnte faktura senest den 8/12-2014
Der henvises til følgende:
Der er ikke fortrydelsesret i handler mellem erhvervsdrivende, vi må her henvise til aftale loven som du, som erhvervsdrivende er dækket af.
XX
Reklamationsmedarbejder"
Hvortil jeg svarede:
Hej XX
Jeg synes det er noget utroligt "bondefangeri" !!!!!!! - hvis du lytter til optagelsen af telefonsamtalen mellem XX og mig, vil du også erfare at jeg gentagne gange sagde til ham at jeg ikke ønskede at fortsætte, at jeg ikke havde råd, men han blev bare ved....... Så for at afslutte samtalen gik jeg ind på det. Regnede med at jeg skulle bekræfte skriftligt,(som tidligere) hvor jeg så kunne stå fast på min beslutning. Omkring 10-15 minutter efter samtalen prøvede jeg dog gentagne gange at ringe til XX, men kunne ikke komme igennem til ham ...................... besynderligt !!!!! Derfor sendte jeg en mail til ham - stadig ingen forbindelse ..... desuden har jeg ikke været særligt tilfreds med jeres tilbud/arbejde. Længe efter at have flyttet "klinik-adresse" blev det stadig ikke ændret, og selvom XX kørte frem med at der havde været så og så mange klik på mit navn, har jeg dog ikke fået flere patienter - tværtimod. De få, der havde "slået mig op" fortrød, da adressen ikke stemte.
Så jeg har bestemt hverken råd eller lyst til at fortsætte kunde hos jer.
For det første lød min oprindelige aftale med XX på 2988 kr og hverken 4000 eller 5000kr. (som i kan se af vedhæftede fil)
For det andet, som i kan høre af optagelsen af samtalen mellem XX og jeg, tilbød han at finde en billigere løsning for mig - hvilket bestemt heller ikke er sket. Jeg vil gerne have et uddybende svar og redegørelse, som jeg skal bruge til Forbrugerombudsmanden og advokat. Jeg forventer at der ikke kommer yderligere rykkergebyrer på medens jeg venter på svarene
Der er ihvertfald ikke en særlig god kundeservice. Ikke noget jeg vil anbefale
venligst Anitta
Men der er kommet yderligere rykker på nu 5222 kr SAMT inkassovarsel ????????!!!!!!!!!!!!!!!
ØV for et firma !!! Hold jer langt væk
mvh Anitta Pintos, Fodterapeut

Reply from Eniro
De forfalsker de lydfiler som de bruger som dokumentation.
Først er det svært at vide hvem man snakker med når de ringer, det er tre firmaer, KRAK TDC og ENIRO allerede her er det forvirrende markedsføring.
Jeg har et lille firma som akupunktør på Bornholm, og bruger TDC og den grønne tlf bog til at mine kunder kan finde mig, og blev for lidt over et
år siden forsøgt at blive tvunget til at lave en internet annonce hos Eniro, sagde pænt nej tak i tlf men sagde til damen at hun kunne sende en mail om hvad det var hun kunne tilbyde, dagen efter fik jeg en ordrebekræftelse.... svarede straks på mailen om at jeg intet havde bestilt, og fik en retur mail om at "så må jeg have misforstået".
Eniro prøvede så at tvinge mig til at betale, men jeg negtede og henviste til damens retur mail om at hun jo måtte have misforstået mig, og til sidst fik jeg stoppet dem.
Så i år i aug ringer en (har set at andre ikke har opgivet nogen medarbejdes navn, så det sletter jeg lige) fra KRAK og alarmklokkerne ringer højt, men da jeg siger til ham at jeg ingen annonce skal have på nettet, fordi jeg kun bruger de penge jeg har og da jeg har brugt penge på tlf bøgerne er mine reklame penge sluppet op, så siger Torben at det jo kun koster små 3000 + moms om året og at jeg det første år kan få det gratis, og at det ikke er et abn. der køre, men at jeg skal tilslutte mig hvert år, så er det jo at jeg godt kan se en fordel i at afprøve om det skulle give flere kunder i biksen i et år når det nu var gratis, og jeg siger ja, men at han skal sende mig noget på skrift om det jeg har snakket med ham om.
