Hout en Bouwmaterialen.nl Reviews

TrustScore 4.5 out of 5

4.4

See what reviewers are saying

Rated 5 out of 5 stars

Alles netjes geleverd door een vriendelijke chauffeur. De daktrimmen waren verkeerd geleverd maar werden binnen vijf werkdagen omgeruild. Hout ziet er goed uit.

Rated 5 out of 5 stars

Service is prima, personeel vriendelijk, vlot en behulpzaam, regelmatig leuke korting codes. Ruime keus in producten. Eén puntje; bij een online betaalde bestelling vervolgens afhaalt maar wan... See more

Company replied

Rated 5 out of 5 stars

Super mooi kwaliteit hout, redelijk snel geleverd. Deur was in nabestelling en na een belletje werd er snel een nieuwe bezorgafspraak gemaakt zodat we verder konden. Chauffeur belde netjes hoelaat hij... See more

Rated 3 out of 5 stars

Tussen de planken zaten ander soort planken dan besteld. Het aantal klopte wel. Licht niet aan de bezorger maar er gaat iets mis bij belading. Via whatsapp joviaal en we lossen het op maar geen follow... See more

Company details

1. Hardware Store
  2. Building Materials Store
  3. Building Materials Supplier
  4. Construction Material Wholesaler
  5. Insulator Supplier
  6. Mining Equipment

Written by the company

Hout en Bouwmaterialen.nl - Alles wat u nodig heeft voor bouw en verbouw. In onze webshop vindt u een uitgebreid assortiment aan bouwmateriaal, isolatiemateriaal, dakmateriaal, plaatmateriaal, hout, ijzerwaren en nog veel meer. Online shoppen niks voor u? Dat kunnen wij helemaal begrijpen. Gelukkig hebben wij een ruim opgezette winkel en magazijn waar u altijd bij ons kunt binnenlopen.

Contact info

Excellent

TrustScore 4.5 out of 5

5-star
4-star
3-star
2-star
1-star

No recent history of asking for reviews

Replied to 72% of negative reviews

Typically replies within 48 hours

How this company uses Trustpilot

See how their reviews and ratings are sourced, scored, and moderated.

All reviews

116 reviews in the last 12 months

Write a review

Rated 1 out of 5 stars

Er werd een kapotte poortframe geleverd…

Er werd een kapotte poortframe geleverd en 3 ontbrekende onderdelen qua bevestiging.
Als ik bel geven ze aan dat ze mailen maar dat doen ze dus niet. Ik Ben inmiddels 6 weken verder en er is niets opgelost. Ik heb een revieue geschreven op Hun Facebook. Daarna hebben ze me volledig geblokkeerd en niet eens contact op genomen. Klantvriendelijk en oplossingsgericht zijn termen waar ze helaas niet van hebben gehoord.

April 16, 2024

Geen service

Bij mij in bestelling heb ik 8 kapotte planken ontvangen. Medewerker die de levering bracht heeft er 7 zelf opzij gelegd omdat deze zwaar beschadigd waren of gewoon echt kapot.
Na een foto gestuurd te hebben en gebeld om het omruilen te regelen kreeg ik te horen dat ik er best lang op moest wachten. Had ik maar eerder moeten bestellen. Uhhh is het niet zo dat ze zelf even moeten kijken wat ze verkopen?
Vervolgens wil ze een foto van de stapel planken die stuk zijn hebben. Na deze gestuurd te hebben wil men van elke plank afzonderlijk fotos hebben en een barst van 30 cm is normaal.
Ik heb voor bijna 1000 euro hout gekocht maar nu spijt als haren op mijn hoofd.
Klantvriendelijkheid is ver te zoeken. Oplossingsgericht denken komt niet in hun woordenboek voor. Echt zo slecht.

Reactie,

Na telefonisch gesproken te hebben met een onvriendelijke medewerker werd mijn gezegd( na uitleg dat ik hart patiënt ben) dat een foto van de stapel voldoende was. Deze heeft u zeker wel ontvangen.

