SOVA - Jönköping Reviews

TrustScore 4.5 out of 5

Solåsvägen 22, 553 03 Jönköping, Jönköpings län, SE

See what reviewers are saying

Rated 2 out of 5 stars

Sängen bra men urdålig leverans bokade in bärning och montering. Fick veta en månad efter beställning nej till montering. Bara ett par dagar innan nej till inbärning jag har då bokat betalt... See more

Rated 5 out of 5 stars

Vi fick absolut bästa tänkbara service från supertrevliga Dennis! Köpte en säng från Viking som vi ser väldigt mycket fram emot att få hem. Tilläggas att han stannade kvar nästan två timmar efter... See more

Rated 5 out of 5 stars

Så bra kundbemötande. Jättetrevliga och hjälpsamma! Man upplevdes aldrig som jobbig utan man kände sig så välkommen och det var självklart att man skulle få testa sig fram tills man verkligen var nö... See more

Company details

About SOVA - Jönköping

Written by the company

Sängexpert sedan 1989

Certifierade sängexperter

Våra certifierade sängexperter hjälper dig att prova ut rätt säng som du kan sova gott i.

Garantier

På SOVA vill vi att du ska känna dig trygg när du köper en säng hos oss. Därför erbjuder vi flera garantier som ger dig trygghet både när det gäller pris och komfort. Skulle något hända med din säng täcks den dessutom av vår särskilda garanti, som inkluderar ram- och resårbrott samt motorer i våra ställbara sängar.

Servicetjänster

Vi erbjuder flera olika servicetjänster för att göra ditt sängköp så smidigt som möjligt. Välj mellan leverans till tomtgräns, hemleverans med inbärning, eller fullservice med montering, samt bortforsling av gammal säng.

Välkommen!

3-star
2-star
1-star

Asks customers to review

This company invites their customers to review, whether positive or negative

How this company uses Trustpilot

See how their reviews and ratings are sourced, scored, and moderated.

All reviews

1,344 reviews in the last 12 months

Write a review

Rated 2 out of 5 stars

Sängen bra men urdålig leverans

Sängen bra men urdålig leverans
bokade in bärning och montering.
Fick veta en månad efter beställning nej till montering.
Bara ett par dagar innan nej till inbärning jag har då bokat betalt specifikt för dessa tjänster.
Sängen väger 125 kg inte ok denna infon skulle man vilja haft innan.
Fick pengarna tillbaka men de va inte så lätt de heller för de va man tvungen kontakta banken själv för också.
Sälj inte dyra tunga sängar utan rätt leverns tjänster som ninerbjuder som kund betalt för.
Man betalt för dessa tjänster för man ej kan bära eller få hjälp alltid till bära in en sån tung säng.

July 7, 2026

Världsklass

Världsklass! Ruskigt trevlig eftermiddag hos Sova och Alfred

July 19, 2026

Reply from SOVA - Jönköping

Så kul att vi kunde hjälpa till. Tack för din recension. Detta ska vi hälsa vidare till Alfred.

Topp kundbemötande av Alfred

Topp kundbemötande av Alfred, hjälpte oss och kolla runt och känna på flertal sängar.

Vi köpte även en topp Jensen säng av honom

Rekommenderas starkt.

July 12, 2026

Reply from SOVA - Jönköping

Tack för er recension, så roligt att Alfred kunde hjälpa er hitta rätt säng. Det ska vi hälsa vidare till honom. Vi uppskattar er rekommendation. Sov gott!

Rated 5 out of 5 stars

Bra och trevlig personal som tog sig…

Bra och trevlig personal som tog sig tid att se vad vi behövde.

May 6, 2026

Reply from SOVA - Jönköping

Hej Kent! Vad roligt att höra att du är nöjd med besöket i butiken och att vi kunde hjälpa dig hitta rätt. Detta ska vi hälsa vidare till butiken. Sov gott!

Julia är en toppensäljare

Julia är en toppensäljare - mån om kunden!

June 3, 2026

Hej Annica,
Vad glada vi blir, så kul att vi kunde hjälpa till - det ska vi hälsa vidare till Julia! Vi önskar dig många goda nätters sömn.
Sov gott!

Trevligt bemötande

Trevligt bemötande , hjälpsamma

April 29, 2026

Hej Kristina,

så roligt att vi kunde hjälpa till. Tack för din recension och sov gott!

Bra service och bemötande men Resurs Bank är inte bra

Bra service och bemötande. Enkelt att stämma av leverans. Betalningslösningen Resurs Bank är dock under all kritik. Sova har inte varit transparent med alla extrakostnader och avgifter Resurs tar.

April 21, 2026

Reply from SOVA - Jönköping

Vi är glada att du är nöjd med besöket i butik och att leveransen gick smidigt. Vi tar med oss dina synpunkter kring betalningslösningen. Sov gott!

Rated 5 out of 5 stars

Fin service och ett personligt…

Fin service och ett personligt bemötande av säljaren Dennis. Duktig personal som är lyhörd för kundens behov och önskemål!

June 4, 2026

Hej Emilia,
Vad glada vi blir, så kul att vi kunde hjälpa till - det ska vi hälsa vidare till Dennis! Tack för ditt besök & din recension. Vi önskar dig många goda nätters sömn. Sov gott!

