Unico Travel Reviews

TrustScore 5 out of 5

4.8

See what reviewers are saying

Rated 5 out of 5 stars

Wij hebben een 15 daagse rondreis door Colombia gemaakt. Het was echt zeer bijzonder en alles was perfect van A tot Z geregeld door Unico Travel. Alle hotels, excursies en transporten waren geregeld m... See more

Rated 5 out of 5 stars

Wij zijn van 8 februari tot 5 maart 2026 met Unico Travel met zijn tweeën naar Costa Rica gegaan voor een vogel-, natuur- en duikreis. We hebben van begin tot en met het eind een droomreis gehad.... See more

Rated 5 out of 5 stars

Onze reis naar Peru/Ecuador was prachtig in vele opzichten, en dat was mede te danken aan Unico Travel! Sfeervolle hotels, goede planning, leuke tips, enthousiaste gidsen, alles klopte. Ook prettig on... See more

Rated 5 out of 5 stars

Wij zijn net terug van een fantastische rondreis van 3 weken door Costa Rica. Na een gesprek waarin wij onze wensen hebben besproken, heeft Unico Travel deze reis voor ons samengesteld. Wij hebben he... See more

Company details

1. Tour Operator

Written by the company

Sinds 2009 organiseert Unico Travel rondreizen op maat naar Latijns-Amerika. Onze bestemmingen zijn Belize, Colombia, Costa Rica, Ecuador, El Salvador, Guatemala, Honduras, Mexico, Nicaragua, Panama en Peru. Unico Travel streeft ernaar om reizigers op een unieke en exclusieve manier kennis te laten maken met Latijns-Amerika. Dit kan alleen door zelf de bestemmingen goed te kennen en met behulp van onze lokale contacten. De naam Unico Travel is een combinatie van de Spaanse en Engelse taal. Als één ding duidelijk wordt tijdens het reizen, is dat ieder mens zijn eigen wensen en dromen heeft. Ieder mens is uniek en daarom ook elke reis. Onze meerwaarde is het meedenken tijdens het samenstellen van de reis, waardoor er een logische invulling wordt gegeven aan de reisroutes. Unico Travel organiseert onvergetelijke reizen, waarbij de kernwaarden uniek, luxe & persoonlijk centraal staan. Ervaar uw droomreis met Unico Travel!

Contact info

Excellent

TrustScore 5 out of 5

5-star
4-star
3-star
2-star
1-star

No recent history of asking for reviews

How this company uses Trustpilot

See how their reviews and ratings are sourced, scored, and moderated.

All reviews

24 reviews in the last 12 months

Write a review

Rondreis door Guatemala

"Unico Travel" zorgt steeds voor een voortreffelijk georganiseerde, prima voorbereide en afwisselende reis, gemaakt op maat van de klant. Na "Costa Rica" en "Colombia" hebben we dus alweer genoten van een prachtige rondreis door Guatemala met als hoogtepunten : de stadjes Antigua, Panachel en Flores, de prachtige Mayasites, de excursie naar Semuc Champey, de overweldigende natuur en de kennismaking met de bevolking en hun tradities.
We hadden een prima chauffeur, goede gidsen en werden ook ginder zeer goed begeleid door de plaatselijke verantwoordelijke.
Onze dank aan Barbara en haar team voor deze mooie ervaring. We zullen zeker terug op hen beroep doen voor andere reizen in deze regio.
Ingrid en Paul uit België.

February 1, 2024

Beste Ingrid & Paul,
In één woord geweldig dat jullie samen zo genieten van leven en van de reizen! Jullie zijn heel avontuurlijk en komen op de meest unieke plekken! Ook hebben jullie altijd veel contacten met de lokale bevolking en oprecht interesse. Graag gedaan en jullie zijn altijd welkom bij ons op kantoor!

