Bestuursacademie Nederland Reviews

TrustScore 4 out of 5

4.0

See what reviewers are saying

Rated 5 out of 5 stars

Het onderwerp van de cursus is een erg theoretisch thema (Algemene wet bestuursrecht), maar ik vond dat de cursusleider hier héél goed mee om ging, door ons zelf bepaalde wetten op te laten zoeken of... See more

Rated 4 out of 5 stars

De cursus Milieukunde was inhoudelijk zeer nuttig en relevant. Actuele en grondige informatie. Ook te volgen als je geen beta bent. De docent had beter gekund, hij voegde niet heel veel toe aan de i... See more

Rated 5 out of 5 stars

Ontzettend leuke en leerzame tweedaagse training. Erg nuttig om meer inzicht te krijgen in hoe de gemeente & Awb werkt. Complimenten voor de trainer. Hij brengt veel interactie in de trainingsdagen en... See more

Rated 3 out of 5 stars

Docenten zijn over het algemeen goed, tot goed. Vaak heel praktisch. Een docent draaide zijn programma. Dat heeft weinig toegevoegde waarde. Bestuursacademie backoffice werkt traag. Een klacht is... See more

Contact info

3-star
2-star
1-star

Asks customers to review

This company invites their customers to review, whether positive or negative

How this company uses Trustpilot

See how their reviews and ratings are sourced, scored, and moderated.

All reviews

58 reviews in the last 12 months

Write a review

Leerzaam

Leerzaam, kundige trainer en hij deed het op een leuke manier.

December 2, 2025

Beste Myrthe,

Dankjewel voor het delen van je review. Wat leuk om te horen dat je zo positief bent over de trainer. We hopen je nog eens terug te zien bij een toekomstige training.

Goede trainer

Goede trainer. Goed lesmateriaal. leuke opleiding.

November 19, 2025

Beste Bonnie,

Wat fijn om te horen dat je zo'n positieve ervaring hebt gehad met zowel de trainer als de opleiding. We wensen je veel succes met het toepassen van je opgedane kennis!

Rated 5 out of 5 stars

Inhoudelijk effectieve korte training.

In een vrij korte training zijn mij alle belangrijke aspecten duidelijk geworden van werken bij een gemeente. De docent was zeer flexibel en de les was daardoor vooral interactief. Het naslagwerk is duidelijk en de theorie past bij de besproken lesstof tijdens de training.

November 14, 2025

Beste Kim,

Dank voor het delen van je ervaring. Mooi om te horen dat de training je in korte tijd een duidelijk beeld heeft gegeven van de belangrijkste aspecten van werken bij een gemeente. Fijn ook dat de flexibiliteit van de docent en de interactieve aanpak goed aansloten bij jouw leerstijl en dat het naslagwerk helder en ondersteunend was. We waarderen je review en wensen je veel succes met het vervolg van je ontwikkeling.

Rated 5 out of 5 stars

Goede docent met veel praktijkkennis en…

Goede docent met veel praktijkkennis en duidelijke communicatie.

November 11, 2025

Beste Esther,

Wat leuk dat je jouw positieve ervaring met ons deelt. Fijn dat je tevreden bent over de docent en de communicatie. We wensen je veel succes met het toepassen van je opgedane kennis!

Rated 4 out of 5 stars

Deskundige leraar en goede indeling van…

Deskundige leraar en goede indeling van de les(stof)

November 8, 2025

Beste Bjorn,

Dankjewel voor het delen van je positieve ervaring. We zijn blij om te horen dat je zo te spreken bent over de docent. Veel succes met het toepassen van de opgedane kennis!

Zeer duidelijke E-learning

Zeer duidelijke E-learning, hele fijne docente gehad tijdens de cursus op locatie. Duidelijk en boeiend!

November 7, 2025

Reply from Bestuursacademie Nederland

Dankjewel voor het delen van je positieve ervaring! Wat fijn om te horen dat je zo tevreden bent over de docente die je hebt gehad en de inhoud van de e-learning. We hopen je nog eens terug te zien bij een toekomstige cursus of training.

Rated 4 out of 5 stars

Verbeter je schrijfvaardigheid met actuele kennis opbouw van tekst.

De training richtte zich goed op toepasbaarheid in de eigen organisatie. Daarbij was het voor mij waardevol om de actuele kennis en schrijfvaardigheden te leren en te oefenen.

October 31, 2025

Beste Caroline,

Dankjewel voor je positieve review! Fijn om te horen dat je de training als waardevol hebt ervaren en dat de combinatie van actuele kennis en praktische schrijfvaardigheden goed aansluit bij jouw werk in de organisatie. We vinden het belangrijk dat onze deelnemers de inhoud direct kunnen toepassen, en het is goed om te lezen dat dit bij jou goed gelukt is.

