SOVA - Jönköping Reviews

TrustScore 4.5 out of 5

Solåsvägen 22, 553 03 Jönköping, Jönköpings län, SE

See what reviewers are saying

Rated 5 out of 5 stars

Vi fick ett fantastiskt bemötande av personalen som var trevlig, avslappnad och mycket kunnig. De tog sig verkligen tid att lyssna på våra behov och hjälpte oss att hitta rätt säng utan att vi kände o... See more

Rated 2 out of 5 stars

Sängen bra men urdålig leverans bokade in bärning och montering. Fick veta en månad efter beställning nej till montering. Bara ett par dagar innan nej till inbärning jag har då bokat betalt... See more

Rated 5 out of 5 stars

Fantastisk service från början till slut! Julia på SOVA i Jönköping var mycket professionell, kunnig och lyhörd för våra behov. Hon tog sig tid att guida oss genom alternativen och hjälpte oss att hit... See more

Rated 5 out of 5 stars

Fick mycket god hjälp av Dennis som tog oss på en riktigt grundlig utprovning. Förklarade bra om de olika sängarna och tittade noga på hur våra kroppar fick bäst avlastning. Alla i butiken vänli... See more

Company details

About SOVA - Jönköping

Written by the company

Sängexpert sedan 1989

Certifierade sängexperter

Våra certifierade sängexperter hjälper dig att prova ut rätt säng som du kan sova gott i.

Garantier

På SOVA vill vi att du ska känna dig trygg när du köper en säng hos oss. Därför erbjuder vi flera garantier som ger dig trygghet både när det gäller pris och komfort. Skulle något hända med din säng täcks den dessutom av vår särskilda garanti, som inkluderar ram- och resårbrott samt motorer i våra ställbara sängar.

Servicetjänster

Vi erbjuder flera olika servicetjänster för att göra ditt sängköp så smidigt som möjligt. Välj mellan leverans till tomtgräns, hemleverans med inbärning, eller fullservice med montering, samt bortforsling av gammal säng.

Välkommen!

3-star
2-star
1-star

Asks customers to review

This company invites their customers to review, whether positive or negative

How this company uses Trustpilot

See how their reviews and ratings are sourced, scored, and moderated.

All reviews

1,368 reviews in the last 12 months

Write a review

Fint bemötande och hjälp

Fint bemötande och hjälp. Vi kom in spontant men Dania tog sig tid att guida oss genom processen fram till ett beslut.

March 28, 2026

Reply from SOVA - Jönköping

Tack för din recension Charlotta! Så roligt att höra att Dania kunde hjälpa er hitta rätt. Det ska vi hälsa vidare till henne. Sov gott!

Rated 1 out of 5 stars

Fel vid betalning med faktura 30 dagar…

Fel vid betalning med faktura 30 dagar - tvungen ringa och påpeka det vid TVÅ olika tillfällen.
Slutligen fel vid leverans - betalar för inbärning och montering. Fick enbart leverans till tomten…

Så nöjd vid köp/i butiken men nu efteråt kommer jag aldrig gå tillbaka till butiken för att handla mer.

January 31, 2026

Hej Alexander,
Vi är glada att du var nöjd med ditt besök i butiken, men vi beklagar verkligen de problem du upplevt med betalningen och leveransen. Så ska det inte vara och vi förstår att situationen upplevts som frustrerande. Vi tar till oss av din feedback och arbetar kontinuerligt för att kunna erbjuda en så smidig leverans upplevelse som möjligt. Kontakta gärna vår kundservice eller butiken igen om du har fler frågor.
Sov gott!

Rated 1 out of 5 stars

Dålig service och ingen kunskap

Vi var i butiken nu i helgen. När vi kom in så flög en personal upp från sängen och gick till sina kollegor. Vi fick inget bemötande, utan de satt ner och kollade sina telefoner och pratade med varandra. Vi frågade om hjälp men hon hade knappt nån kunskap om sängarna. Hon frågade annan personal om hjälp men det var inte mycket bemötande man fick där heller. Helt obrydda ungdomar. Såg ut som fritidsgård. Slutade med att vi handlade säng hos en konkurrent.

