Bestuursacademie Nederland Reviews

TrustScore 4 out of 5

4.0

See what reviewers are saying

Rated 5 out of 5 stars

Het onderwerp van de cursus is een erg theoretisch thema (Algemene wet bestuursrecht), maar ik vond dat de cursusleider hier héél goed mee om ging, door ons zelf bepaalde wetten op te laten zoeken of... See more

Rated 4 out of 5 stars

De cursus Milieukunde was inhoudelijk zeer nuttig en relevant. Actuele en grondige informatie. Ook te volgen als je geen beta bent. De docent had beter gekund, hij voegde niet heel veel toe aan de i... See more

Rated 5 out of 5 stars

Ontzettend leuke en leerzame tweedaagse training. Erg nuttig om meer inzicht te krijgen in hoe de gemeente & Awb werkt. Complimenten voor de trainer. Hij brengt veel interactie in de trainingsdagen en... See more

Rated 3 out of 5 stars

Docenten zijn over het algemeen goed, tot goed. Vaak heel praktisch. Een docent draaide zijn programma. Dat heeft weinig toegevoegde waarde. Bestuursacademie backoffice werkt traag. Een klacht is... See more

Contact info

3-star
2-star
1-star

Asks customers to review

This company invites their customers to review, whether positive or negative

How this company uses Trustpilot

See how their reviews and ratings are sourced, scored, and moderated.

All reviews

58 reviews in the last 12 months

Write a review

Rated 4 out of 5 stars

Duidelijke uitleg met een duidelijke…

Duidelijke uitleg met een duidelijke link naar het praktisch toepassen van de theorie.

November 19, 2024

Reply from Bestuursacademie Nederland

Dank voor je positieve review, Dennis! Wat fijn om te horen dat je de uitleg duidelijk vond en dat de link naar de praktische toepassing van de theorie goed is overgekomen! We streven er altijd naar om onze cursussen zo relevant en toepasbaar mogelijk te maken. Bedankt voor je positieve feedback en we hopen je snel weer te zien bij een van onze opleidingen.

Inhoudelijk goede training

Inhoudelijk goede training, waarin de juiste onderwerpen voor een Beleidsondersteuner worden behandeld. Erg leerzaam en verhelderend.

November 16, 2024

Beste Dolinda,

Bedankt voor jouw positieve beoordeling! We zijn blij te horen dat je de training nuttig en verhelderend vond. We streven ernaar om onze trainingen relevant en leerzaam te maken voor alle deelnemers.

Rated 5 out of 5 stars

Goed van opzet en structuur

Goed van opzet en structuur. Inhoud en vorm sloten goed bij elkaar aan. Integraal

November 8, 2024

Reply from Bestuursacademie Nederland

Bedankt voor je positieve feedback, Robert! We zijn blij te horen dat je de opzet en structuur van de cursus waardeert, en dat de inhoud en vorm goed op elkaar aansloten. We streven ernaar om onze cursussen zo integraal en effectief mogelijk te maken. Mocht je nog verdere suggesties of opmerkingen hebben, horen we dat graag!

Algemeen

Het studiemateriaal was duidelijk en gestructureerd aangeboden. Als ik vragen had zijn deze snel beantwoord.

November 1, 2024

Reply from Bestuursacademie Nederland

Bedankt voor je positieve feedback, Yvonne! We zijn blij te horen dat je het studiemateriaal duidelijk en gestructureerd vond. Het is fijn om te weten dat je vragen snel beantwoord werden. We blijven ons inzetten om de beste leerervaring te bieden.

Veel succes met het toepassen van de kennis!

Gewoon goed.

October 31, 2024

Reply from Bestuursacademie Nederland

Bedankt voor je feedback! We zijn blij te horen dat je tevreden bent met onze dienstverlening. We streven ernaar om altijd een goede leerervaring te bieden. Veel succes met je verdere ontwikkeling!

Doe het niet.

Ik heb via jullie een MBA gedaan bij NCOI. Ik vond de aanpak enorm schools, het lesmateriaal oud en inhoudelijk achterhaald en de communicatie met NCOI liep erg stroef.

October 31, 2024

Reply from Bestuursacademie Nederland

Bedankt voor je feedback, Gerben. Het spijt ons te horen dat je ervaring met ons niet aan je verwachtingen voldeed met NCOI. We nemen je opmerkingen zeer serieus en zullen deze gebruiken om onze programma’s en communicatie te verbeteren. We zullen dit delen met de collega's van NCOI. Als je verdere details wilt delen of een gesprek wilt aangaan, neem dan gerust contact met ons op.

