Tot nu toe een top ervaring ben sinds december gedetacheerd via NEXT. Als er iets is gaan ze er gelijk meteen mee aan de slag. Een voorbeeld is dat ik bij een opdracht waar ik werkzaam was nie... See more
See what reviewers are saying
Mijn tijd bij Next / YoungCapital is helaas erg tegengevallen (ik geef het een 4/10). Het enige voordeel was dat ik via hen bij Nationale-Nederlanden ben geplaatst, wat me zelfstandig missch... See more
In 2023 ben ik begonnen met een nieuwe baan via Young Capital Next. In het begin heb ik prettig contact gehad met Gerrit. Hierin hebben we vooral gekeken welke functies eventueel bij mij zouden pass... See more
Company replied
Ik ben in augustus 2022 gestart met mijn traineeship KYC/CDD Analist. Ik ben zeer tevreden over de begeleiding. De betalingen vinden altijd op tijd plaats. I.t.t. detacheerders van collega's, betaalde... See more
Company details
Written by the company
YoungCapital NEXT is dé detacheerder binnen IT & Finance. Werken en leren zonder studiekosten, mét direct salaris. YoungCapital NEXT helpt jou aan een baan bij de beste werkgevers met de meest uitdagende opdrachten in IT of Finance sector.
Contact info
Siriusdreef 12, 2132 WT, Hoofddorp, Netherlands
- 020 - 653 1544
- info@next.youngcapital.nl
- www.next.youngcapital.nl
No recent history of asking for reviews
Hasn’t replied to negative reviews
How this company uses Trustpilot
See how their reviews and ratings are sourced, scored, and moderated.
Teleurstellend
Naar aanleiding van een vacature voor een traineeship CDD-analist contact gezocht met de recruiter, Kenneth Maduro. De kennismaking verliep positief en volgens afspraak. Er werd een vervolgafspraak gemaakt, echter, deze werd niet nagekomen. Ook zou een collega opbellen nog voor de vervolgafspraak, dit is ook niet gebeurd. Kort na het tijdstip van de afspraak heb ik hem opgebeld (werd niet opgenomen én niet teruggebeld) en een bericht gestuurd via WhatsApp. Daar is tot op heden geen reactie op gekomen. Dit is zacht gezegd niet professioneel, niet netjes en zeer teleurstellend.

Reply from YoungCapital NEXT
Ik ben via Youngcapital NEXT gaan bij Rabobank
Ik ben tijdens de sollicitatieprocedure goed meegenomen in wat ik kon verwachten en werd goed voorbereid op het gesprek bij Rabobank waar ik ook ben aangenomen. Ik heb voor Youngcapital NEXT gekozen, omdat ik graag een traineeship wilde volgen. Wat ik hier fijn aan vind, is dat ik dit traineeship volg samen met andere trainees en daar ook veel van leer. Zeker tijdens het take charge traject, waarbij ik mijn leiderschapsvaardigheden kan ontwikkelen. Ik ben blij dat ik de mogelijkheid heb gekregen om bij een organisatie als Rabobank aan de slag te gaan.
Betrokken en behulpzaam
Vanaf het begin van mijn traineeship goed behandeld en goed gecommuniceerd. Ik ben een jaar geleden met het IT-traineeship begonnen en tot nu toe alleen positieve verhalen over YC. Mijn talent mamager is betrokken en altijd behulpzaam.
DevOps: bitter-sweet ervaring
Hoewel Young Capital Next een goed bedrijf is, was mijn ervaring niet helemaal zoals ik had gehoopt.
Tijdens de IT-bootcamp heb ik me gericht op DevOps en over het algemeen was het een positieve ervaring. Ik werkte in een groep met anderen die zich specialiseerden in verschillende richtingen, zoals Big Data, Frontend en Java. Ik heb veel geleerd en dit vond plaats in een prettige en professionele omgeving op het hoofdkantoor. Echter, er waren enkele technologieën/frameworks die ik tijdens de bootcamp heb gemist, zoals Ansible en Jenkins.
Na de 2 maanden bootcamp behoorde ik helaas tot de groep die geen opdrachtgevers had. Momenteel werk ik vanuit huis en ben ik bezig met het bijwerken van mijn CV, het volgen van online tutorials en het zoeken naar vacatures. Het enige nadeel is dat ik niet direct op vacatures kan solliciteren, maar ze moet doorsturen naar Young Capital Next.
Wat ik waardeer, is dat Young Capital Next een focusgroep heeft georganiseerd en feedback heeft gevraagd over verbeterpunten. Sindsdien heb ik gemerkt dat ze meer moeite doen om mij te helpen, met extra personeel dat zich voor mij inzet.
Verder heb ik een goede Talent Manager die altijd contact houdt en helpt met al mijn vragen. En in vergelijking met mijn vorige baan is dit een grote verbetering voor mij.
Over het algemeen is Young Capital Next een goed bedrijf als ze een geschikte baan voor je kunnen vinden. Maar wanneer dat niet het geval is, kan het enigszins frustrerend zijn en moet je geduld hebben.