Voor beginner fijn

Als leek in het wereldje van beleid heb ik veel inzichten gekregen.

October 31, 2025

Beste Michel,

Wat fijn dat je jouw ervaring met ons deelt. Goed om te horen dat je veel nieuwe inzichten hebt kunnen opdoen op het gebied van beleid bij een van onze opleidingen. We hopen je in de toekomst nog eens mogen te verwelkomen.

Rated 5 out of 5 stars

Uitstekende training - zeer aan te raden!

Ik heb onlangs de training Procesmanagement binnen de Overheid gevolgd en ben zeer tevreden. De training was leerzaam en heeft mij veel nieuwe inzichten en praktische kennis opgeleverd.
De docent was enthousiast, en deskundig en in staat om complexe onderwerpen helder en begrijpelijk uit te leggen.
Het cursusmateriaal was goed verzorgd en overzichtelijk. Alles wat we nodig hadden was goed georganiseerd en de materialen vormen ook achteraf nog een waardevolle naslaggids.
De groepsgrootte was ideaal - niet te groot, waardoor er voldoende ruimte was voor interactie en het stellen van vragen, maar ook groot genoeg voor waardevolle groepsdiscussies en het uitwisselen van verschillende perspectieven.
Al met al een zeer geslaagde training die ik van harte kan aanbevelen aan iedereen die zich op dit gebied wil ontwikkelen.

October 14, 2025

Beste Shadi,

Bedankt voor je mooie en uitgebreide review. Wat fijn om te horen dat je de training Procesmanagement binnen de Overheid als leerzaam en waardevol hebt ervaren. We zijn blij dat zowel de docent, het cursusmateriaal als de groepsopzet goed hebben bijgedragen aan jouw leerervaring. Mooi dat je de opgedane kennis ook in de praktijk kunt gebruiken.

Positief

Goede oefeningen, leerzaam en leuk

Beste Aron,

Dankjewel voor het delen van je ervaring met je opleiding bij Bestuursacademie Nederland! We zijn blij om te horen dat je de oefeningen leerzaam en leuk vind. We hopen je nog eens te mogen verwelkomen in de toekomst.

Rated 4 out of 5 stars

Inhoud heel goed, examen nakijken kon beter

De docent had beter gekund, hij voegde niet heel veel toe aan de informatie.
Erg vervelend was het dat mijn examen onvoldoende was maar na inzage en bezwaar wel ruim voldoende bleek. De inzage was ook niet goed ingepland waardoor ik 2x voor niks naar Utrecht ben geweest. Contact hierover verliep moeizaam en duurde lang.

October 8, 2025

Beste Jacqueline,

Dankjewel voor het delen van je ervaring. Fijn om te horen dat je de cursus Milieukunde inhoudelijk nuttig en relevant vond. We vinden het jammer dat je minder tevreden bent over de begeleiding van de docent en het proces rondom de exameninzage. Dat je hiervoor meerdere keren naar Utrecht bent gereisd en lang hebt moeten wachten op duidelijkheid, is natuurlijk vervelend.

We nemen je feedback over de communicatie en planning serieus en gebruiken dit om onze processen verder te verbeteren, zodat dit in de toekomst beter verloopt.

Rated 3 out of 5 stars

Prima zo lang je binnen het standaard straatje blijft

Mijn opleiding bestond uit drie modules. Iedere module bevatte drie lesdagen en een afsluiting middels een moduleopdracht/examenverslag. In de basis verliep dit gewoon goed.

Bij één module hadden echter verdacht veel studenten een onvoldoende. De feedback bij de beoordeling was zeer summier en ook niet goed te plaatsen. Bij contact met de Bestuursacademie stuit je dan snel op een muur in de communicatie. In contact komen met de docent, toelichting vragen of het laatste redmiddel....bezwaar maken; bij de Bestuursacademie bestaat geen meedenken of enige blijk van oplossingsgerichte communicatie.

Je kunt alleen bezwaar maken waar weer een kostenpost aan vast zit. Dit is echter niet het contact waar je in eerste instantie naar op zoek bent. Gelet op het feit dat een verdacht hoog aantal medestudenten hiermee worstelden mag dit écht beter vanuit de Bestuursacademie. Op dit moment voelt het niet anders dan nog even extra inkomsten vangen. Zij het via een herkansing of eerst nog een bezwaar.