March 15, 2026

Hej Anna,
Tack för att du delar med dig av din upplevelse. Det är verkligen tråkigt att höra att besöket inte motsvarade era förväntningar – så vill vi absolut inte att det ska kännas. Vi tar den här typen av feedback på största allvar och kommer naturligtvis att föra vidare informationen till berörd butik. Önskar er en fin dag!

Väldigt bra kundbemötande

Väldigt bra kundbemötande! Vi bokade in en sängprovning och märkte snabbt att personalen verkligen ville hjälpa oss att hitta rätt säng för våra behov. Stort tack till Dennis i Jönköping för ett trevligt besök!

March 14, 2026

Hej Emma,
Tack för din recension, så kul att vi kunde hjälpa till - det ska vi hälsa vidare till Dennis! Vi önskar dig många goda nätters sömn. Sov gott!

Rated 5 out of 5 stars

Jättebra bemötande och superbra med…

Jättebra bemötande och superbra med rundvandring av olika typer av sängar, är supernöjd med vårt köp och känner att vi valde rätt säng tack vare Dania 🥰

March 8, 2026

Reply from SOVA - Jönköping

Tack för din recension Caroline!
Vad härligt att höra att du fick bra bemötande och uppskattade rundvandringen bland olika typer av sängar. Så roligt att ni hittade rätt säng. Detta ska vi hälsa vidare till Dania!
Vi önskar er många riktigt goda nätters sömn.

Rated 3 out of 5 stars

I stort så är dem bra

I stort så är dem bra. De hjälper till att hitta en säng som passar. Känns dock lite fel att man måste provligga 4 olika typer av sängar vare sig man vill eller inte. Alltså 4 helt olika sängar. Tex Tempur. Så bara detta tar 1 h. Sen ska man testa dem kandidaterna som de anser man ska ha och välja vilken man vill ha. Sen när man väl kommer fram till vilken typ av säng man ska ha. Då är det mer eller mindre köptvång. Vi ville kolla på fler ställen. Men det tyckte de va onödigt. "Vi hade ju hittat en säng där, vad är det för fel på den nu"
Så den aprotchen gillar inte jag. Så la upp en förhandsbeställning för att kunna gå därifrån. Sen ringde jag in och inte ville ha sängen. Så de kunde plocka bort förhandsbeställningen. Men jag fick faktura ändå och fick ringa in ytterligare 2 gånger innan de plockade bort den.

January 14, 2026

Hej Mattias,

Tack för att ni tog er tid att berätta om er upplevelse. Så ska det naturligtvis inte kännas. En sängprovning är till för att hitta rätt säng just för er och för att man ska känna sig trygg i sin sänginvestering. Vi kommer naturligtvis att framföra detta till berörd butik. Önskar er en fin dag!

Trevligt bemötande

Trevligt bemötande och bra hjälp.

December 10, 2025

Hej Urban,
Vad glada vi blir, tack för ditt besök. Önskar dig en fin dag! Vänligen SOVA

Trevligt bemötande

Trevligt bemötande och en lyhörd och bra säljare med bra kunskap.

December 3, 2025

Hej Tobias,
Vad glada vi blir, så kul att vi kunde hjälpa till. Tack för ditt besök & varmt välkomna åter.

Jättetrevliga och hjälpsamma!

Så bra kundbemötande. Jättetrevliga och hjälpsamma! Man upplevdes aldrig som jobbig utan man kände sig så välkommen och det var självklart att man skulle få testa sig fram tills man verkligen var nöjd! Rekommenderar starkt!

Stort tack till all personal för trevligt bemötande, men ett extra stort tack till Emia!

November 6, 2025

Reply from SOVA - Jönköping

Stort tack för din fina recension Lina!
Vi uppskattar verkligen att du delar med dig av din upplevelse och är glada att höra att du kände dig väl bemött och omhändertagen. Detta ska vi hälsa vidare till butiken. Tack för att du rekommenderar oss! Sov gott.