We waarderen je input en hopen dat we in de toekomst aan je verwachtingen kunnen voldoen.

Rated 3 out of 5 stars

Organisatie goed, inhoud kan beter.

De organisatie van de opleidingen is goed en wordt goed geregeld. Ze geven snel reactie, de docenten zijn kundig, maar de inhoud van de opleiding is kwalitatief minder op orde, mijns inziens.

October 24, 2024

Reply from Bestuursacademie Nederland

Bedankt voor je feedback, Martha. We zijn blij te horen dat je tevreden bent met de organisatie en de kundigheid van onze docenten. We nemen je opmerkingen over de inhoud van de opleiding serieus en zullen deze gebruiken om onze programma’s verder te verbeteren. Mocht je verdere vragen of suggesties hebben, neem dan gerust contact met ons op.

Leuk gepresenteerd

Leuk gepresenteerd, hield het levendig

October 22, 2024

Reply from Bestuursacademie Nederland

Bedankt voor je positieve feedback, Karl! We zijn blij te horen dat je de presentatie leuk vond en dat het levendig werd gehouden. We streven er altijd naar om onze lessen boeiend en interactief te maken. Veel succes met het toepassen van je nieuwe kennis!

Begrijpelijk

Duidelijke cursus en werd fijn gebracht. Dingen van kunnen gebruiken

October 18, 2024

Reply from Bestuursacademie Nederland

Bedankt voor je positieve feedback, Martin! We zijn blij te horen dat je de cursus duidelijk vond en dat deze prettig werd gebracht. Het is fijn om te weten dat je de geleerde dingen kunt gebruiken in de praktijk. Veel succes met het toepassen van je nieuwe kennis!

Goede trainer, interessante inhoud

Goede trainer, interessante inhoud, maar helaas wel onduidelijkheid over voorbereiding. Tip: nog meer koppeling met praktijk voor eigen gemeente zou fijn zijn.

October 18, 2024

Reply from Bestuursacademie Nederland

Bedankt voor je feedback. We zijn blij te horen dat je tevreden bent met de trainer en de inhoud van de training. We begrijpen dat er onduidelijkheid was over de voorbereiding en waarderen je tip om meer koppeling met de praktijk voor de eigen gemeente te maken. We zullen dit zeker meenemen om onze trainingen verder te verbeteren. Mocht je verdere vragen of opmerkingen hebben, neem dan gerust contact met ons op.

Rated 2 out of 5 stars

2 daagse training interne controle

Op 3 en 17 september een training gevolgd van Interne controle aan de bestuursacademie. Deze trainingen heb ik digitaal gevolgd. De lessen waren prima en de docent ook. Aan de training zat een moduleopdracht vast. Namelijk het opstellen van een intern controleplan. Deze heb ik netjes ingeleverd. Helaas heb ik hierop een onvoldoende ontvangen. Een herkansing is mogelijk maar kost nogmaals 195 euro. En dan voor een tweedaagse training..
Dan kloppen de aanbevelingen van de examinator ook nog eens niet. Er wordt in de aanbevelingen gesproken over verschillen modellen die tijdens de les helemaal niet zijn besproken. Echt schandalig.

October 15, 2024
Unprompted review

Reply from Bestuursacademie Nederland

Bedankt voor je feedback. Het spijt ons te horen dat je ervaring met de moduleopdracht en de aanbevelingen van de examinator niet aan je verwachtingen voldeed. We begrijpen dat dit frustrerend kan zijn, vooral gezien de extra kosten voor een herkansing. We zullen je opmerkingen zeker meenemen om onze trainingen en evaluaties te verbeteren. Mocht je verdere vragen of opmerkingen hebben, neem dan gerust contact met ons op. We hopen je in de toekomst een betere ervaring te kunnen bieden.

Rated 1 out of 5 stars

Tijdens de cursus zelfontwikkeling…

Tijdens de cursus zelfontwikkeling praten de docent meer over zichzelf dan de stof. Ook leek ze continue erg geïrriteerd en had de groep het idee dat ze bepaalde negatieve reacties wilde uitlokken.
over het examen zelf hebben we weinig tot niet gepraat.

October 15, 2024

Reply from Bestuursacademie Nederland

Hartelijk dank voor je eerlijke feedback. Het spijt ons te horen dat je ervaring met de cursus zelfontwikkeling niet aan je verwachtingen voldeed. We begrijpen dat het storend kan zijn als de focus van de cursus niet ligt op de lesstof en als de sfeer niet prettig is.

We nemen je opmerkingen zeer serieus en zullen deze bespreken met de betreffende docent om ervoor te zorgen dat toekomstige cursussen beter aansluiten bij de behoeften van onze deelnemers. Het is belangrijk voor ons dat elke cursist zich gehoord en ondersteund voelt, en dat de inhoud van de cursus centraal staat.