(Ik update mijn review na mijn periode van 2 jaar.)
Betrouwbaar
YC NEXT is prima detacheerder. De communicatie is duidelijk, er wordt netjes betaalt zolang jij goed je uren invult en er zijn diverse bedrijfsuitjes waar je aan kunt deelnemen mocht je dat willen. Hotels worden vergoed wanneer dat noodzakelijk is vanwege lang reizen en er wordt de moeite genomen om aan te sluiten op kou wensen en uitdagingen.
Waardeloze detacheringsbedrijf
Waardeloze detacheringsbedrijf, recruiters hebben zelf geen zin om sollicitatiegesprek te doen! Ik had vorige maand gesolliciteerd voor de functie CDD analist rabobank en het afspraak werd drie keer verplaatst, uiteindelijk toch gesprek gehad en werd er gezegd dat ik niet motiverend overkwam! Onzin natuurlijk want ik wist op elke vraag antwoord te kunnen geven en had het gesprek goed voorbereid en zelfs het gevraagde cv template ingevuld!
Maar goed ik solliciteerde op een andere vacature en dit is het ergste wat ik van youngcapital vond! Vandaag werd ik gebeld door de recruiter en haalde hij mijn vorige sollicitaties erbij en begon te noemen van je had weinig motivatie bij de vorige sollicitatie en bij die ene vacature ben je ook afgewezen! Ik vond het verschrikkelijk hoe de recruiter dat opnoemde en mij probeerde te demotiveren en te beledigen! Volgens mij hoor je te focussen op de vacature waarop
ik heb gesolliciteerd!
Tot slot raad ik iedereen af om op deze olatform te solliciteren, want je word gedemotiveerd en zonde van je tijd
De opleiding Software Development...
De opleiding Software Development van YoungCapital bevalt mij zeer positief.
In februari 2018 ben ik begonnen met de hbo-opleiding software development bij YoungCapital Next. Hierbij heb ik mijn kennis mogen verbreden op wat ik het leukst vindt om te doen, namelijk programmeren en communiceren met anderen.
Momenteel ben ik nog bezig met deze opleiding en nader ik bijna de eindfase van de opleiding.
De positieve punten van de opleiding voor mij is met name de zelfstandigheid die zij jou geven. Desalniettemin laten ze je niet helemaal los. YoungCapital Next zorgt voor de lessen met zeer interessante docenten die daadwerkelijk van het werkleven afkomstig zijn.
Voor mij is deze opleiding de juiste keuze geweest aangezien ik kan werken en studeren tegelijkertijd.
De opleiding is niet zonder slag en stoot soms. Dan heb ik het over deadlines die gehaald moeten worden terwijl je werkt. Lange sessies in de avond om te studeren.
Gelukkig krijg je hierin wat begeleiding bij van een talentmanager die jou aangewezen wordt en bij wie je meestal je hart kunt luchten en tips van kunt krijgen. Daarnaast als je de drive hebt om het te halen, zal het allemaal wel goedkomen.
Java Traineeship van YoungCapital NEXT is een aanrader!
Ik ben bijna klaar met mijn Java IT Traineeship van YoungCapital NEXT, en ik zou deze bij iedereen aanraden! Wat ik zo tof vind aan dit traject is dat je echt ontzettend veel leert op zowel je hard- als soft skills. Zo heb ik een talentmanager waar ik van alles mee bespreek en die mij helpt mijn persoonlijke doelen te halen. Daarnaast is er een persoonlijk ontwikkelingstraject, Take Charge, wat enorm waardevol is. Ook ben ik heel close geworden met mijn mede trainees. Mijn programmeerskills zijn dankzij de bootcamp en de begeleiding die ik vanuit het bedrijf waar ik nu zit enorm toegenomen. Zonder het traineeship had ik nooit zelf de switch durven maken naar de IT en had ik nu niet gezeten op de plek waar ik nu zit.
Je krijgt veel persoonlijke aandacht!
Je krijgt veel persoonlijke aandacht. Ze hebben mij stap voor stap meegenomen in de stappen van het selectieproces. Ook heb je de mogelijkheid tot een bedrijfsbezoek zodat je echt een goed beeld krijgt bij de werkplek en waar je terecht komt. Daarnaast krijg je de kans om je verder te ontwikkelen zowel binnen het bedrijf als door trainingen en online cursussen die aangeboden worden
Leerzaam traineeship dat je écht klaarmaakt voor de arbeidsmarkt!
Leerzaam traineeship dat je écht klaarmaakt voor de arbeidsmarkt!
Top:
- Persoonlijk contact met een Talentmanager die altijd voor je klaarstaat
- Trainingen gerelateerd aan het traineeship
- Persoonlijke ontwikkeling door middel van trainingen maar ook individuele coachingsgesprekken met Talentmanager
Minpuntje:
- Salaris was aan de lage kant
The Trustpilot Experience