Maar de rest volgt hoor werd niet bang.
En de planning hier wordt gemaakt op het moment dat ik weet wanneer de levering er is. Maar dat zal een logistiek persoon wel begrijpen toch? En nu moet ik extra kosten maken omdat jullie der levering niet controleren voor vertrek.
Een bedrijf denkt tegen woordig dat alles kan met mij even niet.
De extra kosten die ik nu moet maken kan ik op jullie verhalen omdat jullie in gebreken blijven.?
Los het op een niet volgende week

May 7, 2024

Reply from Hout en Bouwmaterialen.nl

Goedemorgen Corine, het spijt ons te horen dat u zo ontevreden bent. Zoals aangegeven werken wij met een strakke planning qua levering, wij kunnen dus niet de volgende dag gelijk de planken omruilen. Hier zit een logistiek proces achter. Eerst volgende mogelijkheid is dan ook begin/midden volgende week, echter was dit voor u te laat omdat morgen de schutting geplaatst gaat worden. Daarnaast heeft u altijd de mogelijkheid om de planken te komen omruilen voor planken naar wens op onze locatie in Surhuisterveen. Voor afhandeling van schade hebben wij volgens protocol foto's nodig om e.e.a. te kunnen beoordelen. Op de foto heeft u de planken gestapeld en kunnen wij helaas de schade niet juist beoordelen, vandaar onze vraag om een duidelijkere foto te sturen. Tot op heden mochten wij deze niet ontvangen. Met vriendelijke groet, Team Hout en Bouwmaterialen

Rated 1 out of 5 stars

Zelfde verhaal als hier onder niet…

Zelfde verhaal als hier onder niet leveren op de datum geen contact en als er contact is dit om te zeggen dat ik zelf de vrachtwagen maar te gemoet moet lopen mn mond moet houden en dat dit gewoon normaal is. Ik heb voor deze leverdatum mensen afgesproken die de overkapping in elkaar kunnen zetten schuift allemaal op zodat nu alles half af is en door de regen alles nat is alleen omdat hun niet leveren op de datum en dit ook normaal vinden. Dit is schijnbaar ook normaal want lees dit vaker maar hebben niet in de gaten mensen een groot probleem hebben. Daarbij is de dakbedekking ook maar half geleverd want hoord een onderlaag bij niet alleen dakleer zonder onderlaag fikt alles af dus komt er ook nog bij rondellen horen er ook bij zit er ook niet bij hoekjes voor de daklijst ook niet ga zo maar door 600 betalen voor het dak komt nog 500 bij nou en dat terwijl het compleet zou moeten zijn, krijgt voor de 600 euro 5 rollen dakleer a 30 per stuk dit is oplichting. Lijkt allemaal goedkoop maar komt nog zeker 1000 euro bij. Dus mensen niet doen!!!!!!!! En word dan op maandag gebeld door de eigenaar dat ie aangifte gaat doen tegen mij omdat ik wat dingen had geschreven op een andere review site nou ik denk ik aangifte ga doen voor oplichting. Hij had donderdag moeten bellen in de ochtend dat de overkapping niet geleverd werd dat het vrijdag werd laat in de middag had ik mn mensen weggestuurd en andere oplossingen kunnen zoeken en geen vrij hoeven nemen. Maar niks gehoord allern ha hij is onderweg ja 48 uur zeker. Luegen zijn ze goed in. Maar voor de rest is dit niet hun ding en ze geven mij ook geen antwoord meer want ze draaien het zo dat ik dit probleem veroorzaakt heb dus lange neus en gooi er nog maar 1000 bij. En alles nat nu want ding is in elkaar gezet maar de dakdekker kan niet meer die was voor zaterdag beschikbaar. Groot drama met dit bedrijf

April 11, 2024
Rated 1 out of 5 stars

Wat een asociaal bedrijf is dit!

Wat een asociaal bedrijf is dit!

Bij bestellingen een gewenste leverdatum opgegeven. Dit lukte kennelijk niet (wat op zich kan gebeuren), maar geen enkel vorm van communicatie, of ik de order dan nog wel door wil laten gaan.
Meerdere keren zelf achter aan moeten gaan of de gewenste datum haalbaar is, ook hier geen reactien. Zelfs na telefonisch contact zou ik terug gebeld worden, maar ook dat werd niet gedaan.
Vervolgens krijg ik na een week een paar dagen voor de gewenste datum een mail dat de producten later geleverd worden,dat ze hier niets aan kunnen doen en als ik wil annuleren dan worden hiervoor ook nog eens kosten berekend want de bestellingen staat al klaar.
Te gek voor woorden, als je bij bestellen een verzoek indiend voor een datum en dat lukt niet, dan neem je als fatsoenlijk bedrijf toch contact op met je klant?!