Rated 5 out of 5 stars

Absolut bästa tänkbara service!!

Tilläggas att han stannade kvar nästan två timmar efter stängning och inga som helst sura miner.
Vi är mer än nöjda!!
Rekommenderar Sova, men framförallt Dennis!!

June 3, 2026

Hej Ida,
Stort tack för er feedback!
Så kul att vi kunde hjälpa till, detta ska vi hälsa vidare till Dennis.
Vad roligt också att ni har en säng från Viking att se fram emot – vi hoppas den kommer ge er många riktigt goda nätter!
Varmt välkomna tillbaka och tack för att ni rekommenderar oss.

Rated 5 out of 5 stars

Fantastisk service från början till…

Fantastisk service från början till slut! Julia på SOVA i Jönköping var mycket professionell, kunnig och lyhörd för våra behov. Hon tog sig tid att guida oss genom alternativen och hjälpte oss att hitta rätt säng utan att det kändes stressat eller påträngande. Ett mycket trevligt bemötande och hög servicenivå genom hela köpprocessen. Rekommenderas varmt!

May 30, 2026

Reply from SOVA - Jönköping

Hej Leopold, Tack för din fina feedback! Vad roligt att höra att du är nöjd med både service och bemötande. Det ska vi hälsa vidare till Julia.
Sov gott önskar SOVA

Hej Nisse,
vad roligt att höra att du är nöjd med besöket i butiken. Tack för din recension.
Sov gott, vänligen SOVA

Rated 3 out of 5 stars

En helt underbar försäljerska Julia

En helt underbar försäljerska Julia. Men hemleverans och ihopmontering för sängen som jag köpte, kunde av någon anledning inte slutföras. Så jag var tvungen att annullera köpet eftersom jag inte orkade bära in sängen själv, än mindre montera ihop den.

April 25, 2026

Reply from SOVA - Jönköping

Hej Marita, Vi är glada att du är nöjd med Julia.
Tråkigt att höra om din upplevelse med monteringen. Vi har tyvärr ingen möjlighet att lösa ditt ärende i denna kanal. Kontakta gärna vår kundservice via kontaktformuläret på denna länk https://www.sova.se/kundservice/kontakt.html om du har fler frågor till oss. Önskar dig en fin dag!

Så nöjd

Så nöjd! Bra kundservice.

May 15, 2026

Hej Elsa,
Så kul att vi kunde hjälpa till. Tack för din fina recension

Kundservice

Jättebra service

May 15, 2026

Hej Lucas.
Tack för ditt köp & din recension! Sov gott!

Rated 4 out of 5 stars

Bra presentation av utbudet och…

Bra presentation av utbudet och information av olika egenskaper

April 15, 2026

Hej Clemens,
vad kul att höra att du är nöjd med besöket i butiken. Varmt välkommen åter. Sov gott!

Rated 5 out of 5 stars

Vi fick fantastisk hjälp av Dennis när…

Vi fick fantastisk hjälp av Dennis när vi skulle välja säng idag. Det var väldigt lite säljsnack och istället stort fokus på våra önskemål. Han ställde många frågor om våra förväntningar och behov, vilket gjorde att vi verkligen kände oss lyssnade på.
Det märktes tydligt att han brydde sig och genuint försökte hitta en lösning som passade just oss. Han tog sig gott om tid, och upplevelsen kändes nästan som en liten “museiresa” där vi fick ta del av både historia och detaljer kring olika sängar och märken.
Helt klart den bästa upplevelsen vi haft när det gäller sängkonsultation!

May 4, 2026

Hej Klaudia,
Stort tack för din recension! Vad roligt att höra att ni är nöjda med upplevelsen och at Dennis kunde guida er rätt. Det ska vi hälsa vidare. Vi uppskattar att du tog dig tid att dela med dig.
Varmt välkomna tillbaka. Sov gott!

Nöjd än så länge.

Hitettills är jag nöjd. Att sova bara får 4 stjärnor är för att Expediten som jag hade glömde ge mig Madrassskyddet. Fast jag var där ett par gånger. Fick åka och hämta det när jag fått min säng levererad.

April 10, 2026

Hej Stinger,
Tack för din recension. Vi beklagar att madrasskyddet missades och tar självklart med oss dina synpunkter. Hoppas att allt nu fungerar som det ska och att du sover gott i din nya säng.

Stort tack Julia.

Fantastiskt bemötande och goda råd i samband med sängköp. Stort tack till säljaren Julia för all hjälp, hon hade god kunskap och kunde svara på våra frågor. Ingen ”säljarattityd” utan ville lösa det bästa för oss.

May 2, 2026

Hej Rebecca,
Stort tack för din fina feedback! Vad roligt att höra att Julia kunde guida er hitta rätt. Det ska vi hälsa vidare. Varmt välkomna tillbaka och sov gott!

Professionell säljare

Professionell säljare. Julia är en stjärna och super duktig och hjälpsam. Jag är nöjd med mitt köp.

April 29, 2026

Hej Cindy,
Så kul att vi kunde hjälpa dig och att du är nöjd med ditt köp! Vi uppskattar verkligen att du delat med dig av din upplevelse. Sov gott!

The Trustpilot Experience

Learn about Trustpilot’s review process.

Here are 8 tips for writing great reviews.

Take a closer look