Tro det eller lad være, men dagen efter får jeg igen en ordrebekræftelse hvor der står at det koster mig de her små 3000 + moms, og jeg skriver straks (samme dag) at "jeg har intet bestilt hos dig, jeg sagde du kunne sende en beskrivelse af hvad det var du ville tilbyde mig, da jeg ikke stoler på noget fra en telefonsamtale, og dette åbenbart med rette, vil du straks slette mig totalt hos jer, gider intet at have at gøre med sådanne svindelmetoder!" måske lidt groft, men jeg er sq ved at blive lidt træt af at skulle bruge tid på svindlere.
Efter en del mail hvor (igen har jeg slettet hans navn) ikke gider svare og jeg prøvede at ringe til ham uden at kunne få kontakt, så indgiver jeg en reklamation og får at vide at de går ud fra den optagelse de har "lydfil", og efter lidt skriveri beder jeg om at få lydfilen, og gennem høre den, og sjovt nok, alt det med at jeg er skeptisk er væk (øhhh jeg er lige blevent forsøgt snydt for et år siden) og alt med at det er gratis det første år er også væk, sjovt nok, da jeg ved jeg INTET bestiller da jeg ikke har pengene til det, og jeg er 100% sikker på at har sagde hvad jeg har skrevet og at jeg har prøvet at afvise ham da jeg ikke havde penge til det her.
Altså et gennemvædet svindelfirma fy for satan, gid operationX gad hjælpe os imod dem som man jo altid troede man kunne stole på.
cvr 34962456

Reply from Eniro
Groteskt og grådigt fupfirma med skrupelløse ansatte
Prøv at opsige dit abonnement hos eniro - det er mildt sagt ikke nemt. Opsagde mit abonnement skriftligt med brev i 2012 og igen med mail januar 2014, men alligevel sidder jeg med en regning for annoncering 2015. Jeg har et nærtstående familiemedlem, der er advokat, og han slog sig på lårene af grin, da jeg satte ham ind i sagen. Så ''kære'' eniro . pengene og efterhånden forhåbentligt også kunderne må I kigge i vejviseren efter !

Reply from Eniro
Et skoleeksempel i dårlig kundepleje og anløben forretningsmoral.
Jeg har stærke følelser omkring denne oplevelse, men for at indlægget ikke skal blive usagligt, vil jeg holde mig til de tørre facts og afslutte med nogle enkelte betragtninger.
TIRSDAG D. 26. AUGUST 2014 KL. 15.20, bliver jeg ringet op af en kvindelig telefonsælger fra Eniro. I første omgang præsenterer hun sig som min nye kontaktperson hos Eniro. Hun har lige overtaget mit firma (EDB- & Service Center) fra en kollega, som er holdt op. Derfor vil hun gerne lige checke op på mine kontaktoplysninger, og sikre sig at ordlyden i min annonce nu også er, som det er aftalt. Det er det. Herefter spørger hun om jeg ønsker at fortsætte min annonce i det kommende år. Jeg spørger til prisen og får at vide, at prisen for det kommende år vil være kr. 4.698,- excl. moms. Den pris afviser jeg med det samme, da den slet ikke står mål med mit reklamebudget. Sælgeren nævner så, at jeg måske får noget loyalitetsrabat, men at hun ikke umiddelbart kan se det på sin skærm. Aftalen ender op i, at hun skal sende mig en ordrebekræftelse med de rigtige priser. Samtalen tager knapt 9 minutter og foregår på en parkeringsplads, på vej fra en kunde. Jeg havde derfor ingen mulighed for at forhandle priser, eftersom mit regnskab befandt sig på mit kontor.
TIRSDAG D. 26. AUGUST 2014 KL. 15.32 modtager jeg ordrebekræftelsen på email. Prisen er kr. 3.620,- excl. moms, men inklusiv en loyalitetsrabat på kr. 1.078,- excl. moms. Loyalitetsrabatten var den samme som sidste år, men annonceringen hos Eniro var steget fra kr. 2.900,- til kr. 3.620 – en stigning på ca. 20% (Loyalitetsrabatten var som nævnt uændret).