Midden-Amerika op maat

Op zoek naar een gespecialiseerde touroperator voor Costa Rica, kwamen wij op Instagram Unico Travel tegen en besloten hen een kans te geven omwille van de vele positieve reacties. De eerste kennismaking was meteen een voltreffer. We werden hartelijk ontvangen, hadden het gevoel dat er echt naar ons geluisterd werd en dat er vanuit onze interesses op maat werd gewerkt in plaats van dat we een standaard reis uit het boekje kregen voorgeschoteld. Er werd ruim de tijd voor ons genomen en er werd ijverig geschrapt en herbegonnen om tot een initieel voorstel te komen. Dit voorstel was gedetailleerd uitgewerkt, de prijzen waren duidelijk en de offerte bleef ook perfect binnen het opgestelde budget.

Intussen hebben we onze reis van drie weken net achter de rug en kunnen enkel bevestigen dat dat eerste gevoel bewaarheid werd. Niet enkel de service vooraf, maar ook tijdens de reis was uitstekend. Unico bleef goed bereikbaar en de twee kleine issues die er waren, iets wat altijd kan voorvallen, werden zeer snel en efficiënt opgelost. Issue nummer 2 zorgde uiteindelijk zelfs nog voor een boeiend extraatje waar we nu spijt van zouden gehad hebben als we het gemist zouden hebben. Zowel de hotels waar we verbleven als de totaalervaring beantwoordden volledig aan de verwachtingen en als we ons ooit nog eens naar Midden-Amerika begeven, dan hoeven we niet te twijfelen wie aanspreken.

February 2, 2024

Beste Nikki,
Een jaar voordat de reis begon, zijn we gaan mee denken wat voor jullie de mooiste reis zou kunnen worden. Nu is deze droomreis werkelijkheid geworden. Ik ben benieuwd naar je prachtige foto's! Ook geweldig dat jullie Unico Travel kennen door Instagram. Dankbaar om te vernemen dat we aan jullie verwachtingen hebben voldaan. Geniet van al jullie onvergetelijke herinneringen! Hartelijke groeten,
Barbara (namens het team van Unico Travel).

Rated 5 out of 5 stars

Belize: perfect georganiseerd met goede lokale kennis

Wederom een TOP-reis in elkaar gezet.
Na eerder al Costa Rica te hebben geboekt, dit keer wederom zeer genoten van Belize!

Prachtige locaties, die waar van toepassing praktisch gelegen zijn t.o.v. hoogtepunten als Tikal en de ATM caves.

Ook het persoonlijke contact en het vooraf opstellen/voorpret van de reis is elke keer zeer prettig.
Wij zullen niet twijfelen als we weer Midden of Zuid-Amerika aan te doen om hier Unico voor in te schakelen!

January 20, 2024

Beste Koen,
Hartelijk dank! We vinden het altijd heel belangrijk om mee te denken. Dat jullie samen nog lang kunnen na genieten van de onvergetelijke ervaringen te Belize!

Rated 5 out of 5 stars

Droomreis met Unico Travel naar Costa Rica…

Wij hebben onze reis naar Costa Rica door Unicotravel laten verzorgen. Zij hebben een complete rondreis van 3 weken voor ons gepland. We hebben veel verschillende delen van Costa Rica gezien. We hebben genoten van de mooie natuur en vele dieren. Onze overnachtingen waren heel fijn! Van eenvoudige kamer tot prachtige lodges en zelfs een boomhut! Ook de verplaatsingen waren geweldig geregeld. We hebben er met bus, huur auto en zelfs privé chauffeur gereisd. Overal stond de vriendelijke lokale bevolking ons al op te wachten; en altijd op tijd. Unico travel was tijdens onze reis altijd bereikbaar en op onze vragen kwam direct antwoord. Tot slot was het eten overal goed tot zeer goed. Overall een geweldige ervaring. Een volgende reis zou ik zeker via hen boeken!