Daarnaast zit ik nu op het laatste moment met het probleem dat ik niet over de producten beschik die ik nodig heb die dag.
Alsof ik nog niet genoeg kosten maak om nu op het laatste moment dingen te moeten regelen om toch de spullen nog op tijd binnen te hebben.

January 7, 2024
Rated 4 out of 5 stars

Ik ben al een aantal jaren klant

Ik ben al een aantal jaren klant , en wordt altijd naar alle tevredenheid geholpen , Jongens zijn behulpzaam en fatsoenlijk .
Ondertussen een aanbouw aan onze woning gezet , en een schuur gebouwd , hout en Bouwmaterialen levert goed materiaal , en is wat je nodig bent even niet op voorraad komt er altijd wel een oplossing .
Kom graag weer bij de mannen in Surhuisterveen .

Pieter Runia Augusinusga

December 2, 2023
Rated 3 out of 5 stars

Afspraak leveren goed.

Afspraak leveren goed.
Bestel 4x250 krijg ik alles 4x 3 .dus moet alles zagen naar 250.Gebeld ja stuur maar mail hier kan ik niks mee.Dus wat iemand bestel ook leveren.Ook had ik materiaal tekort zelf moeten kopen.al bij al beetje jammer.Uiteindelijk staat overkapping wel na veel zaagwerk. Wel prima hout

August 4, 2023
Rated 5 out of 5 stars

Douglas overkapping met polycarbonaat platen

Ik wilde een Douglas houten overkapping maken met polycarbonaat platen volgens mijn eigen ontwerp en heb bij hun de volledige bestelling gedaan.
Via mail en ook telefonisch goed contact gehad met hun. 2 1/2 week vooraf de melding van levering gekregen en op de dag van levering nog ruim van te voren een gesprek gehad met de chauffeur Jacob.
Alles in goede orde ontvangen en met hulp van de chauffeur afgeladen.
Alleen goede dingen te melden en vooral de vriendelijke Jacob is mij positief opgevallen.

April 26, 2023
Rated 1 out of 5 stars

Dramatisch in communicatie en onvolledige levering

Mijn ervaring met deze organisatie is écht dramatisch. Ik heb er een vlonderpakket besteld. Dat zou een pakket zijn, waarbij je direct alle materialen bij elkaar geleverd zou krijgen, zodat je niet zelf alles bij elkaar hoeft te zoeken voor een vlonder. "Binnen 5 tot 10 werkdagen geleverd".

Ten eerste ontving ik geen bestelbevestiging. Vreemd, maar geen ramp. Na een week toch maar eens gebeld en "de bestelling staat wel in het systeem". Het zou wel goed komen met de levering..
Na 14 dagen, had ik nog altijd niets gehoord, dus weer gebeld. Ik moest maar even contact opnemen met de mail, want betreffende medewerker wist niet wat de status van mijn bestelling was.
Uiteindelijk na 4 keer bellen en 2 keer mailen, bleken mijn spullen geleverd. Chauffeur heeft niet gebeld, maar het stond op mijn oprit (na niet 10, maar 15 werkdagen).

Echter bleek het pakket voor geen meter te kloppen. In plaats van 55 piketpalen, waren er 50 geleverd. In plaats van 11 onderliggers van 200 cm, had ik er 5 van 300 cm. Tot slot waren de slotbouten te lang en dus onbruikbaar. Een aanfluiting!

Ik heb direct gemaild met de vraag hoe dit in godsnaam mogelijk is en hoe we dit zouden gaan oplossen: geen reactie. Ik heb uiteindelijk zelf maar extra hout en andere slotbouten gekocht.

Halve week verder, nog geen reactie, dus zelf maar voorgesteld dat zij mij terug gaan betalen voor de andere slotbouten die ik heb moeten kopen en het additionele hout. Daarnaast heb ik voorgesteld dat zij mij 2 planken op zouden sturen als compensatie voor dit wanbeleid en al deze extra moeite die ik er in steek, terwijl dit juist zou moeten ontzorgen.