TIRSDAG D. 26. AUGUST 2014 KL. 15.57, 37 minutter efter den første kontakt med Eniros sælger, skriver jeg tilbage til eniro:
”Sidste år betalte jeg kr. 2.900,- excl. moms. for nedennævnte annoncering.
Hvis prisen er steget med næsten 20% på ét år (kr. 3.620,- excl. moms), er jeg nødt til at afbryde samarbejdet. Det er simpelt hen for dyrt!
Med mindre der er tale om en fejl, vil jeg hermed annullere annoncen – desværre.
TORSDAG D. 28. AUGUST 2014 KL. 11.49 modtager jeg følgende email fra sælgeren:
”Hej Klaus
Jeg har hermed vidersendt til vores kundeservice.
Mvh”
FREDAG D. 29. AUGUST 2014 KL. 09.53 modtager jeg følgende email fra kundeservice:
”Hej Klaus Elmer,
I forlængelse af din henvendelse efter modtagelse af ordrebekræftelse kan vi oplyse, at vi har optimeret produktet i forhold til sidste år, så du som kunde får mere ud af din annoncering. Dette har betydet en prisstigning, som vi har vurderet er passende i forhold annoncens indhold. Jeg kan endvidere se, at Maiken har bibeholdt din rabat fra sidste år, som normalt frafalder ved gentegning andet år. Vi kan på denne baggrund ikke tilbyde dig yderligere rabat og må fastholde aftalen i dens nuværende form.
Med venlig hilsen”
FREDAG D. 29. AUGUST 2014 KL. 09.59 besvarer jeg Eniros email:
”Hej XXXXX.
Tak for din email.
I så fald ønsker jeg at annullere aftalen, og anser forholdet for ophørt.
Jeg vil benytte mig af Googles Adwords i stedet, da jeg mener at jeg får mere value for pengene der.
Vil du være sød at bekræfte annulleringen af ordren. Mit kundenummer er 597789.”
FREDAG D. 29. AUGUST 2014 KL. 10.29 svarer kundeservice tilbage via email:
”Hej Klaus Elmer,
Vi har undersøgt sagen, som er modtaget i vores kundecenter og må meddele at der ikke er fortrydelsesret i handler mellem erhvervsdrivende, vi må her henvise til aftale loven som du, som erhvervsdrivende er dækket af. Fortrydelsesretten er dækket af købeloven og er kun gældende i handler mellem erhverv og private forbrugere.
Vi må derfor fastholde aftalen i dens nuværende form og i den aftalte annonceringsperiode, hvorefter du til næste år kan vurdere hvilken annoncering der passer bedst.
Eniro”
FREDAG D. 29. AUGUST 2014 KL. 11.01 skriver jeg derpå tilbage til kundeservice:
”Hej.
Det er jeg rigtig ked af at høre. Primært fordi jeres sælger overhovedet ikke nævnte nogen pris på kr. 3.620 excl. moms i telefonsamtalen. Den eneste pris der blev nævnt var loyalitetsrabatten på kr. 1.078,- excl. moms, som tilsyneladende ikke havde ændret sig siden sidste år. Jeres optagelse af samtalen vil bekræfte dette.
Jeg køber ikke noget uden at kende prisen, og da den ikke blev oplyst i telefonen, havde jeg kun mulighed for at reagere, så snart ordrebekræftelsen blev modtaget. Jeg finder jeres 'salg' yderst tvivlsomt, og tvivler på den juridiske hjemmel - under alle omstændigheder er den moralske del meget anløben.
Jeg vil bede jer om at overveje sagen endnu en gang, gennemlytte båndet, og vende tilbage til mig med en ny vurdering af sagen - gerne i dag.”
STATUS: Eniros kundeservice ignorerede ovenstående email og fremsendte d. 3. september 2014 en faktura på kr. 3.620,- excl. moms.