We waarderen je openheid en hopen dat je ons de kans geeft om je in de toekomst een positievere leerervaring te bieden.

Rated 4 out of 5 stars

Het was een heel volledige cursus

Het was een heel volledige cursus. De e-learning was erg prettig, de syllabus wel wat "taai". De cursusdag vond ik erg prettig en erg verduidelijkend!

October 16, 2024

Beste Patricia,

Hartelijk dank voor je positieve feedback! We zijn blij om te horen dat je de cursus als volledig en de e-learning als prettig hebt ervaren. We begrijpen dat de syllabus soms wat "taai" kan zijn en waarderen je eerlijkheid hierover. Het is fijn om te weten dat de cursusdag voor verduidelijking heeft gezorgd en dat je deze als prettig hebt ervaren.

We blijven ons inzetten om onze cursussen continu te verbeteren en jouw feedback helpt ons daarbij enorm. Nogmaals bedankt voor het delen van je ervaring!

Slechte bereikbaarheid, goed service

De Bestuursacademie/NCOI is slecht bereikbaar telefonisch en per e-mail. Ik kreeg op mijn mails nauwelijks een reactie en telefonisch lange wachttijden. Ook is het onduidelijk wanneer je contact moet opnemen met NCOI en wanneer met de Bestuursacademie. Uiteindelijk is alles gelukkig goed opgelost.

September 27, 2024

Beste Hilde,

Bedankt voor je feedback. We vinden het jammer om te horen dat je onze bereikbaarheid als onvoldoende hebt ervaren, zowel telefonisch als per e-mail. Dit is uiteraard niet de service die je van ons mag verwachten bij de Bestuursacademie Nederland.

Fijn om te horen dat alles uiteindelijk goed is opgelost en dat je tevreden bent met de geboden service. Mocht je in de toekomst nog vragen hebben, neem gerust contact met ons op. We helpen je graag verder!

Niet voor herhaling vatbaar

Omschrijving vd opleiding (omgevingsrecht) sluit niet goed aan bij daadwerkelijke inhoud. Hierdoor trekken ze aan de verkeerde doelgroep.

De beoordeling van examens is waardeloos. Totaal geen inhoudelijke feedback op je werk. Daar heb je dan wekenlang uren voor zitten studeren en flink geld voor betaald. Ik kreeg eerst een 6,5 zonder enige uitleg. Na mijn bezwaar (ik vroeg waarop mijn cijfer dan was gebaseerd) kreeg ik voor exact hetzelfde werk een 10.

Ik heb niet het gevoel dat er serieus naar je werk wordt gekeken. Ik heb er iig weinig aan gehad. Voelt een beetje als verspilde moeite, ondanks het mooie eindcijfer.

Backoffice ook erg slecht georganiseerd. Daar gaat van alles mis.

September 30, 2024
Unprompted review

Reply from Bestuursacademie Nederland

Bedankt voor je eerlijke feedback. We vinden het erg jammer om te horen dat je ervaring met de opleiding en onze organisatie niet aan je verwachtingen heeft voldaan. We nemen je opmerkingen zeer serieus en willen graag met je in contact komen om dit verder te bespreken.

Allereerst onze excuses voor de mismatch tussen de omschrijving van de opleiding en de inhoud. We zullen dit direct onderzoeken om ervoor te zorgen dat toekomstige studenten beter geïnformeerd worden.

Wat betreft de beoordeling van je examen, begrijpen we dat dit frustrerend moet zijn geweest. Het is onze intentie om duidelijke en constructieve feedback te geven, en we willen dit intern verbeteren. We zouden graag in gesprek gaan om te begrijpen hoe we dit proces voor jou en andere studenten kunnen optimaliseren.

Daarnaast betreuren we de problemen die je hebt ervaren met onze backoffice. We willen je graag beter van dienst zijn en onze processen verbeteren waar nodig.

We willen dit graag persoonlijk met je bespreken en kijken hoe we je alsnog van dienst kunnen zijn. Graag ontvangen we een reactie op de gevraagde informatie zodat we met jou in contact kunnen komen.

Ik ben gematigd enthousiast

Ik ben gematigd enthousiast. De cursussen zijn inhoudelijk goed en de docenten deskundig en enthousiast. Minder vond ik de planning. Dagdelen werden bij een vak in elkaar geschoven, wat erg lange cursusdagen opleverde.

Communicatie laat te wensen over. Enkele keren een week van tevoren op de hoogte gesteld van cursusdagen. Digitale omgeving onoverzichtelijk.