Compenseren doen ze niet aan, maar als ik de slotbouten terug zou sturen, krijg ik na heel veel gezeur en getouwtrek (hopelijk!) het geld dat ik extra heb uitgegeven retour.

Resumé: als ik gewoon zelf bij een normaal bedrijf mijn hout had besteld en zelf had uitgezocht wat ik nodig zou hebben voor een vlonder, had me dat heel veel tijd, energie en ergernis bespaard. Voor mij nooit meer contact met deze organisatie!

March 29, 2023

Gedroogd steigerhout besteld

Gedroogd steigerhout besteld.
Leken wel doorweekt met water. Best raar als je gedroogd steigerhout besteld. Vochtigheidspercentage van 33% bij sommige planken. Ook 2 lengtes besteld en alles in 1 lengte geleverd gekregen (dus extra zaagwerk). Oplossing is alleen gebaseerd op het bedrijf. "Korting op volgende bestelling". Na weken niets te horen gekregen ben ik maar begonnen aan het project. Na weken nogmaals om een oplossing gevraagd en uiteindelijk met het antwoord; "Sorry u hebt ze nu gebruikt" te moeten doen. Ik zal hier nooit meer bestellen dat is een ding wat duidelijk is.

March 8, 2023

Reply from Hout en Bouwmaterialen.nl

Beste Jeroen, wij hebben getracht uit te leggen dat steigerplanken werken en dit ook is toegestaan tot een bepaald percentage. Het kan gebeuren dat de planken tijdens het transport nat zijn geworden, maar u heeft ze ook niet lang laten liggen om te drogen, de levering was in de 2e week van februari '23. Omruiling is nooit uw intentie geweest omdat u de planken immers al had gebruikt. Vervolgens vraagt u om een vergoeding die in geen verhouding staat tot het aantal planken en het orderbedrag. Wij hebben u een passend aanbod gedaan echter heeft u ervoor gekozen daar geen gebruik van te maken. U heeft nog steeds de mogelijkheid om hier alsnog gebruik van te maken. Met vriendelijke groet, Hout en Bouwmaterialen

Rated 5 out of 5 stars

Ik ben zeer tevreden over…

Ik ben zeer tevreden over Houtenbouwmaterialen uit Surhuisterveen. Goede kwaliteit hout en een snelle en correcte levering. Complimenten aan de chauffeur!

C. Gillissen
Middelburg, Zeeland

March 6, 2023

Reply from Hout en Bouwmaterialen.nl

Beste familie Gillissen, bedankt voor uw leuke review! Met vriendelijke groet, Hout en Bouwmaterialen

Slechte kwaliteit

Geen telefoontje van te voren gekregen dat de chauffeur kwam die heeft alles zo voor de deur bij de weg gedumpt terwijl ik juist gezorgd had voor voldoende mankracht gelijk dit gemeld maar geen reactie....de zwarte kleur is eerder grijs van t hout en de balken en de planken krom....dit bewijst wel goedkoop is eerder duurkoop....ik twijfelde al maar had niet van te voren de revieuws gelezen dom van mijn kant maar goede les....

February 17, 2023

Reply from Hout en Bouwmaterialen.nl

Hoi Ilona, vervelend om te horen dat je ontevreden bent. Onze chauffeur belt altijd ruim van te voren om aan te geven hoe laat hij op locatie is en wij geven van te voren altijd aan of wij in de ochtend of middag komen bezorgen. Wellicht was u even niet bereikbaar? Er was ook niemand thuis ten tijde van de levering begrijp ik? Helaas hebben wij geen telefoontje of mail van u ontvangen dat de balken en planken krom zijn. Heeft u het materiaal dan niet gebruikt? Wellicht kunt u alsnog een e-mail sturen en kunnen wij e.e.a. naar tevredenheid oplossen? Wij horen het graag. Met vriendelijke groet, Team Hout en Bouwmaterialen

Rated 1 out of 5 stars

Slechte service, geen reëele oplossing.