Al met al een ervaring met gemengde gevoelens. Ik ben tevreden over de lesinhoud, het geboden studiemateriaal en de locaties van de Bestuursacademie. Aan de klantvriendelijkheid/toegankelijkheid qua communicatie mogen ze echter nog aandacht besteden.

Reply from Bestuursacademie Nederland

Dankjewel dat je de tijd hebt genomen om je uitgebreide ervaring te delen. Fijn om te lezen dat je tevreden bent over de inhoud van de lessen, het studiemateriaal en de locaties.

Het is vervelend om te horen dat sommige processen rondom beoordelingen frustrerend voor je zijn geweest. We nemen je feedback serieus en gebruiken dit om onze dienstverlening en communicatie verder te verbeteren.

We nemen je feedback serieus en gebruiken dit om onze processen en communicatie verder te verbeteren. Mocht je daarover nog van gedachten willen wisselen, dan gaan we graag met je in gesprek.

Rated 4 out of 5 stars

De instructeur was zeer ervaren en…

De instructeur was zeer ervaren en prettig in de omgang.

Beste Marc,

Bedankt voor je positieve review. Fijn om te horen dat je de instructeur als ervaren en prettig in de omgang hebt ervaren. We vinden het belangrijk dat onze docenten niet alleen inhoudelijk sterk zijn, maar ook een prettige leeromgeving creëren. We hopen dat je veel hebt gehad aan de cursus en wensen je succes met het toepassen van de opgedane kennis.

Hele fijne docent

Hele fijne docent. Veel opdrachten en goede studiemateriaal.

Reply from Bestuursacademie Nederland

Bedankt voor je positieve review! Fijn om te horen dat je tevreden bent over de docent, de opdrachten en het studiemateriaal. We waarderen je feedback en hopen dat je veel hebt gehad aan de opleiding.

Rated 4 out of 5 stars

Bestuur academie heeft goede docenten…

Bestuur academie heeft goede docenten indien dienst, welke met veel passie de stof proberen te overbrengen. Ook zijn de docenten buiten de lessen om beschikbaar voor het beantwoorden van vragen en het doornemen van casussen.

Beste Adrienne,

Bedankt voor je positieve beoordeling en mooie woorden over onze docenten. Fijn om te horen dat je hun passie en ondersteuning hebt ervaren, zowel tijdens als buiten de lessen. We blijven ons inzetten om deze kwaliteit te bieden.

Rated 5 out of 5 stars

De bestuursacadamie heeft een prima…

De bestuursacadamie heeft een prima gevoel wat aansluit op de wensen van de leerling. Daarbij zijn er wel ruimtes voor eventuele ontwikkeling in de online lesomgeving. Denk hierbij aan makkelijke interface etc.

October 8, 2025

Beste Quinten,

Bedankt voor je waardevolle feedback. Fijn om te horen dat onze aansluiting bij de wensen van de leerling je aanspreekt. We nemen je opmerkingen over de online lesomgeving zeker mee om de ervaring verder te verbeteren.

duidelijke training

Goede duidelijke opbouw met voorbeelden en leuke interacties

October 1, 2025

Beste René,

Bedankt voor het delen van je positieve ervaring. Wat goed om te horen dat je vond dat de training een duidelijke opbouw had en dat je te spreken was over de voorbeelden evenals de interacties. We hopen je nog eens te mogen verwelkomen bij een toekomstige training.

Rated 4 out of 5 stars

Leuke, interactieve manier van leren

Leuke, interactieve manier van leren. Er wordt veel kennis gedeeld en later in de dag is er ruimschoots tijd voor de praktische toepassing. Zo wordt er een acteur geregeld met wie je gesprekken kan oefenen. Top!

September 17, 2025

Beste Chief,

Dankjewel voor het delen van je enthousiaste review! Wat goed om te horen dat je de manier van leren bij ons als zo prettig hebt ervaren. Veel succes met het toepassen van je opgedane kennis!

Erg inhoudelijke training

Erg inhoudelijke training, met goede praktische afwisseling tijdens de les.

September 17, 2025

Beste Tim,

Dankjewel voor het delen van je positieve review. We zijn blij om te horen dat je de training inhoudelijk goed vond en je tevreden was met de afwisseling. We hopen je nog eens terug te zien bij een toekomstige training.

Rated 4 out of 5 stars

Veel informatie en voorbeelden uit de…

Veel informatie en voorbeelden uit de praktijk. Leuke manier van lessen interactief en informatief.

August 13, 2025

Beste Ghislaine,

Dankjewel voor het delen van je ervaring! We zijn blij om te horen dat je er zo positief op terugkijkt. We hopen je nog eens terug te zien bij een toekomstige opleiding of training.

The Trustpilot Experience

Take a closer look