EGNE BETRAGTNINGER: Jeg erkender at Eniro har den juridiske lovhjemmel til at fastholde aftalen. Hvad jeg imidlertid betvivler stærkt, er deres forretningsmoral over for de kunder, de til syvende og sidst skal leve af.
Mit firma lever af at yde IT-support – både til private og erhvervsdrivende. Jeg har gentagende gange stået i situationer, hvor jeg rent faktisk havde retten på min side, men valgte at tilgodese kundens ønske, ud fra den betragtning at jeg hellere vil have en tilfreds og loyal kunde, end at holde på min ret, inddrive det retmæssige beløb, med dårlig omtale og tab af en ellers god kunde til følge.
Det er ikke noget der kan kræves, men måske skulle Eniro overveje, hvor mange kunder de kan tåle at miste, når de både snigløber deres kunder og efterfølgende konsekvent afviser ethvert forlig. Havde Eniro valgt at nedsætte beløbet til kr. 2.900,- excl. moms, havde de givet vis beholdt mig som kunde i fremtiden. Under alle omstændigheder havde de undgået dårlig omtale i medierne. De kr. 3.620,- de har 'tjent' på min annoncering, kan meget vel ende med at gå til arbejdstimer i forbindelse med svar på diverse indlæg og læserbreve i medierne og på de sociale netværk. Det er i mine øjne både dårligt købmandsskab og en usandsynlig ringe kundepleje.
Jeg skriver ikke dette indlæg for at få medlidenhed. Jeg skriver det, fordi jeg inderligt ønsker, at andre erhvervsdrivende på den måde vil være i stand til at undgå at komme i en lignende kedelig situation – måske med langt større beløb i klemme.
Eniro sendte mig efterfølgende en oversigt over, hvad jeg fik for mine annoncekroner. Det var interessant læsning:
FRA 1. SEPTEMBER 2013 TIL 31. AUGUST 2014 blev min annonce eksponeret 735 gange og annoncen modtog 41 klik – til en pris á 2.900,- excl. moms. Den gennemsnitlige pris pr. klik hos Eniro i perioden 2013/14 er derfor kr. 70,73 excl. moms.
For at sætte Eniros prisleje i relief, vil jeg sammenligne Eniros annoncering med min Google Adword annonce:
FRA 1. MAJ 2014 TIL 1. SEPTEMBER 2014 blev min annonce eksponeret 8.508 gange og annoncen modtog 39 klik til en pris á 246,33 inkl. moms. Den gennemsnitlige pris pr. klik hos Google Adword i de fire måneder er derfor kr. 6,31 inkl. moms.
Kære læsere: Jeg er ikke fortaler for det ene eller det andet annonceringsværktøj, men jeg er så afgjort fortaler god forretningsetik, en fair behandling af kunderne, at de erhvervsdrivende sikres de samme rettigheder som almindelige mennesker og, ikke mindst, at få mest muligt for mine annoncekroner. Eniro falder igennem på samtlige punkter!

GANGSTER METODER
Fatter ikke at Eniro kan løbe rundt. Men på den måde de driver forretning på, så holder de ikke længe!!
Jeg er ejer af en lille butik, og har desværre brugt Eniro i et par år. De har ALTID været en ”pain in the ass”. Da 5 til 10 sælgere tæppe bomber min telefon i butikken når annonce skal fornyes.
Her til sidst har jeg fået fat i den værste sælger af slagsen ved navn [navn] hos ENIRO, og magen til arrogance skal man lede længe efter.
Sælger har konstant ringet til vores butik. Til sidst, tager jeg telefonen, og siger at vi skal have det ”SAMME” som sidste år.
Kort efter modtager jeg en regning som er dyre end den fra sidste år….. Så er det jo ikke det samme.
Jeg ringer straks og fortæller at det IKKE er det vi aftalte! Her bliver man truet med at ”VI HAR EN TELEFON OPTAGELSE” hvor du har sagt OK????????