Slechte service. Juni mooie aktie met 15% korting op alles. Wij in juni snel erheen (meerdere mensen) en hout en palen kopen.
Helaas bij thuiskomst bleek dat ze de korting er niet bij alles af hadden gerekend (dit ook bij meerdere mensen). Gelijk geappt met foto van de bon. Fout toegegeven. Oplossing: moet zelf het geld komen halen. Overmaken doen ze niet aan.
Conclusie: ik moet verder rijden qua benzinekosten dan het bedrag wat ik op mag halen.
Naast de slechte financiële service, waren ook grotendeels alle palen behoorlijk krom. Ook de planken vertonen veel mankementen en scheuren/barsten.
Hier absoluut geen bestelling meer!

August 2, 2022

Reply from Hout en Bouwmaterialen.nl

Beste Femke Marije, bedankt voor je review. Helaas hebben wij van de kromme palen, mankementen en scheuren/barsten geen melding/klacht ontvangen. Volgens onze gegevens ben je hier op locatie geweest om zelf de palen en planken uit te kiezen? Wellicht had je dan kunnen terug komen om de zelf uitgezochte palen en planken om te ruilen? Met vriendelijke groet, Hout en Bouwmaterialen

Rated 1 out of 5 stars

Slecht maar dan ook super slecht!

Slecht maar dan ook super slecht en de 'service' kan eveneens zo beoordeeld worden.

Het is dat er minimaal 1 ster gegeven moet worden als beoordeling. Die ene ster is het werkelijk niet eens waard.

Werk al jaren met partijen steigerhout dus weet best wel wat normaal en niet normaal is. Voor de afwisseling een partij van dit bedrijf geprobeerd. Het komt totaal niet overeen met waar ze mee adverteren.
Van de 50 planken waren er hooguit 3 a 5 geschikt om wat van te maken.
Er zaten zelfs rotte planken tussen. Nieuwe planken met houtrot verkopen slaat werkelijk alles.

De planken waren buitensporig krom, onbruikbaar getordeerd en gescheurd. Objectief en zonder overdrijven; het was hooguit geschikt als aanmaakhout.

Contact opgenomen met klantenservice en foto's gemaild. Men kon zich er niet in vinden.
Partij retour gestuurd maar tegen betaling van 400,- Euro. Dus op.een bedrag van 900,- Euro aankoop 400,- Euro verliezen om te retourneren is buiten alle proporties. Het erge is dat dit ook nog een gecombineerde (retour)rit was voor het bedrijf.

AANVULLING D.D. 4-8-2022 nav reactie bedrijf:

We hebben het bedrijf na ontvangst van het hout in kennis gesteld van de slechte kwaliteit planken. Als oplossing werd gegeven dat we de planken zelf om mochten komen ruilen. 50 planken a 5 meter lengte per stuk zijn voor een particulier niet te vervoeren en kan dus niet als reeele en coulante oplossing beschouwd worden. Zeker niet als ze per vrachtauto geleverd worden door het bedrijf zelf. Laat staan dat ze overeen komen met hetgeen waarmee het bedrijf adverteert.

De planken konden geretourneerd worden waarbij een totaalbedrag van 400,- Euro administratie/vervoerskosten in mindering gebracht werd op een totaalbedrag van 900,- Euro. We kregen dus 500,- Euro retour in plaats van 900,- Euro. Dit was voor ons de enige optie om de schade te beperken omdat er werkelijk maar 3 a 5 planken van de 50 te gebruiken waren. Bij het ophalen bleek eveneens dat de chauffeur een rit in de omgeving had.

Jammer dat er hier geen foto's/video's geupload kunnen worden. Foto's zeggen meer dan woorden. Ik had ze hier met alle plezier en objectiviteit geplaatst om anderen te behoeden voor dergelijke slechte kwaliteit en manier van zaken doen. Voor wie twijfelt aan mijn verhaal, zie de foto's en het filmpje geplaatst op de facebookpagina van dit bedrijf onder recensies. Hout dat verbrokkelt is rot, krom is niet recht, gescheurd is een defect en kan niet anders omschreven worden.

Een goede oplossing zou zijn geweeste om de planken om te ruilen of het totaalbedrag te retourneren.