Kortom: Inhoudelijk goed, operationeel kan veel beter.

September 20, 2024

Reply from Bestuursacademie Nederland

Bedankt voor je waardevolle feedback, Kees! Het is fijn om te horen dat je de cursussen en docenten positief hebt ervaren. We begrijpen echter dat de planning en communicatie beter kunnen, en we nemen je opmerkingen serieus. We streven ernaar om onze processen te verbeteren en een overzichtelijke digitale omgeving te bieden. Jouw input helpt ons om dit te realiseren. We hopen dat je de rest van je opleiding als positief zult ervaren!

Goed studiemateriaal

Goed studiemateriaal en duidelijke website.

August 30, 2024

Reply from Bestuursacademie Nederland

Bedankt voor je positieve feedback! We zijn blij te horen dat je het studiemateriaal goed vindt en onze website duidelijk ervaart. We streven ernaar om onze studenten de best mogelijke ondersteuning te bieden en waarderen je opmerkingen zeer.

Rated 2 out of 5 stars

Moduleopdrachten & Eindbeoordelingen kunnen een stuk beter!

Ik heb twee sterren gegeven om de volgende redenen:

1. Verhouding eindopdracht tot lesdagen:
De grootte van de eindopdracht staat NIET in verhouding tot de lesdagen. De lessen duurde mij per module 3 dagen en het maken van de eindopdracht voor diezelfde module duurde mij min. 10 dagen, waarbij er allerlei onzinnige dingen 'als bronvermeldingen / voorwoord / inleiding / samenvatting etc.' worden gevraagd die totaal NIETS te maken hebben met het vak van vergunningverlening.

2. Beoordelingen zijn ONDERMAATS.
De beoordelingen van de eindopdrachten zijn ONDERMAATS. Zo heb ik een onvoldoende gekregen voor de module 'Persoonlijke effectiviteit', omdat de SMART-doelen niet SMART genoeg zijn... SMART-doelen kwam niet één keer voor in de drie lesdagen of presentaties of het boekje van de Bestuursacademie...
Daarnaast schrijf ik een enorm betoog over mijn persoonlijke ontwikkeling, waarbij ik diverse modellen vanuit de module heb toegepast. En hier worden er complimenten gegeven door de beoordelaar en wordt er vervolgens simpelweg een onvoldoende gegeven, omdat de doelen niet Smart genoeg waren...

Ditzelfde heeft ook een collega van mij gehad voor een andere moduleopdracht, waarbij wij allebei het gevoel hadden dat wij expres een onvoldoende kregen om maar nog één keer te betalen voor een herkansing...

Positieve zaken
- Inhoud van de modules was zo goed als compleet. Maar daarentegen zijn 3 lesdagen niet voldoende om alle onderdelen goed door te nemen

- Docenten hebben 'goed' verstand van het vak. Dit geeft vertrouwen aan de student.

Samenvattend:
Alles was top, behalve de eindopdracht en de beoordeling hiervan.

August 21, 2024

Reply from Bestuursacademie Nederland

Bedankt voor je gedetailleerde feedback. We zijn blij dat je de inhoud van de modules en de deskundigheid van de docenten positief hebt ervaren.

We vinden het echter zeer jammer te horen dat je ontevreden bent over de verhouding van de eindopdracht tot de lesdagen en de beoordeling daarvan. We begrijpen dat de omvang van de eindopdracht niet in lijn was met je verwachtingen en dat je problemen hebt ervaren met de beoordelingscriteria, zoals de SMART-doelen.

Dank voor je constructieve feedback. Dit helpt ons om onze opleidingen verder te verbeteren.

Rated 4 out of 5 stars

Prima opleiding en goed te combineren…

Prima opleiding en goed te combineren met mijn werk.

August 23, 2024

Reply from Bestuursacademie Nederland

Dat is onwijs goed om te horen, Erica. Dit is ons uitgangspunt, dus heel fijn dat je dit ook bevestigd. Bedankt voor het achterlaten van je review. We wensen je veel succes met het toepassen van de opgedane kennis en hopen je nog eens terug te zien in de klas!

Met vriendelijke groeten,

Rated 4 out of 5 stars

Aanrader voor alles in het sociaal domein

Goede docenten, duidelijke beschrijvingen, fijne online omgeving!

August 23, 2024

Reply from Bestuursacademie Nederland

Dat is een mooi compliment, Sandra! Bedankt voor het achterlaten van je review. We wensen je veel succes met het toepassen van de opgedane kennis en hopen je nog eens terug te zien in de klas!

Met vriendelijke groeten,

The Trustpilot Experience