Rated 5 out of 5 stars

Fantastiskt och proffsigt bemötande!

Fantastiskt och proffsigt bemötande!
Emia Gibb hjälpte oss att hitta rätt säng!

January 8, 2026

Hej Hans,
Vi är så glada att vi kunde hjälpa er hitta rätt säng och att ni är nöjda med er upplevelse i butiken. Tack för er återkoppling!
Sov gott!

Rated 5 out of 5 stars

Dania var väldigt hjälpsam med att…

Dania var väldigt hjälpsam med att hitta rätt säng. Rekommenderar starkt! Trevligt personal!!

January 7, 2026

Hej Adisa,
Stort tack för din fina recension! Vi är glada att höra att du fick bra hjälp med att hitta rätt säng. Tack också för din rekommendation och dina vänliga ord om vår personal – det uppskattar vi verkligen. Sov gott!

Jättebra

Vi hade en jättebra upplevelse hos Sova och vill ge ett extra stort tack till personalen, särskilt Dania. Hon hjälpte oss otroligt mycket genom hela processen och var väldigt snäll, trevlig och verkligen service minded. Rekommenderar verkligen!

January 5, 2026

Hej Ellen,
Stort tack för att du delar med dig av din upplevelse! Vad härligt att höra att ni är nöjda med ert besök och att Dania kunde hjälpa er hitta rätt. Vi ser till att framföra ditt fina beröm till henne. Tack för rekommendationen och sov gott!

Riktigt bra service!

Riktigt bra service!

January 6, 2026

Hej Jonas,
Vad glada vi blir, så kul att vi kunde hjälpa till. Tack för ditt besök! Vi önskar dig många goda nätters sömn.

Rated 5 out of 5 stars

Bra service av trevlig och kunnig…

Bra service av trevlig och kunnig personal.

January 5, 2026

Hej Marita,
Tack för ert besök & tack för er recension! Vi önskar er många goda nätters sömn.

Jönköpings bästa sängbutik

Otroligt proffsig personal. Hjälpte till och skräddarsydde en ny säng till ett bra pris till oss. Rekommenderar varmt ett besök

January 3, 2026

Reply from SOVA - Jönköping

Tack för din fina recension Alexandra!
Vi är glada att vi kunde hjälpa till och att du blev nöjd med den nya sängen. Vi uppskattar din rekommendationen och önskar dig många nätter av god sömn!

Bra säljare bra produkt bra upplevelse

Bra säljare bra produkt bra upplevelse
10/10 hjortron

January 3, 2026

Hej Marcus,
Tack så mycket för din recension! Härligt att höra att du är nöjd med både produkten och upplevelsen. Sov gott.

Rated 5 out of 5 stars

Trevlig personal som är väldigt kunniga…

Trevlig personal som är väldigt kunniga och har ett fantastiskt kundbemötande. Kan verkligen rekommenderas

December 22, 2025

Hej Henrik,
Vad glada vi blir! Så roligt att våra sängexperter kunde hjälpa dig hitta rätt – det ska vi hälsa vidare. Vi önskar många goda nätters sömn. Sov gott!

Bemötande

Bemötande, vara ja allt

November 29, 2025

Reply from SOVA - Jönköping

Tack för ditt besök & tack för din recension! Vi önskar dig en god jul! Vänligen SOVA

Rated 5 out of 5 stars

Personalen gjorde sitt yttersta för att…

Personalen gjorde sitt yttersta för att få fram en födelsedagspresent i tid!

November 5, 2025

Hej Magnus,
Tack för din fina återkoppling! Vad roligt att höra att personalen kunde hjälpa till och ordna presenten i tid. Vi hoppas födelsedagsfirandet blev riktigt lyckat!

The Trustpilot Experience

Learn about Trustpilot’s review process.

Here are 8 tips for writing great reviews.

Take a closer look