August 2, 2022

Beste Angelique Beugels,

Bedankt voor uw review. Het is jammer om te horen hoe ontevreden u bent. Temeer ook omdat wij steeds in contact zijn gebleven over de kwaliteit van de steigerplanken (old look). U heeft de partij retour gestuurd onder de voorwaarden die wij van te voren duidelijk met u hebben doorgenomen en waarmee u akkoord bent gegaan. Wij hebben u tevens de mogelijkheid aangeboden om de planken zelf te retourneren en nieuwe planken op onze locatie in Surhuisterveen uit te zoeken. Maar dit wilde u niet. Op het moment dat de steigerplanken bij ons retour waren hebben wij de hele partij nauwkeurig geïnspecteerd. Wij kunnen ons niet vinden in de opmerkingen buitensporig krom, onbruikbaar getordeerd en gescheurd. Daarnaast hebben de planken absoluut geen houtrot.

Helaas is deze review dan ook op onwaarheden gebaseerd en kunnen wij niet anders dan het hierbij laten.

Hout en Bouwmaterialen

Rated 5 out of 5 stars

Mooi hout en geweldige bezorgservice!

Dit is echt een geweldig bedrijf! Mooi hout, netjes verpakt, snel geleverd. Goede levering met een heel groot compliment voor chauffeur Jacob. Wat een service en wat een aardige man. Belde ook voordat hij aankwam netjes op. Hij is goud waard voor het bedrijf. Dank je wel!

January 19, 2022

Reply from Hout en Bouwmaterialen.nl

Bedankt voor je leuke reactie Monique!

Rated 4 out of 5 stars

Snelle levering, goed product voor een prima prijs. Helaas geen mail vooraf gekregen, wel een telefoontje een uur voor de levering. Moest dus nog snel hulp gaan regelen. De mannen die het leverden waren vriendelijk en behulpzaam.

December 28, 2021

Correcte aflevering

Communicatie verliep een beetje stroef, maar de levering verliep correct en op tijd, en alle materialen zaten erbij.
Wij zijn een tevreden klant.

November 5, 2021
Rated 1 out of 5 stars

Slecht en koop hier niet

Van de 14 planken waren er 7 beschadigd. Onze ervaringen.

De schade/ gebreken zit op plekken die zichbaar zijn na montage en kunnen daarom niet gebruikt worden.
Toen wij de order hebben geplaatst, hebben wij de volgende opmerking erbij gezet: Graag wil ik planken ontvangen met zo min mogelijk nerven en kernhout. Wij constateren dat hier geen rekening mee is gehouden. Men heeft ons ook niet van te voren geïnformeerd dat men dit niet kunt garanderen. Tevens heeft men in een telefoongesprek aangeven dat men, bij het sorteren van de order, de eerste 14 planken van de stapel heeft gepakt, en men heeft dus geen rekening gehouden met onze opmerking. Letterlijk hun woorden: dan heeft u pech dat u die planken heeft gekregen.
Na de levering is de vervoerder zonder gedag te zeggen en zonder controle van de levering weggegaan. We hebben hem daarna ook direct gebeld. Maar hij gaf aan dat hij niet meer terug kon komen en dat we via de mail/ telefonisch met u contact moesten opnemen.
Wij hebben dit via telefonisch, de email en met foto’s gedaan.
We hebben gevraagd om direct 7 nieuwe planken te leveren. Dit heeft men geweigerd.
Wij hebben daarna voorgesteld of men kunt kijken, om 7 nieuwe planken op een later moment te leveren. Dit heeft men geweigerd.
Daarna hebben wij voorgesteld dat men de prijs van deze planken (7* 11.84 = EURO 82.88) in mindering brengt op de rekening. Dit heeft men geweigerd.
Men heeft voorgesteld dat wij zelf de planken op uw locatie kunnen brengen om ze daar om te ruilen. Dit hebben wij geweigerd omdat dit voor ons natuurlijk praktisch niet uitvoerbaar is.
Men heeft voorgesteld om euro 15 in mindering te brengen op de rekening. Dit vinden wij een te laag bedrag tov het totaal bedrag euro 165.76.
Helaas moesten wij constateren dat men zich blijft beroepen op de toleratie die er moet bestaan omdat het een hout product is.

June 8, 2021

The Trustpilot Experience