De beder mig om at sende den kvittering fra sidste år, da ENIRO har så meget rod i deres systemer at de ikke ved hvilke pris de gav mig sidste år! MEN DE HAR EN TELEFON OPTAGELSE…….!!!!
Da jeg desværre løber ind i en livstruende sygdom, får jeg ikke sendt den afsted til tiden.
Og så kommer der igen en regning på annoncen med det forkerte beløb. Jeg tager nu kontakt til den forfærdelige sælger ved navn [navn] og siger at vi ikke var blevet enige om beløbet. (MEN HUN HAR EN TELEFON OPTAGELSE) Hun siger at jeg ikke har sendt noget der beviste hvad jeg havde betalt sidste år. Dette er rigtigt, så jeg siger at den vil sende det med det samme og får en mail adresse, og sender bilag.
Da der er gået 3 uger og ikke har hørt noget, ringer jeg nu til ENIRO og spørger hvad der sker.
Her siger en anden sælger, at [navn] er på ferie og at han derfor ville sætte sagen i ”BERO”, og jeg takker!
Min store fejl her, er at jeg IKKE har OPTAGET telefonsammentalen. Fordi det er den måde man truer hinanden på ifølge Eniro.
Kort tid efter modtager jeg nu en inkasso fra ENIRO´s advokat firma MORTANG????
Jeg ringer straks til ENIRO, og siger at dette er en misforståelse? Men sælger siger at det er ude af deres hænder, når det er hos advokaten. Men jeg siger at jeg havde lavet en aftale med en ENIRO sælger om at sagen var sat i bero.
Men denne sælgeren siger at der intet i sagen står at sagen skulle være sat i bero.
Og som om det kom bag på mig, da der overhovedet ikke er styr på noget som helst hos ENIRO.
Nu er der så løbet for 1200,- kr. gebyr på min regning, hvor på jeg ringer til advokat firmaet MORTANG,
og siger at jeg havde en aftale med ENIRO, hvorefter de beder mig om at sende den famøse kvittering fra sidste år, så de kan se at det ikke passer med den pris jeg har fået i år.
Men IGEN modtager jeg BARE et nyt inkasso brev, hvor jeg har 10 dage til at betale.
Jeg ringer straks til MONTANG, og siger jeg havde jo sendt kvittering , hvorefter jeg IGEN får af vide ”VI HAR EN TELEFON OPTAGELSE”, denne gang er det så bare med min kone, for alle andre gange har det været med mig sagde den dårlige sælger, og jeg kan kun derfor ryste på hovedet over dette firma.
JEG HAR ALDRIG OPLEVET AT EN SÆLGER HAR SAGT ”VI OPTAGER SAMMENTALEN” MEN PÅ PÅ, DE LEDER DIG HEN I ET OK, UNDEN AT DU SELV VED DET; SÅ HAR DU SAGT JA! OG DE HAR DET PÅ BÅND!
Og det er selvom man ikke får af vide at de optager?? Er dette lovligt!
HOLD JER LANGT VÆK ENIRO ELLER KRAK. DET ER BONDEFANGERI I FØRSTE KLASSE!
Jeg har bedt ENIRO om ALDRIG at kontakte mig igen, og når man ved hvor meget styr de har på deres sager, så mon ikke jeg skal trækkes med en flok pistol sælgere fra ENIRO.
Hvis det sker, så er jeg ikke sikker på, at det er pæne ord der kommer ud af min mund!!!
HOLD JER LANGT VÆK, OG JEG HAR INTET FÅET UD AF MIN ANNONCE I DE 2 ÅR JEG HAR HAFT DEN PÅ DERES SIDE!!! DET ER PENGE UD AF VINDUET………………………………………….. TSK
DE SKULLE IKKE ENGANG HAVE DEN ÉN STJERNE MAN GIVER HER PÅ TRUSTPILOT.....

Fantastisk dårligt
Har ikke kontaktet dem for reklame men de påstår at vi har haft en mundtligt aftale .Har flere gange både skriftligt og mundtligt kontaktet dem og sagt at jeg ikke er interesseret .Men nu truer de mig med inkasso :) Hold jeg fra denne firma