January 23, 2024

Beste Saskia,

Hartelijk dank voor jullie review! Wat mooi om te vernemen dat jullie hebben genoten van de 3- weekse reis door Costa Rica. Een afwisselende reis met unieke gebieden maar ook de highlights! En als jullie weer op reis willen dan zijn jullie altijd welkom om bij ons langs te komen op ons kantoor. We leggen graag uit over onze andere bestemmingen in Latijns-Amerika. Hartelijke groeten, Barbara - Unico Travel

Rated 5 out of 5 stars

Lokale kennis en perfecte organisatie

Unico Travel heeft voor ons een geweldige rondreis door Costa Rica samengesteld. Veel kennis van de lokale situatie en goed afgestemd op onze persoonlijke wensen. De organisatie van de reis was tot in de puntjes geregeld. Een volgende keer leggen we het regelen van een reis door dit prachtige land weer met vertrouwen in hun handen.

December 21, 2023

Beste Sandra,

Wij hebben in Costa Rica gewoond en gaan ook elk jaar terug waardoor Unico Travel de unieke plekken en accommodaties weet maar ook goede contacten met de lokale bevolking! En als jullie nog een keer op reis willen gaan naar Costa Rica dan kunnen jullie altijd met ons contact opnemen! Hartelijek groeten en pura vida, Barbara

Geheel naar wens

Unico travel heeft geheel aan onze wensen voldaan en een mooie reis door Belize in elkaar gepuzzeld met de juiste adviezen en plaatselijke kennis. We verbleven in fijne accommodaties op mooie plekken en alle transfers waren perfect geregeld. Voor, tijdens en na de reis een fijn persoonlijk contact en erg behulpzaam.

November 27, 2023

Beste Natascha,

Wat geweldig dat jullie zo genoten hebben van een luxe en unieke rondreis te Belize. Wat een mooie ervaring om over the Greta Blue Hole te vliegen met een klein vliegtuigje met prachtige uitzichten. En nu zijn jullie weer op reis te Costa Rica via Unico Travel. Hartelijk dank voor het vertrouwen en de review! Barbara en Elise - Unico Travel

Rated 5 out of 5 stars

Het is altijd weer een genot met Único…

Het is altijd weer een genot met Único Travel te reizen. Ik heb last van fomo (fear of missing out) maar met Único Travel hoef ik daar niet meer bang voor te zijn. Ze brengen ons keer op keer naar de allermooiste locaties, touristische attracties of hotels. Er gaat ook nooit iets mis, altijd staan de gidsen, taxi’s of andere hulptroepen klaar om je van dienst te zijn. Kortom alweer zin in de volgende trip.

December 4, 2023

Reply from Unico Travel

Once in your life time experiences en dan ook nog Freek Vonk tegenkomen tijdens de hike naar El Mirador te Guatemala! Hartelijke dank voor je review en we gaan voor dit jaar weer een unieke rondreis samenstellen naar Costa Rica - Panama en Colombia! Harteijke groeten, Barbara Unico Travel

Onvergetelijke reis Peru

Samen met mijn vriendin heb ik via Unico Travel een unieke reis door Peru gemaakt. Naast de hoogtepunten hebben we ook enkele plekken bezocht waar de standaard reiziger niet komt. Er wordt goed meegedacht aan de ideale reisroute en je merkt dat Barbara en Elise veel kennis van het land hebben. Hoogtepunten van de reis waren voor ons natuurlijk Machu Picchu en de kennismaking met de Inca cultuur, maar ook de overnachtingen in het regenwoud van Puerto Maldonado en de Heilige Vallei. De volgende keer gaan wij weer met Unico!

August 5, 2023

Reply from Unico Travel

Dankjewel voor het plaatsen van de review! Wij raden ieder aan om een rondreis te maken naar Peru. Zoveel geschiedenis, mooie landschappen en cultuur! Wij denken inderdaad graag mee met een rondreis Peru. Het land heeft veel te bieden van de Amazone, Andes, woestijn en de koloniale steden!

The Trustpilot Experience

Learn more about other kinds of reviews.

Take a closer look